Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

TABU: Szlovák-Magyar viszony

2011.12.14. 07:00 Member

Egész jó rész volt, kicsit kevesebb féligazsággal, mint általában. Valóban kirekesztő nemzetépítés folyik, és elfeledtük ezt az úgynevezetett Uhroskó-i "Hungarus" tudatot, amihez mindenki tud azonosulni a Káprát-medencében.

Éppen tegnapelőtt jót mosolyogtam magamban, egymásnak esett egy szlovák és egy magyar képviselő az Európa Parlamentben, egymás országának nemzetpolitikáját szidva. A magyar követelte Szlovákia Európai Uniós tagságának felülvizsgálatát. Igen, az a Szegedi Csanád volt az, aki anno a roma munkatáborokat ajánlotta állampolgárság megvonással. Azért LOL.

3 komment

Címkék: szlovákia kettős állampolgárság

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr813457470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2011.12.16. 09:41:06

Azért amit rendez Szlovákia az disznóság!

Ők is adnak kettős állampolgárságot az ő határontúli szlovákiaiaknak + szavazati jogot, de ha mi akarjuk bevezetni, akkor már egyből kitiltják a magyarokat az országból? Közben meg minden más embernek szintén megadják a kettős állampolgárságot!

De persze szlovákia nem diszkriminál senki, áááá dehogy... Ján Szlota meg nem kocsi feltörő bűnözőből lett rasszista "Vona Gábor" politikus...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.12.16. 10:09:44

@Mangekyo22: Hehe, pont ez a vicces benne, hogy idővel ezen szlovák állampolgárok is el fogják veszíteni. Nincs sehol sem bejegyezve (mivel az már tényleg enyhén agályos volna), hogy a törvények és az alkotmány csak a magyaroknak tiltanák meg a kettős állampolgárságot.

A szélsőjobb általában alacsonyabb műveltségű, iskolázatlan egyénekből és a saját szakterületeiken előtörni képtelen értelmiségiekből kovácsolódik, szóval Slota múltja nem lepne meg. :) Ahhoz, amit ő csinál, nem sok ész kell.

Szúrófény 2012.08.03. 05:15:25

Ha emlékeznek a fehér ló mondájára, amely szerint a honfoglaló Árpádék „Kusidot a fejedelemhez visszaküldték, és Szvatopluk fejedelemnek egy nagy fehér arabs paripát arábiai arannyal aranyozott nyereggel, aranyos fékkel a földért elküldöttek.
Árpád és vitézei neked azt mondják, hogy azon a földön, amelyet tőled megvettek tovább semmiképpen se maradj!” A magyar a mondavilágában büszkén meséli ezt a történetet, hogy hogyan vette meg bagóért a Kárpát-medencét. Sajnos, 1100 év múlva, ugyanígy néhány ezerfős „hordák” elegendőek voltak Szvatopluk utódainak, az ország visszavételére. A nemzeti bölcsesség ma is megengedhetőnek tartja, a haza földjének eladását, felejtve, hogy ők voltak az elsők, akik az eladót elzavarták. Úgy gondolják, hogy ez nem történhet meg, ami törvényszerű, hiszen az ő alkotmányuk is szavatolja a magántulajdon védelmét. Tehát az adás-vétel útján tulajdonossá vált vevő jogává válik a tulajdonos elűzése, különösen akkor, ha az Európai Unió tagjaként országának amúgy sincs határa. A büszke honszerző magyar újra jobbággyá lehet. Esetleg „bozgor bangini”,ami az erdélyi magyarnak kijár, az üres bolt előtti sorbaállás, vagy a legkisebb utcai nézeteltérés során,kijár!
A modern jogban is érvényes, ha a szerződés "érték aránytalan" vagy "félrevezetésen alapul" Semmis! Még büszkén tanítjuk! A magyar fejedelmi bölcsesség bizonyítékaként! Mintha ma is ilyen "nagyeszű" vezéreink lennének, csak észre kéne vegyétek
süti beállítások módosítása