Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Népszavazás

2011.05.24. 15:50 Member

Mivel már kiszivárgott az infó, azt hiszem, ronthatom a titoktartási rátánkat. Szóval annak semmi értelmét nem látjuk, hogy benyújtunk 80 módosítót, abból 3-mat elfogad a kormány, de úgy, hogy fél év múlva a saját nevén adja be őket, ezért kicsit radikálisabb megoldást választottunk. Lesz 10 kérdés, amire a tisztelt állampolgárok válaszolhatnak:

1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának időtartama az álláskeresővé válást megelőzően folyamatosan munkaviszonyban töltött idő egyötödénél, de legfeljebb 270 napnál kevesebb ne lehessen?
2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék összege ne lehessen alacsonyabb az álláskeresővé válást megelőző 12 havi átlagkereset 80%-ánál?
3. Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte?
4. Egyetért-e Ön azzal, hogy 3 hónapnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni?
5. Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkaviszony egyoldalú megszüntetésére irányadó szabályok a 2011. január 1-jén hatályos szabályok szerint legyenek?
6. Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkaidőkereten felül végzett munkáért járó bérpótlék mértéke ne lehessen alacsonyabb a személyi alapbér ötven százalékánál?
7. Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkaidő-beosztás szerinti pihenőnapon végzett munkáért járó bérpótlék mértéke, abban az esetben, ha a munkavállaló nem kap másik pihenőnapot, ne lehessen alacsonyabb a személyi alapbér száz százalékánál?
8. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?
9. Egyetért-e Ön azzal, hogy a Munka Törvénykönyve szerinti alapszabadság mértéke a 2011. január 1-jén hatályos szabályokhoz képest ne csökkenjen?
10. Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2011. január 1-ig jogszerűen megszerzett nyugdíjjogosultságot az Országgyűlés ne vonja el?
 

A megfogalmazások eléggé nyakatekertek, remélhetően kampánnyal összekötött lesz a megmozdulás és elmagyarázhatjuk, hogy mit is értünk ezek alatt (javában a korábbi állapotok visszaállítása), de az OVB populistább, kevésbé jogászos megfogalmazással nem engedné át őket a rostán. Azt hiszem, ezek a kérdések szinte pártállástól függetlenül érdekünkben állnak és az egyetlen módjai a kormány befolyásolásának. Ha 200 000 aláírást gyűjtünk össze, kötelesek figyelembe venni az eredményt, vagyis ha valaki odaállít hozzánk egy ívvel, ne röstelljük aláírni. :)
Végeztem.

1 komment

Címkék: népszavazás lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr32929018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.05.25. 19:27:31

Bazz, sikerült a "kimoderálom" gombra kattintanom. :O

"1.Igen
2.Igen
3.Igen
4.Igen
5.Nem
6.Igen
7.Nem
8.Igen
9.Nem
10.Nem

Nem biztos, hogy elmegyek szavazni."

Még az sem biztos, hogy összejön a megfelelő aláírás. Egy jó törvénymódosítással odavághatnak.
süti beállítások módosítása