Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ki az a Kocsis Máté?

2011.10.06. 16:31 Member

Ritkán jegyzem meg elsőre beszélgetőtársaim nevét, nem hogy egy politikusét, de az övét valahogy nem tartott sokáig. Józsefváros frissen választott polgármesteréről van szó, egy fiatal, nőtlen jogász értelmiségiről. Aki hallotta a nevét, nagy valószínűséggel a hajléktalansággal kapcsolatos népszavazás során találkozhatott vele.

Számomra ma egy kérdés fogalmazódott meg: Hogyan szorult ennyi embertelenség és aljasság egy önmagát kereszténynek valló személy lelkébe? Ez eléggé populistán hangzik, de gondoljuk csak végig:

Egy teljesen eladósodott kerület 3 milliót költ népszavazásra, amikor évente költ a hajléktalanellátásra 700k-t. Főleg annak tudatában nevetséges ez, hogy javában csak a főváros által hozott szigorú döntéseket erősítik meg. Az új terv szerint, mivel a guberálást és koldulást, valamint a közterületen való életvitelszerű lakhatást szigorúan büntetik (Őszintén, miből fizessen a szerencsétlen? Vagy váltsuk a büntetését elzárásra, ami lehet, hogy az utcai élethez képest mennyország? Mert akkor az ötlet jó. :)), ezért ki kellett nevezni 5 főt, aki a behajtásokért felel, a fizetésük évi 22 milla, vagyis bruttó 440k. A hajléktalanűző intézkedésekre meg váratlanul sikerült 15 millát összekaparni. Bravó. Ebből a pénzből már lehetne bérlakásokat fenntartani minimális hozzájárulással a lakó részéről, lehetne belőle korszerűsíteni a szállás fűtését, szervezni "Ha megfújod a szondát és 0%, vendégünk vagy egy meleg vacsorára" kampányt (elvégre az ebédhez hozzájuthatnak a népkonyhán).
De nem, üldözni kell őket, mondván, hogy gané a kerület. Nem tudom, hogy BP-n mi a helyzet, de a fiatalok felelőtlen gondolkozása a közterület használatról sanda gyanúm, hogy égetőbb probléma. A hajléktalan adott helyre befészkeli magát, nem random padok körül hagy szemétdombot. Szóval Máté, bazz, te hülye vagy. Vennél példát Ivády Gáborról (igen, elkergetett párttagunk, én nem értek egyet a döntéssel), aki elment pár napra hajléktalannak, hogy legalább megízlelje, mit is jelent az! Szégyeld magad!

7 komment

Címkék: fidesz hajléktalanok kocsis máté

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr873282947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.10.07. 15:13:45

Már megszokhatta az ember (persze úgy megszokni, hogy tudomást se venni róla, nem lehet), hogy szeretett kúrmányunk igencsak betart mindenkinek, aki havi nettó 500k alatt keres.
Más: Azt tudod-e, mit osztott szét legkedvencebb KISZ-titkárunk (Hofmann) az általános iskolásoknak?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.07. 15:18:20

@WanGood: Há' hogyne, a kisebbek csak a Nemzeti Hitvallást kapták meg, a nagyobbak a komplett tákolmányt. Az ember nem megtanulja a nemzeti tematikát, hanem az agyába vasallják.

Mangekyo22 2011.10.07. 22:11:03

Szóval ez a Kocsis gyerek volt a "hajléktalan száműzetés" népszavazás mögött?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.07. 22:15:44

@Mangekyo22: Meg úgy az egész narancsosztag, akik befészkelték magukat józsefvárosba. Biztosan reménykedik benne, ha ezzel benyal Tarlósnak, a szeptember elején lemondott Somfai Ágnes helyett ő lehet a hajléktalanügyi biztos. :)

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.10.07. 23:21:36

@Member: Én miért nem lehetek narancsbűnözésügyi biztos? :D
Már várom a legközelebbi nagy okosságukat (várja a halál, csak így szokás mondani).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.08. 08:35:54

@WanGood: Csurka István lett egy színház intendánsa (lényegében a szellemi vezetője), ez nem elég? :) Pedig azt hittem, hogy csak a saját fajtájukból neveznek ki.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.10.09. 00:19:02

Ezekről a pénzadatokról nem tudtam, hát ezek tényleg nem tudom mit akarnak elérni.....
süti beállítások módosítása