Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Gépek leszünk

2011.04.22. 11:58 Member

Újabb arconköpést kapunk a kormánytól, mi, azok, akik értékteremtő munkát végeznek. Tudtuk, hogy csökkenni fog az álláskeresési támogatás/segély ideje, vagy hogy a táppénz mértékét is lejjebb veszik, de azért mindennek van határa.

A gazdaság fellendítését a talán életükben egy talicska cementet odébb nem toló kormánypártiak véglegesíteni akarják a válság idején történő munkaidőleszállítást követő munkaidő megemelést, ami mind a szabadidőnket, mind az erőnlétünket próbára teszi. Persze ilyen fizetések mellett ezt sokan nem fogják ellenezni, hiszen az a heti +4 óra bizony pénz! Persze hozzá kell tenni, hogy a túlórákat ezentúl szabadságban is kifizethetik, amit mostantól a munkáltató korlátlanul darabolhat.

A próbaidő nő, a szülési szabadság csökken. Az adminisztráció is egyszerűsödik, ezáltal könnyebbé válik a felvétel és az elbocsátás is, ami szintén rontja a munkavállaló biztonságérzetét.

Kérdem én, meddig tűrjük még a megaláztatást? A kutyát sem úgy tanítod meg ülni vagy pacsit adni, hogy adsz neki 2 pofont, ha nem csinálja, és 5 sikertelen próba után viszed a telepre cserére! Mert a munkaadói oldalról jelenleg ez megy, semmi pozitív megerősítés, csak a kiszolgáltatottság és a végtelen kizsákmányolás. Mikor jövünk már rá, hogy ezek a hízott audis srácok az első pofon után végigszántják a betont, hiszen hatalmuk csak addig hatalom, amíg mi azt annak ismerjük el.

És befejeztem a komcsi hangulatú dumát. :) Végzetem.

Szólj hozzá!

Címkék: munka fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr512847184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása