Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A 2002-es vereség nyomában.

2011.11.27. 13:00 Member

Nem fér hozzá kétség. Viktorék még mindig nem dolgozták fel a kishitűvé tett nemzet 2002-es vereségén rágódik, ezért visszaható hatállyal megnyerik a 2002-es választást. Nem tudok másra következtetni az oldalt látható képből, mely az akkori eredményeket ábrázola az új választókerületeken. Bizony, simán taroltak volna ezen körzetekben, miután a stabilan úgymond jobboldaliakat meghagyták úgy, ahogyan kell, míg a balos tömböket izolálták, hogy minél több billenőből jobbos többségű legyen. Nagyon nem akarják elveszíteni a két és fél év múlva esedékes megmérettetést.

Hasonló furcsaság, hogy Budapest kerületeit szinte önálló településekké alakítják, amely Debrecen pozícióit hivatott erősíteni (biztosan Kósa-lobbi), ami meglepő módon Tarlós "hajléktalanbűnözés" Istvánnak sincsen ínyére. Ez is biztosan az első Orbán-kormány fővárosellenességének hozománya.

7 komment

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr283415037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.11.27. 23:11:12

Sajnos én már csak röhögni tudok ezen. Bár, ha belegondolok, inkább ezzel foglalkozzanak, mint a nemzetgazdasággal. Bóvliországnak nincs szüksége több naracskardos szabadságharcosra.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.28. 07:25:04

@WanGood: Nah, ha bebetonozzák magukat, akkor végünk és forradalom lesz. Vagy balul sül el és többséget adnak a Jobbiknak.

Gazdaságpolitikában most illene egy, az 1989-es alkotmánymódosításhoz hasonló Ellenzéki Kerekasztalt létrehozni, elvégre hasonlóan nincsen lehetőségük a beleszólásra. Csak most ülhetne ott pár gyakorlati közgazdász, esetleg korábbi pénzügyminiszter is.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.11.28. 17:26:36

@Member: Mikor gyűlöltem az egész világot, bizony mondom néked, belevésődtek a fejembe az önkényuralmi eszmék. Ma abszolút ellenzőjük vagyok. Nem akarok egy olyan országban élni, ahol mindenki zsidó, aki 100+ négyzetméteren él, és mindenki cigány, aki 100- négyzetméteren.

Sajnos gazdasági kérdésekben nem vagyok túl kompetens. És nem, nem vigasztal, hogy Matolcsy "gyorsnaszád" György sem az.

White SeeD 2011.11.28. 21:21:08

Nem értem minek ügyeskednek ennyit. Valószínű ők vagy a jobbik fogja nyerni azt a választást életképes ellenzék nélkül. Nameg a híveik még mindig elhiszik hogy az előző kormány a hibás.
A nagyhatalmi pozíciókat már bebetonozták, még úgy is ha veszítenék a választást szerintem ki tudnának harcolni egy előrehozott választást pár szivatós lépéssel/ meg tudnák bénítani a kormányzást.
A tisztogatásaikon is túl vannak már. Katonaságnál olyan tisztítás folyt ami még rendszerváltáskor sem nagyon. Mikor rokonom mesélte mik voltak csak ámultam, hogy ez megtörténhet...
A saját kis titkosszolgálatukat is felállították, amit ki tudja mire fognak használni bár nem nehéz kitalálni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.11.29. 07:42:36

@WanGood: Ez is mutatja, hogy az ember minél többet tud és minél érettebb, annál kevésbé fogékony a diktatúrákra. Aki csak a Csurka-féle "a valóság megismerhetetlen és összeesküvésekkel teli" marhaságig jut el, mert tényleg nem érti, mi miért történik, az akar kemény döntéshozót a feje fölé.

@White SeeD: Ha valamiben, hát hatalomstabilizálásban tényleg jók, a PSZÁF és ÁSZ fejei, az Alkotmánybírák mind hosszabb időre vannak választva, mint 1-1 ciklus, ráadásul utóbbiak már nem csak az alkotmány, hanem a korábbi alkotmányok (jogfolytonosság yeah, igazából 1919-ig, majd 1920-1949 között csak íratlan alkotmányunk volt, azt magyarázol bele, amit akarsz) és a korábbi törvények is befolyásolhatják.
Egyszer kongresszusra menet felvettünk egy katona gyereket, na ő is mesélt szépeket, teljesen perspektívátlan a katonaság, de a vezetőket szépen osszák be/lakatják jól.

Acchan 2011.12.04. 20:36:27

Ezt a cikket (és magát a blogot - közösségi újságírásról van szó) blogot ajánlom figyelmedbe:
www.gepnarancs.hu/2011/12/ha-jol-ertem-a-fidesz-valasztasi-csalasra-keszul/

"egy ellenzéki pártnak legalább 3-5 százalékkal több szavazatot kell szereznie, mint a Fidesznek" Hasta la vista, többpártrendszer...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.05. 13:13:05

@Acchan: Lesz pár nagyon biztos szoci körzet, de éppen csak annyi, hogy köszönőviszonyban se legyenek a Fideszesek számával.
Az a gond, hogy általában a szoci szavazók mennek át a jobbikhoz (egyszerű munkások, állítólag az mszp szavazók jobban utálják pl. a romákat, mint a fideszesek), vagyis ezzel baromira őket erősítik.
süti beállítások módosítása