Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Gyurcsány örök és elpusztíthatatlan

2011.09.13. 15:31 Member

Félelmetes nézni a levélözönt, amiben forradalmi vezérüket siratók vádolják meg Fidesz-oldalkocsi szereppel az amúgy hiedelemben inkább MSZP-vel összeragasztott pártot. Az elvakultság veszélyes dolog, bármelyik oldalról érkezzen is. Még 2009-ben jelentette fel Schiffer András az akkor már csak exminiszterelnök Ferkót, aki viharos gyorsasággal döntetett a Joav Blum által Pesten vásárolt három telek cseréjéről a velecei-taviakkal, pofátlan árréssel, majd hamarosan a kaszinóüzemeltetést is kiemelt nemzetgazdasági beruházássá tették. Ehhez képest a négy napja a balkonon felejtett busahús sem bűzlik eléggé. Ivády Gábor (az LMP-ből már bizalomvesztés okán kiléptetett országgyűlési képviselő) erre lépte frappánsan, hogy áron felül ő is odaadná Ivád néhány telkét, mert az kihúzná a települést az adóságcsávából.

Ha Gyurcsány Ferenc ártatlan (mindent megtesz ennek láttatására, önként kérte mentelmi jogának megvonását), nincs mitől félnie, ha kis bibit ejtett, a könnyen viktoriánussá vált bírák akár fel is nagyíthatják azokat, de ha lelke tiszta, mint a patyolat, akkor egyszerűen nem lehet koncepciós perbe fogni. Nameg ha ő nem tud magának drága ügyvédet biztosítani, akkor ki? :)

Meg kell tanulni végre, hogy nem állunk senkinek az oldalán (ha Szijjártó Péter volnék, azt mondanám, "Az emberek oldalán állunk"), nem leszünk egyik nagypárt valagpártja sem, ha bűzt érzünk, odacsapunk. Akik hülyének nézték az elmúlt 20 évben az országot (soroljam? :)), azoknak bűnhődnie kell.

12 komment

Címkék: gyurcsány ferenc sukoró

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr293224386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.09.13. 22:22:22

Bevallom, kíváncsi vagyok a dolog végkimenetelére. Az LMP vádolásával kapcsolatban meg csak azt tudom mondani, hogy itt nem lehet "jó" oldalt választani, mert az nem létezik. Ha bírálják a kormányt, akkor szadesz2.0/MSZP fedőszervezet, ha (az amúgy szerintem valóban börtönbe való) Gyurcs(ót)ány ellen szavaznak, kilóra megvett narancsbércek. Úgy fest, nem lett más a politika.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.09.13. 22:23:23

@WanGood: Nem bércek, hanem bérencek, csak a billentyűzetem néha kihagy. :S

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.14. 07:17:04

@WanGood: Én is ettől félek, hogy mindig ragasztani akarják az embert vhová, skatulyázgatni.
Hozni kéne egy törvényt, ami mindenkit eltilt a politikai szerepvállalástól, aki 1990-2010-ig politikai tisztséget töltött be. :D Érdekes volna, ahogyan a tapasztalatlan, de lelkes (=hatalomra vágyó?) kalandorok hoznák a friss vért.

Mangekyo22 2011.09.23. 21:23:19

A Demokrata Szövetség vagy mi, amit a Gyurka hozott létre, nem az az MSZP kisf*sza? Mert akkor nem értem, hogy miért mondják, hogy az LMP az....

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.23. 21:32:50

@Mangekyo22: A Demokratikus Charta a Feri saját kis platformja az MSZPn belül (a szocik még mindig nagypártként viselkednek) és egy egységes baloldali szövetségben gondolkoznak, míg a jelenlegi frakciójuk inkább posztszocialist baloldali párt.Vagyis Feri ugyanazt szeretné, mint amit Orbán kezdett el 2002-től, csak jobbos formában. Több pártszavazást tartatott és folyamatosan degradálta a riválisait, amiért őt nem engedik többé előre (azt hiszem, sejtjük az okát), szerintem most be akarja bizonyítani a frakció romlottságát, hogy az a kevés MSZP szavazó őmellé váljon a kiválása után.

MarkD Man 2011.09.24. 21:00:56

@Member: Na igen, és erre mondtam a minap: ha ne adj'isten megbukna a Fidesz, ki jönne a helyére? Kinek van vállalható alternatívája?
MASZOP? Ne hülyíts, két év alatt nem jöttek rá, hogy ellenzékben nem a belső bajokat kell a sajtó elé tárni. És tényleg nem csináltak semmit 8 évig.
Jobbik? Nem annyira szélsőséges a jelenlegi felállás, mint ahogy a balos sajtó ijesztget vele, ám senki nem garantálja, hogy nem fog az igazán radikális (vesszentrianonnumerusclaususmaximus) elemek közül egy "kis szálasi" felemelkedni, és back to 1945. Plusz a gazdaságpolitikájuk is elmaradott.
LMP? Már megbocsáss, Member, de én nem látom a vállalható alternatívát. Ha ebben tudnál valami magyarázatot adni (pl. gazdaság), azt megköszönném.
Szóval nincs olyan, hogy bármi jobb a Fidesznél. Mert a Fidesz jobb az anarchiánál és polgárháborúnál (ez mondjuk kétes dicsőség).
MarkDMan voltam.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.24. 21:16:15

@MarkD Man: Itt nem az a kérdés, hogy szerinted ki nyújt alternatívát, hanem hogy a választók érzelmei merre orientálódnak. Az MSZP-nek annyi, ebben Feri is ügyesen közrejátszik. Tisztában van vele, hogy a maréknyi szavazójuk inkább őmellette áll.
A Jobbik jelenleg erősödik, és a magas munkanélküliség ennek mindig gerjesztője. A fő kérdés, hogy meddig, és hogy a Fidesz számára elfogadható-e egy felradikalizálódás egy szövetségért, vagy fontosabb az európai néppárti pozíció?

Gazdaságban a többkulcsos progresszív adózás támogatjuk, a környezetben okozott károk adóztatását, a helyi gazdaságok, főleg kis- és középvállalkozások fellendítését (ez nem is fog menni ilyen adóterhek mellett) a kínai nagytőke beengedése helyett, a THM plafonmaximalizálást a hitelezésben. Így címszavakban ennyi.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.24. 21:18:11

@MarkD Man: Még vmi: Én nem tartok vállalhatónak egy olyan pártot, amely
-Ötletel. Gondolják át, beszéljék meg, de ne egyesével köpjék be a hülyeségeiket a nagyközönségnek, egymásnek ellentmondva
-Amely nem tud egy tisztességes költségvetést letenni augusztus 31-ig
-Amely saját magának háromszoros tiszteletdíjat akar januártól, másokat meg 8 órában melóztat bruttó 57k-ért.

MarkD Man 2011.09.24. 22:54:59

@Member: A progresszív adózás alatt azt érted, hogy ad abszurdum havi 800-ból 300, 80-ból 30 az államé? Ahhoz, hogy ez működjön, igen sok mindent kéne megborítani. Milliomos vállalkozók minimálbérre bejelentve adóznak, úgyhogy milyen módon lehetne ezt megvalósítani?
Az országban rengeteg potenciál lenne, de a gazdaság (mindig azok a qrva pénzügyek) miatt egy gramm nincs. Kb. a Világbankot kéne meglopni ahhoz, hogy valamit kezdeni lehessen itt.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.25. 07:39:53

@MarkD Man: Amit most éppen írsz, az az egykulcsos adózás, mert mindenkitől ugyanazt a százalékot nyúlja. Én radikálisan növelném felfelé haladva a százalékot, mert azért egészen más nettó 90-ből nyúlni 20at, mint 900-ból adni 400-at, előbbi belehal, utóbbi nem.
De igazad van, lehet, hogy inkább a vagyont kellene adóztatni, mert akkor írathatod akárkire, befolyik az összeg. Bár már olyan verziót is hallottam, hogy a legjobb volna a fogyasztást adóztatni kizárólag, mert akkor az fizet, aki tényleg megengedheti magának. Persze ebben is van gát, hogy beindítja a feketegazdaságot.
Sajnos mindig azok verik a leginkább az asztalt, szidják a segélyen élőket, akik maguk már milliókat loptak el az államtól.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.09.26. 22:11:20

@Member: Member koma, soh'sem gondolkodtál azon, hogy közgazdaságtanra specializálódsz?

@MarkD Man: Még a legelső hozzászólásodra: itt nem az alternatíva jelenti a kérdést, bár nagyjából egyezik a véleményünk e téren. Kivéve az LMP-t, aminek a költségvetés-tervezetére is kíváncsi vagyok.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.27. 07:41:58

@WanGood: Laikus vagyok, akárcsak Kopátsy Sándor, Matolcsy György 700k-ért foglalkoztatott tanácsadója. :D Egy igazi közgazdász kizárólag számokban beszél. és átlátja az egészet, nekem csak az fontos, hogy ne a kisember húzza a rövidebbet.

Eddig nem jutott a kezembe az alternatív javaslat, már én is várom. Sajnos annak az esélye, hogy át is vesznek belőle valamit, csekély.
süti beállítások módosítása