Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Gyöngyöspatai jelentés

2011.04.24. 09:27 Member

Gyöngyöspatán jártam,
Véderőt nem láttam,
Borpincébe bújtak,
Magukban csak sírnak.

A hétvégét a szenzációs Machinae Supremacy koncert után Gyöngyöspatán töltöttem, ahol magyar és külföldi aktivisták segítettek a település rendőrség által elkerített utcákban.
Én csak a második napon kapcsolódtam be az ügyködésbe, ezért a sokak által aktívabbnak mondott pénteki napról nem nyilatkozom, az m1 biztosan hamisított róla híreket. :)
A szervezés kissé csődöt mondott, a feladatok java ad hoc volt és nem volt világos, hogy mi volt a cél velük. Kicsit magas volt a látványberuházások aránya is, vagyis amelyek gyakorlati haszonnal nem járnak.
Szintén nem tudom, milyen volt az aktivitás pénteken, de szombaton kissé az az érzés fogott el, hogy az aktivisták a cigányok helyett és nem mellett dolgoztak. Elhiszem, hogy megfáradtak esetleg pénteken, de nem véletlenül találták ki a mezőgazdaságban az ugaron hagyást (a legények egy része dolgozik, aztán a fáradtakból pihent lesz, a pihentekből kissé fáradt, a kissé fáradtakból pihenő) és a vetésforgót (ugyanannak a személynek mindig más képességeit, esetleg izmait használjuk), én ezt nem érzem mentségnek, mivel a jégkrémért maradéktalanul meg tudott mozdulni a tömeg. A foci viszont nagyon jól ment nekik, volna lehetőség a fiúkban.

A Véderő egy-két embere fel-feltűnt a településen, láthatóan a rendőri váltás között próbálnak meg bemasírozni, főként este felé. Egy bulgáriai roma aktivistát a boltban megállítottak és el akarták venni az iratait, valamint a telefonját. Abból kiindulva, hogy a Véderő és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai hosszú hetekig ráérnek ökörködni, nekik sem lehet sok munkájuk, szóval olyan hiteltelenül veszi ki magát az az állításuk, hogy a cigányok nem akarnak dolgozni. Mert ha megfizetik, általában csinálják. Az ingyenmunkát viszont úgy tapasztaltam, hogy a legtöbb magyarhoz hasonlóan nem szeretik végezni.
Végzetem.

11 komment

Címkék: cigányság gyöngyöspata

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr622851198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.04.24. 14:45:45

Nem volt rossz cikk, bár én inkább a "véderő"-ről való véleményedre számítottam - tudod, hogy mi a konkrét véleményed a "kuss, itt csak mi vagyunk magyarok, mindenki más csak sárvérű kis cidó"...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.04.24. 19:05:17

@Mangekyo22: Jelenleg ott tartunk, hogy lemondott a gyöngyöspatai polgármester és a Jobbikos Molnár a legesélyesebb a posztra. És ha ez megtörténik, bebizonyosodik, hogy a Jobbik-féle "nem megoldjuk a problémát, hanem átadjuk másnak" felfogás a nyerő. Itt nem fog az megtörténni, mint Tiszavasrvárin, hogy a cigányok is a Jobbikra szavaztak (egészségükre).

A Véderő egy vicc. Vélhetően kisebbségi komplexussal küzdő, alacsony végzettségű egyének alkotják a magot (kezdetben a Jobbik vezetőség is tele volt gárdaellenesekkel), akik tömegben, annak csoportnormáival teljesen azonosulva férfinek érzik magukat. Eleve nonszensz, hogy egy félkatonai, nem hivatalos szervezet akarja a hivatalos rendfenntartást végezni, ráadásul egy szűk érdekcsoportot szolgálva, akik legalább olyan cudar körülmények között élnek, mint a cigányok. Én mondjuk más sokszor mondom magamban, hogy OK, irtsuk ki/zavarjuk el őket, de akkor aztán kiket fogunk hibáztatni mindenért?

Btw. érdemes megnézni a vidéket, dimbes-dombos, nehezen megközelíthető még kocsival is, a buckákon megterem a repce és a szőlő, az erdőben sokféle gomba van, de ezek idénymunkák, a gyerekek is 60 km-re járnak be tanulni, szóval javarészt egy megélhetési konfliktus alakult át etnikai konfliktussá. Egynapi ottlét után többet nem tudok mondani. :)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.04.30. 18:10:25

"egy szűk érdekcsoportot szolgálva"
Hát, ha a vidéki emberek szűk érdekcsoportnak számítanak... Mondjuk hallottam már ezt pont egy LMP-s szájából máshol is, szóval nem vagyok meglepődve, ugyanakkor ugyanolyan felháborítónak tartom.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.04.30. 19:51:23

@Aszteroida-bányász metal énekes: Szerintem jómagad is tudod, hogy a szűk érdekcsoport alatt az alapvetően elszegényedett, több évtizede munkanélküli, alacsony iskolai végzettségű csoportokat értem, akik önvédelmi mechanizmusuk eredményeként keresnek "felelőst" a helyzetükért. Nem szeretem, amikor kiforgatják a szavaimat. ;)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.04.30. 21:53:30

Nem forgatom ki a szavaidat, egyszerűen rosszul fogalmazol mondatokat. Lehet ilyen emberekből ÁLLNAK (csak nem elkérted az iskolai végzettségét minden egyes személynek?), de egyenlőre a magatehetetlen vidéki emberek "céljait szolgálják", miattuk mennek oda, nem az általatok vizionált, nemlétező nyilas/náci/fasiszta/rasszista erők (ezt sose értettem, milyen erők? mint a Star Wars-ban?) miatt. Egyet nem szabad elfelejteni: az, hogy ennyi "polgárőrös botrány" van, az reakció, nem akció. Az alapgondok itt kezdődnek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.04.30. 22:02:54

@Aszteroida-bányász metal énekes: Több gyöngyöspataival beszéltem, illetve olvastam beszámolókat, és ők maguk lepődtek meg a legjobban, hogy pont ez a település lett kipécézve. (Valami Oroszit emlegettek, mit kemény helyet)
Ezt a konfliktust felpumpálták, hogy már valóban élhetetlenné váljon a település és igazolják, hogy itt már csak a valóban kemény rendfenntartás legyen hatékony. Mintha azt akarnák elérni ezek a gárdákba és nemzetőrségekbe belépett nincstelenek, hogy mindenkinek sz*r legyen és legyen indokuk a katonai puccsra. Mintha a tűzoltók gyújtanának fel házakat.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.04.30. 22:13:26

@Member: Azzal, hogy valakik felfújták az egészet, valóban felrúgták az egész lényegét. Most, hogy a média mindkét oldal (cigányok + polgárőrök) részére elérhető, úgy facsarhatják ki a történéseket, ahogy akarják. A Véderőtől nem véletlenül határolódott el a Jobbik, full feleslegesen kezdték keverni a szart. Nem véletlenül baszták ki a Gárdából sem azt a jóembert, ez köbö mindent el is mond róla.
A nincstelen kifejezés tetszik, aki saját szabadidejében próbálja a rendet fenntartani, és elkapni a bűnözőket az nincstelen, de az utcára szaró putriban élő cigány az nem nincstelen, mi? :D Erre van egy nagyon jó kifejezés, gondolom felesleges megemlítenem.
A polgárőrségre meg szükség van, az, hogy most mi a neve, hogy néznek ki, mióta érdekes? Ez nem kirekesztés? Polgárőrséget bárki csinálhat, szvsz, nem kötelező az Országos Polgárőr Szövetség alá tartozni. Ez köbö olyan, mintha egy fogorvos nem praktizálhatna, ha nem lenne a Magyar Fogorvosok Egyesületének tagja. Ezt is a Fidesz fújta fel, nagyon okosan, mert be is vette a nép.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.05.01. 08:10:33

@Aszteroida-bányász metal énekes: Nagyon érzelmileg kommentelsz, állítottam egy szóval is, hogy a cigányok nem nincstelenek? :) Egyetlen háznál volt víz (meglepetésre a cigány kisebbségi önkormányzat elnökénél), és minden harmadiknál láttam kerti budit. Az volt még érdekes, hogy pár háznál próbálkoztak kert kialakításával, de elég érdekesre sikerültek. :D

"A Véderőtől nem véletlenül határolódott el a Jobbik, full feleslegesen kezdték keverni a szart."
Olvasom a Barikádot is mostanában, tudom, de akkor a Szebb Jövősök most tulajdonképpen hová is lettek? :) Mert csak a Véderőről és a Betyárseregről hallani.

"A polgárőrségre meg szükség van, az, hogy most mi a neve, hogy néznek ki, mióta érdekes? Ez nem kirekesztés? Polgárőrséget bárki csinálhat, szvsz, nem kötelező az Országos Polgárőr Szövetség alá tartozni."
Azért nem teljesen, ez pont olyan, mintha Jóska bácsi, a helyi közért vezetője a bevételéből venne egy fogorvosi széket és kitalálná, hogy mától a két Coca Cola mellé egy ingyenes szűrés is jár. Azért ne szórakozzunk, aki rendfenntartó munkát végez, az tartozzon valakinek felelősséggel, míg ezek az önjelölt hősök szabadon gyakorolják az erőszakmonopóliumot, így gyakorta a tevékenységük alig színvonalasabb egy kocsmai provokálásnál.
Meg azt te sem gondolod komolyan, hogy egy
galeria.fn.hu/files/482/018/000/18482/18482_169632_500x300.jpg
Ilyen egyenruhás, ostorral "felfegyverzett" valami teljesen jogszerűen működik?

Voltak kezdeményezések helyi településőrök kinevezésére a közmunkások közül (pl. Sárkeresztúron), amit jó ötletnek tartok, meg valahol együtt járőröznek a Szebb Jövősök a helyi romákkal, de sajnos az ilyen megoldások ritkák.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2011.05.01. 11:20:05

@Member: "Olvasom a Barikádot is mostanában, tudom, de akkor a Szebb Jövősök most tulajdonképpen hová is lettek? :) Mert csak a Véderőről és a Betyárseregről hallani."
Leginkább hazamentek a 'csába. :D Nekik egy céljuk volt: rendőröket odahívni. Ha már ott vannak, nekik igazából nincs dolguk, majd ők helyreállítják a rendet, elkapják a bűnözőket, stb., ezzel pedig csak egyetérteni tudok. Mondjuk ez elég szomorú, de ha egyszer betörnek hozzánk, tuti úgy hívom föl a rendőrséget, hogy félszáz gárdista és Szebb Jövős vonulgat fáklyákkal.
Akkor tuti kijönnek intézkedni.
"Azért ne szórakozzunk, aki rendfenntartó munkát végez, az tartozzon valakinek felelősséggel, míg ezek az önjelölt hősök szabadon gyakorolják az erőszakmonopóliumot, így gyakorta a tevékenységük alig színvonalasabb egy kocsmai provokálásnál."
Ezért nem tudták bezárni a Szebb Jövőért tagjait sem. Maguk nem követtek el sem bűntényt, sem szabálysértést, és a leglényegesebb: egyeztettek a polgárőrökkel ÉS a rendőrséggel IS! A polgárőrösködésnek tudtommal ennyi kritériuma van, amit be is tartottak, és tartanak is.
A Véderősök nem, a Betyársereg meg nem polgárőrség, ne keverjük! Ők betyárok, leszarnak mindent, és mindenkit, mondhatni: törvényen kívüliek (hát, mint régen, az igazi betyárok). Ezt a honlapukon saját maguk írják. :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.05.01. 11:23:58

@Aszteroida-bányász metal énekes: Volt is egy gyanúm, hogy a betyároknak nem véletlenül olyan az egyenruhájuk, hogy nem látod az arcukat, így még inkább anonim tömeggé válnak. Persze ha az önvédelmi törvényt veszem alapul, ahol azzal támadhatsz, amivel a másik, akkor khm, törvénytelent törvénytelenül? :)

Egyszer talán megérjük azt, hogy egymásnak esnek a Szebbjövősök és a Betyárok? :D
süti beállítások módosítása