Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Aki külföldre megy dolgozni, fizessen?

2011.09.05. 14:41 Member

Hoffmann Rózsa szerint aki meglép kis hazánkból, miután elvégezte az egyetemet, azzal visszafizettetik az állam által nyújtott támogatást. Elsőre akár jogosnak is tűnhet, de számomra inkább cinizmussal telített abban az országban, ahol elvégzel egy szakot azért, hogy aztán utcát seperj. Abban az országban, ahol a közterületfenntartó jobban fizet parkgondozásért, mint a települési Egészségház a háziorvosi szolgálatért. Sorry, Rózsi, de a magyar főiskolások sem teljesen hülyék, hogy majd ti, kedves "megfelelő helyen és időben lévő nagyon okos emberek" szépen dagadtra hízzatok azért, mert egyeztetés nélkül kiötlötök pár sületlen baromságot zsírtól csillogó szátok megtörlése közben.

Másrészt meg ebben volna ám az igazi üzlet. XYZ kint hülyére keresi magát, aztán a pénzt nálunk költi el, mert itt alacsonyabbak az árak (persze így adót és TB-t felénk nem fizet, az meg ugye kellemetlen nektek). Csak hát erről szó sincs, mert az árak egyre nyugatibbak, csak a bérek vannak egy közép-afrikai ország szintjén. Nektek egykulcsos adó kell mindenre, mert ami eddig volt, az minden sz*r, azt mondjátok, egészséges magyar élelmiszert, de arra nincsen eszetek, hogy a magyar zöldség, gyümölcs és hús áfá-ját lenyomjátok 10%-ra a 25-ről (ami amúgy a legtöbb fejlett országban az adó szintje), mert akkor ti rövid távon rosszul jártok, aztán nem biztos, hogy sikerül bebetonoznotok magatokat 40 évre.

Ideje volna átgondolnotok inkább, hogy kib@sztok-e a pedagógusokkal annyira, hogy bevezetitek az egész napos oktatást, így majd bent reszelhetnek du 4-ig (persze otthon készüljenek fel és javítsanak dolgozatot, tartsanak szülői értekezletet) és a 9%-ukat ki is rúghatjátok. Viktor az éves értékelőn mindenféle elrugaszkodás és felzárkózás éveiről beszélt, ehelyett megszorítások I.; II.; III.; IV. következnek egymás után. Én nem ilyen országban szeretnék élni, nem tudom, ki hogyan van vele. Végeztem.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz felsőoktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr383204230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása