Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Egy ország mondja: 'nyád!

2011.08.04. 16:04 Member

A medián felmérése érdekes eredményt hozott, még a Fidesz szavazói sem támogatják a határon túli magyarok választójogát (csak 33%), mely lehetőséget nyújtana számukra a Magyarországon országos listát szerzett pártokra voksolásra. Ez természetesen több aggályt is felvet, mivel nehéz megszervezni a szavazást ott vállalható költséghatárokon belül, ahol szórványban élnek hontestvéreink. Ez mellett azért azt se feledjük el, hogy a belföldi magyarok sem éppen a politikai tájékozottságukról híresek, ezt egy határon túli magyartól még kevésbé várhatjuk el, elég nekik a maguk baja.

A Fidesz-KDNP a választójogot azoknak adná meg, akik az egyszerű honosítási eljárással megszerzik a magyar állampolgárságot. Ez természetesen nem olyan egyszerű, Szlovákiában ez a szlovák állampolgárság elvesztésével jár, Ukrajnában a titkosrendőrség nyomoz azok után, akik az ukrán mellett egy másikat is birtokolni szeretnének, Romániában pedig egy vicc az ügyintézés. Szóval nem ők döntik majd el a végeredményt, amúgyis, az új választási törvény az egyéni mandátumokra helyezné a hangsúlyt.

Kérdéses persze, hogy kire szavaznak majd. A legtöbben csak Gyurcsányt és Orbánt ismerik, mint aki ellenük és velük volt 2005-ben, láthatóan ez egy nagyon fájó seb. A Jobbikot nem sokan szeretik kint, mert megtapasztalják a saját bőrükön, mit is jelent kisebbségben élni. Viszont az LMP-t alig ismerik annak ellenére, hogy rendszeres a kapcsolata az RMDSZ-szel, a Híddal és az MKP-val is, sőt, az egyik hölgy a belföldön megszokott SZDSZ utódpárt jelzővel illette, ami furcsa annak tükrében, hogy egy SZDSZ nem foglalkozna az országhatáron kívüli dolgokkal, hacsak nem a nyugatról van szó. Na mindegy, majd elválik, hogyan tovább, a Fidesznek hála minden eléggé képlékeny.

3 komment

Címkék: választás fidesz határon túli magyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr223125739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.08.15. 21:34:03

Nyilvánvaló, hogy ezeket a plusz szavazatokat maguknak akarják besöpörni. Az egész eljárás tipikusan a Fideszre vall: a kisebbségellenes szlovák intézkedéseket hagyják, de amint szavazatokról szól a dolog, keresztülviszik, ezzel csak tovább rontva határon túli honfitársaink helyzetét.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.16. 11:12:33

@WanGood: Ahhoz, hogy oda tudjanak vágni a szlovák intézkedésekhez, harcolni kell, egyenlő ellenfelek ellen, a Fidesz csak a magas lóról vadászást tudja véghezvinni. :) Amúgy ez az ENSZ bazi nagy hibája, hogy csak a belépésig ellenőrzik a kisebbségekkel való bánást, utána már kit érdekel.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.08.16. 11:13:14

@WanGood: Még valami: Amikor már 2003-ban azt nyilatkozza Angela Merkel, hogy a mulitkulti megbukott, már nincs is miről beszélni.
süti beállítások módosítása