Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

KOCSIS MINT HAJLÉKTALANÜGYI REFERENS????

2011.10.11. 16:31 Member

A Város Kocsis Mátéjé Csoport (A Város Mindenkié Csoport ellenlábasai) javaslatára Tarlós "színházataszélsőjobbnak" István úgy döntött, a pozíciójáról villámgyorsan lemondó Somfai Ágnes helyére a VIII. kerületi New Deal feltalálóját, HarcKocsis Mátét helyezi, aki innentől empátiával, szakmaisággal és korrektséggel felvértezve veheti fel a harcot a kerületet két kenyér közé szorítva felfaló hajléktalanbűnözőkkel.

Az álruhás hajléktalan előállítók szagdetektorral kutatják fel a kövön ülő gyanús egyéneket, amelyre a francia nagykövetség diszkrimináció gyanújával válaszolt, továbbá helyi rendeletbe iktatják, hogy a lakcímkártyán szereplő pontos cím hiányára adott headshot felülírja az Emberi Jogok Európai Egyezményében és a Magyar Alkotmányban foglaltakat. Pedig ma egészen másról akartam írni, hogy mennyire más elven működik a közmunkások és a politikusok "bérének" módosításának elve.

 
Politikusok esetében szüntessük meg a biztottsági tagságért járó illetményt, helyette legyen egységesen 750k bruttó a bérük. Annyiban igaz a dolog, hogy aki a tökét vakargatta csak ott, az minek kapjon pénzt, de ez az emelés egyszerűen csak aljasság, mondván, hogy megelőzzék a korrupciót. Na állj, van egy szociálpolitikai alapelv, hogy ne érje meg a munka helyett a segélyt választani. Jelenleg 57K bruttó a 8 óra, ennek a fele 4 órás munka esetén, ami kevesebb, mint a bérpótló juttatás.  Hogy elmenne feketemunkázni helyette, mert keveset kap? Büntessük meg, vegyük el azt a keveset is 3 évre, ha csalni mer!
Miért nem lehet megfordítani a kettőt? Ha a büdös politikust csaláson érik, 3 évre vonják meg tőle a segélyt és zárják ki a politikusi létből erre az időre. Ki van mellett?
 

 

6 komment · 1 trackback

Címkék: közmunka kocsis máté hajléktanalok

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr743295335

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kocsis Máté és a hajléktalanügy 2011.10.13. 16:40:29

Egy hónapban az államnak egy hajléktalan átlagosan 99 ezer forintba kerül, miközben családok élnek a 78 ezer forintos minimálbérből, és a közfoglalkoztatás keretében bruttó 57 ezer forintot adnak nyolc órás munkáért. Ezeket az összegeket azoknak is vég...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.10.11. 23:36:47

Fészbúkon kering egy videó, ahol 8 rendőr tartóztat le 1 csövest. Gondolom ez után permanensek lesznek a hasonló akciók :D

"Ha a büdös politikust csaláson érik"- Akkor kötelet neki, nem eltiltást a nemtommitől. Ha néhány százezer forint a föld alá küldene, minimum erősen megfontolnád a lopást.

Mangekyo22 2011.10.12. 06:54:01

Hát én már azt a 750 ezret is sajnálom a politikusoktól. Inkább vinnék le a fizetésüket 300 ezer alá, és az így megspórolt fejenkénti havi 450 ezret pedig az orvosokra vagy pedagógusokra fordítanák (386-szo 450 ezer = havi 173 millió. Azt megszorozva 12 hónappal már kb évi 2 milliárd forint.)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.12. 11:28:06

@WanGood: Igazad van, ahányszor százezret sikkaszt, annyi cápával kell megküzdenie a tropikáriumban. :)
@Mangekyo22: Elírtam, 780K-t akar Lázár, jelenleg 240K az alapilletmény, de 4-500 köré megy, ha bizottsági tag, aki elnök, vagy helyettes, annak még több, de a legmagasabb a vidékieknek jár, választókerületi pótlékként.
Amúgy egyetértek, a jövő nemzedékének őreire, a tanárokra és az orvosokra kellene fordítani, nem pedig csicsás egészségházakat és iskolákat felhúzni, hogy a pártos haver cégének jól menjen. A mai egészségházak olyanok, mint a haldoklók, akikre szőrmebundát adsz. Belül továbbra is haldoklanak.

laci0011 2011.11.01. 00:32:05

Árnyékbox az egész,a mai elitünk mindennek a legalja,csak a saját illetményük érdekli őket,azonkívül minden le van szarva,titkosítva.Soha nem volt még ilyen hihetetlenül alacsony a közélet morálja.Ha valaki ellenőrizni akarja őket a többség rögtön összezár,még a népszavazási kiírást is megtorpedózták,még ez is a pofájukra fért!Köztörvényes bűnözöknek magasabb a morálja mint a mi elitünknek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.01. 08:36:18

@laci0011: Majd meglepődnek, ha 1-2 év múlva a lázadáson az őket "védelmező" katonaság megfordul a puskacsővel. :)

2012.05.04. 18:24:54

@Member: Bár úgy történne.
süti beállítások módosítása