Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ebugatta!!

2011.11.16. 11:49 Member

Igen, ő ott oldalt családunk szeme fénye, Genghis Kan. Genghis hasonlóan szerencsés, mint Rogán Antal Krumplija, akinek ki lesz fizetve az ebadója, mivel családtag mindkét beagle.

De kérdem én, mi lesz azon ártalmatlannak nyilvánított 6k-t és azon veszélyesnek kimondott 20k-s kutyákkal (Ezt megint csak ki dönti el? Van, hogy egy kis tacskó nagyobb gyilkos, mint egy ír farkas), akiknek gazdái keresnek havonta 20-30k-t? És teszem azt, nem is egy kutyájuk van? Tömegesen kerülnek majd az állatok az utcára, szabályos irtás kezdődik majd, fogadni mernék, hogy közmunkás sintérekkel fogatják majd össze őket és belőlük főzik majd a közétkeztetéshez a kaját ott, ahol már erre sincs pénz.

Ráadásul ez a javaslat rasszista, ugyanis a magyar fajták mentesülnek az ebadók alól, vagyis a korcsok kevesebbet érnek az árjáknál. Gondolom az árják között is csak a törzskönyvezettekkel lehet spórolni, ugyanis teszemazt a 70k-s kuvasz kölyök "ledolgozza" az árát 4 év alatt, mivel ez egy veszélyes fajta, különösen amikor öregkorában elborul az agya. Szóval ez egy töketlen f@szság, ma az egész falu erről beszélt, ugyanis ez egyszerű pénzbehajtás, nem kapunk cserébe semmit. Végzetem.

6 komment

Címkék: fidesz ebadó

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr353386899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.11.17. 15:23:10

Ebadó? Hogy hogy erről nem hallottam?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.17. 17:39:20

@Mangekyo22: Nagyszüleim sem, pedig már fél éve vita tárgya, csak most került napirendre. Nem kötelező beszedni, csak a veszélyes kutyák díját, amit nem tudom miként állapítanak meg, mert az állatorvosnak kell felmérnie a kutya pszichés állapotát.

Egyetlen kiskapu van (ez falun mondjuk lehetetlen, ahol ismer mindenki mindenkit), a kutyát elengeded, befogod, bejelented, hogy talált kutya és onnantól adómentes. Persze ez csak törzskönyvezetleneknél áll, gondolom ott azért a gazda neve is bejegyzett.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.18. 15:54:58

@Acchan: Olvastam, hogy a beagle idegenszívű. Pedig Magyarországon születetett és egész életében e hazát védte!

White SeeD 2011.11.24. 22:36:09

Nos, Fungaryban törvény tiltja a kutya fogyasztását, így ahogyan a nagy dakota közmondás is mondja, -kutyából nem lesz szalonna- Persze egyéb utakon kolbász az lehet belőle, mivel ha jól van ízesítve mind1 milyen húsból van.
Ezen kívül nem derült még ki a Kínával kötött összes paktum, így nem csodálkoznék, ha a leadott kutyahús kilója után vennének államkötvényeket.
Arról nem is beszélve, hogy azok a szőrös négylábúak maradék kajákat is eltüntetik. Márpedig ez a jelenlegi gazdasági viszonyok között elfogadhatatlan, ugyanis pl a csont kitűnő kálciumforrás! És hány olyan nyugger van aki kálciumhiánnyal küszködik.
De kérdem én, miért csak a kutyásokat büntetik? A macskát miért nem? Igen is vessenek ki macska, hörcsög, akvárium adót.
A kutyásoknál is jobban oda kell figyelni. Pl a házőrző ebeknél be kéne vezetni a házőrzői pótadót, mivel a kutyák a biztonsági emberektől veszik el a munkahelyeket.

Amúgy nevetséges mitahogy a többi új adója is és csak szívni fog vele a végén. (Bár nem létező adó, úgyhogy tuti kaszálni fog rajta valamennyit ellenben a ropi 400 ft-os adójával...)
Kíváncsi vagyok hogy volt-e annyi eszük, hogy a menhelyeket kivegyék ez alól, vagy hamarosan kóbor kutyák lepik el a városokat élelem után kutatva. És az éhes kutya nem viccel.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.25. 08:04:08

@White SeeD: A menhelyi kutyák befogadottaknak minősülnek, vagyis rájuk ez az adó nem vonatkozik. Sőt, a menhelyről elhozott kutya után sem kell adót fizetni.

Ezen én is filóztam, a kutyaszarért majd kerékbetörnek, miközben az utcák falun lósz@rral és tehénlepénnyel vannak tele (bár egyre ritkábban, jelezve az állattartás kultúrájának eltűnését). Lassan feljelentik az embert szeméremsértésért, ha az ember kutyája az utcán dug, sőt, ha a korcs rakja a fajtatisztát lehet majd vérszennyezésért is fizetni.
süti beállítások módosítása