Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Mégsem lesz szlovák/magyar állampolgárság

2011.02.10. 22:11 Member

Hát igen, Szlovákia politikai elitje legalább olyan elvetemült banda, mint a mienk. Nem elég, hogy az alkotmányukban nemzetállamnak definiálnak egy olyan államot, ahol 10% a magyarságba tartozik, és további 5% más kisebbségbe, tehát a hivatalos mérce alapján nemzetiségi állam. Ez az az állam, ahol a kommunista párt nacionalista volt az egész átkos kor alatt, ahol mind a mai nap a legjelentősebb baloldali pártok xenofóbok maradtak. Máskülönben nem tudom ésszel felérni, miként álhat össze a Fico féle baloldal (Irány – Szociáldemokrácia) szövetkezett a Szlovák Nemzeti Párttal és megalkotta a európa legaljasabb kisebbségellenes törvényét, melyben a kultúraápolás alapjogát vonták kétségbe. Természetesen ez bosszú a reformkor kisebbségellenes törekvéseire, mely a szlovák népet kiemelten éreintette, Grünwald Béla pl. a szlovákokat államalkotásra képtelennek és beolvasztásra valónak tartotta. De erről a gyerekes visszavágásról illene letenni, nem szeretnének a felvidékiek visszacsatolódni (ami nem is volna lehetséges a betelepítések és régiómódosítások után).

Szóval Fico csapatának és Igor Matovič indítványának hála (a nevük is beszédes, Egyszerű Emberek) továbbra is hatályban marad az a cinikus törvény, mely alapján a másik állampolgárság megszerzése a szlovák elvesztésével járna (nocsak, hontalanítási kísérlet, mint a II. vh-t követően??). Nem értem, mire kell ez? Orbán Viktor politikájával akarnak szembehelyezkedni Fico elmondása szerint, konkrétan mi is ezt tesszük az LMP-ben, mégis tiszteletben tartjuk a másik elidegeníthetetlen jogait. Az ellenállás csak az elnyomottak elkülönülési törekvéseit fogja erősíteni (és növelni a MKP szavazótáborát), nem fog egy olyan identitás elérendő céllé válni, ami ellenséges! Ezzel eljátszották az egyetlen számukra kompromisszumképes párt, a Most esetleges együttműködési készségét is, pedig náluk már egy rendívül haladó gondolkodás figyelhető meg a többes nemzeti identitás tekintetében.

Mit is mondhatnék, együttérzést és kitartást magyar testvéreink felé. Veletek vagyunk!

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia állampolgárság

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr512652628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása