Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Nyulat vertek

2012.01.04. 09:59 Member

 

Tegnap jutott a fülembe, hogy két tagtársamat megverték másvéleményüket másként kifejezni nem tudó szélsőjobberek. Mindkettőjüket ismerem, a videóban látható Gergelyt kevésbé, vele csak mind rendezvényszervezővel találkoztam, András, más nevén Nyúlt viszont nála sokkal rosszabbul járt. Nem elég, hogy már akkor dulakodásba kerültek, amikor kiderült az általa tartott Új Ellenállás táblákból, hogy ő bizony LMPs (jobbik-magyar szótár: karvalytőke-védő magyartalan zsidóbérenc). Ezt követően, amikor Nyúl elkeveredett a tömegben, kiszúrták és azonnal ütni kezdték, a "segítségére siető" rendvédelmisek pedig fontosabbnak tartották a bunyós pisták megregulázása helyett Nyúl cuccainak áttúrását, drogok után kutatva.

Magyarán mind a rendvédelem, mind a szélsőjobberek csődöt mondtak agyilag. Sajnos egyre jobban látszik, hogy a rendőrök számára egyre inkább az esetszám produkálás és a sárga csekkek "eladása" az elsődleges, a szélsőjobb szerint pedig ugyanazon módszerekkel kell véleményünket kifejezni, mint Árpád atyánk is tette. "Buta vagyok, mint a főd, ezért ütök, ÉÉÉÉÉÉÉ!!" Szánalmas. Ezek a semmirekellők gondolták 2006-ban is, hogy de fasza lesz Magyarországnak, ha milliárdos kárt okoznak a fővárosban. Ezek gondolták, hogy kiegyensúlyozottabb lesz a média, ha szétverik a tévészékházat. És látszólag még mindig nem tanultak semmit, talán mert sokuk életében egyetlen könyvet nem olvasott el. Nem is csodálom, hiszem még a Jobbiknál is jobbrább pozícionálják magukat. Akik verekedni akarnak, rendezzenek egymás között ketrecharcot, de hagyják a civilizált demokratikus világot fejlődni a maga útján, adják át helyüket azoknak, akik nem attól érzik magukat nemzetépítőnek, hogy teletetoválják magukat ősmagyar jelképekkel és a bankkártyájukat is rovásírással írják alá, akik ha valamit nem értenek, utánanéznek és nem élből zsidóznak. Köszönettel: Egy demokrata hazafi.

19 komment

Címkék: tüntetés operaház január 2

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr623518632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.01.04. 11:19:10

Azért az nem teljesen így volt...

Néhány ember (főleg MSZP-s, ugye) elkezdték provokálni a "szélső jobboldali" tüntetőket azzal, hogy "ellen tüntetőknek" nevezték őket (holott ők is Orbán ellen tüntettek), majd elkezdtek veszekedni, és ekkor csattant el a pofon (ami egyesek szerint műbalhé volt, egyesek szerint nem). Emiatt a rendőrök 1 szélső jobboldali embert ki is emeltek a tömegből (hogy a verekedő volt-e, azt már nem tudom).

Mondjuk érdekes az MSZMP és az Anti-Demokrata párt gondolkodása: mindenki aki Orbán ellen van tüntető, kivéve ha Jobbik-os vagy "szélső jobboldali", mert ők automatikusan "ellen tüntetők".

Mondjuk azért vicces, hogy ennek a hírnek mekkora hírt kerítettek, holott ez csak a tüntetők közötti dulakodás volt (hiszen 1 ellentüntető sem volt kint - elvégre mi ellen lett volna), miközben elfelejtették, hogy ez szó szerint semmi ahhoz képest, amit a rendőrök tettek anno az emberekkel 2006 és 2010 között. Mert most nem azért, de annak ellenére, mekkora "anti-demokrácia" van Magyarországon, egy ember szeme sem lett kilőve vagy agyonverve (a közelben járó semleges emberekről nem is beszélve).

Ennél már csak az volt nagyobb marhaság, hogy Szanyika a hírtv stábját "náci, szélső jobb oldali nézeteket való jobbik szócsőnek" nevezte őket, és ezt bele is mondta a kamerákba (hogy miért nem adta le több csatorna is örök rejtély...).

A tüntetésről annyit, hogy nem volt rossz, nem volt 2006-os civilverések sem semmi, de persze mivel megint azok a politikusok mentek ki, akik egálon állnak a Fingesz-el (Gyurka, MekkMesterházy és a törpiek), ezért megint hitelét vesztette sajnos. A legnagyobb pofon az volt, hogy még fel is akartak "szólalni" a tüntetésen, holott nekik már semmi joguk nincs ahhoz, hogy mit gondoljon az ország - örülök is neki, hogy a szervezők nem is hagyták. De gondolom ez is csak azért lett volna jó nekik, hogy megpróbálják visszasírni a "második helyet" a parlamentben, ahol jelenleg a Rosszabbik trónol.

Összegezve annyit, hogy ha legközelebb rendőr ver meg egy civilt a tüntetésen, akkor szóljanak, mert az, hogy tüntető megver egy másik tüntetőt mert különbséget akart tenni kettőjük között, akkor ne csodálkozzon.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.04. 11:26:36

@Mangekyo22: OK, ezt láttam, de Nyúl nem rohangált az MSZPsek között, akik összeszólalkoztak a jobberekkel. Direkt újranéztem a videót és nem szúrtam ki közülük, még véletlenül sem. Nem ő volt a "Nácik haza!". :)

Egy ember szeme sem lett kilőve, de gondolom azért, mert egy tévészékház sem lángolt. Azért ott volt előzménye a rendőri túlkapásoknak. Másrészt meg a hatalom továbbra sem megy a tüntetők elébe, hanem kisétál a hátsó ajtón, ez az igazi autoriterizmus.

Mangekyo22 2012.01.04. 11:41:00

@Member: 2006 és 2010 között nem kellett lángolnia egy székháznak sem ahhoz, hogy a rendőrök véresre verjék az embert. Pl amikor a Jobbik és a Magyar Gárda csak ült a fűben és valóban nem csináltak semmit, akkor miért verték sz*rrá őket? És nem egyszer kaptak gumi lövedéket az emberek a testükbe.

A tv székház előzménye meg pont az volt, hogy az MTV azt mondta be (és ez valóban meg is történt), hogy csak 100 darab neve nincs senki mert tüntetni az MSZP/SZDSZ ellen, és ez váltotta ki a dolgot. Ezt persze a bohócok (egy tüntetés) elsütötték bosszúból az MTV kérésére, holott mindegyik adó szó szerint 10000 fölötti létszámot mondtak (ellentétben az MTV-vel anno).

A népszuverenitás elve meg amúgy sem létezett soha, mint valós tény már a 2002-ős év óta, s a népnek mindig is csak egy hatalma volt: szavazni. Tudom, ez most durván hangzott, de ha azt vesszük figyelembe, hogy az MSZP kilövette a szemedet ha felszólalsz ellenük és leszart, a Fidesz meg (csak) leszar (ami mondjuk még így is a jobbik esett), akkor van benne ráció.

Szóval a Fingesz ellenesek csak egy esélye van: remélni, hogy eltalálja Orbán-t egy narancs alakú meteor, vagy betámadja a NATO Magyarországot (ami azért nem fog megtörténni, mert nekünk nincs óriási olajmezőink vagy egy főre jutó svájci nagyságú GDP-nk).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.04. 11:56:47

@Mangekyo22: Legközelebb majd megbeszélik a Jobbikban, hogy elhatárolódnak Budaházy-tól, aki melegbárokra és Kóka házára Molotov koktélt dobott. Persze nem akarom az MSZP-t védeni, ott le kellett volna mondaniuk, ehelyett még 3,5 évig itt voltak a nyakunkon.

A Fidesz aljasabb, mert ha ellentmondasz, kirúgnak az állásodból, illetve megszüntetik a médiumot, mint a huzat. Gyakorta az MSZPnek nem volt lehetősége így fű alatt megfékezni az összetűzéseket, ők csak a rendvédelemben bízhattak, ami olaj volt a tűzre egy legitimitását veszített kormánytól.

A szavazási hatalmad az új választókerületekkel elúszott. :(

meotisz 2012.01.04. 11:59:03

@ Member

Szia! Azt a részét rosszul tudod, hogy Nyúl táblát tartott volna. Korábban beszélgetett egy-két emberrel abból a csoportból, és megbeszélték, hogy ők is csak Orbán ellen vannak ott (ehhez képest végig a szónokat szidták) és e beszélgetésben elárulta nekik a kérdésükre, hogy LMP-s. Később, amikor arra járt megint egy barátját keresve, akkor mentek neki, pedig nem szólt hozzájuk egy szót sem.

Mangekyo22 2012.01.04. 12:12:31

@Member: Kirúgnak az állásodból? Ilyenről nem hallottam, pedig naponta 2 híradót nézek. Véletlenül nem a pártból való kirúgásra értetted ezt, mert azt mindegyik párt csinálja (pl Jobbik, amikor kiderült egy-két emberkéről, hogy barátkozni mertek melegekkel vagy holland sajtot ettek).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.04. 12:54:37

@Mangekyo22: A híradó az tökmindegy, az m1 és a tv2 szimplán csak hazudik, az rtl meg a veszprémi állatkertben született állatkölykökről szól. Az MTVA-tól is kirúgták a két éhségsztrájkolót, de úgy általában a közmédiát is megtisztították, és sajnos a közalkalmazottak mind ebben a szituban vannak. Nekem az a szerencsém, hogy hiába diktatúra a munkahelyem, nem állami fenntartású, így nem szólhatnak le, hogy "láttuk az alkalmazottadat, rúgasd ki".

@meotisz: OK, nekem Peti mást mondott a telefonba, amikor megkérdeztem a tüntetés után, ő Gergellyel és Andrással közösen ment ki, én csak őutána ismerem a történéseket. :) Bezzeg a szélsőséges felebarátaink kezdik összemosni az esetet a gyöngyöspatai vizelős betyárral, miközben a két eset ég és föld.

Tatár Gábor 2012.01.04. 14:26:22

@Mangekyo22: Azért ne menjünk el mellette, hogy az a bizonyos ellentüntetés hogyan lett megszervezve. Elég csak megnézni a harcunk.com/ és más felhívásokat. Itt szó sem volt arról, hogy az Orbán rezsim miatt jönnek tüntetni, pardon: ellentüntetni. Csak sajnálni tudom azokat az embereket, akik még mindig beveszik az olyan primitív propagandát mint, hogy az LMP egyenlő szadesz, zsidó-bérenc és hasonlók. Az igazi ellenség bent ül a parlamentben és jelenleg is nyomkodja a gombokat... ezt kellene megértenie mindenkinek, legyen az otthon ülő nyugdíjas, vagy Kárpátiát hallgató bőrdzsekis fiatal. A rendőrség meg tegye a dolgát.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.04. 14:34:14

@Tatár Gábor: Számukra elég azt hinni, hogy mindenki ellenük van, miközben ők vannak mindenki ellen. Totális hiszti és láthatatlan ellenségkép gyártás, a hírek és a történelem meghamisítása. Nem is olyan régen készült egy kutatás, ami arra az eredményre jutott, hogy a radikális jobb teljesen elzárkózik minden mástól, saját zenekarai, hírportáljai, ruházati üzleteik vannak.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.01.13. 19:08:57

No offense, de ha engem is lenácizna valaki, én is lekevernék párat az illetőnek.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.14. 08:35:32

@Aszteroida-bányász metal énekes: De akkor egy maszopos is üthet, ha lekommunistázzák, ugye?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.01.14. 11:30:18

@Member: Az MSZP az MSZMP szellemi jogutódja. A Jobbik és az NSDAP között meg semmi közös nincs.

Ugye?

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.01.14. 11:37:39

@Member: Ja, és még mielőtt kapnám az ívet:
"A párt 1989-ben alakult az akkori állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) utolsó kongresszusán, annak jogutódjaként"
Forrás: Wikipédia, Magyar Szocialista Párt
"A magyarországi rendszerváltás során nem szűnt meg teljesen, csak átalakult, pontosabban két részre szakadt: [...] Munkáspárt, [...] Magyar Szocialista Párt (MSZP), ezutóbbi egyben a párt jogutódja."
Forrés: Wikipédia, Magyar Szocialista Munkáspárt

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.14. 15:47:15

@Aszteroida-bányász metal énekes: Igen, de ettől függetlenül a rendszerváltás után belépőket nem mondanám kifejezetten komcsinak, sőt, nagyobb baloldali erő nemigen született Magyarországon (az MSZDP, Új Baloldal egy vicc), így kénytelen-kelletlen is ide léphettek csak be. Másrészt meg az ideológiát a Magyar Kommunista Munkáspárt vitte tovább, a szocik szép lassan finomítottak rajta, elmentek ebbe a balliberális nyugatkopizó irányba.

A Jobbik nem jogutód, bár nyilatkoztaikban igazi elhatároldást sohasem mutatnak, ahogyan egyértelmű közelítést sem. Az alapmegközelítés valóban más, mert fajiság helyett a kultúrával dobálóznak, de a végeredmény eléggé hasonlatos sajnos, "önvédelmi" törekvések és elhatárolódás.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.01.16. 10:45:07

@Member: Attól, mert kivettek egy "M" betűt a pártból, ugyanazok az emberek ülnek ott, mint 25 évvel ezelőtt, miért kéne azt feltételeznem, hogy megváltoztak és más elvek alapján politizálnak?
Épp ez az, hogy pl. a cigány bűnözést is mindenki a kultúrával indokolja. Azért lopnak, erőszakolnak, gyilkolnak, mert az az ő kultúrájuk része. Igen? Akkor basszák meg, leszarom, hogy a kultúrájuk része vagy sem, a deviáns viselkedés és a bűnözés elfogadhatatlan, mégis mivel dobálózzanak, bőrszínnel? A kultúra alapján való ítélkezésben nem látok rosszat, sőt!
Ha néha lemennél vidékre, egy-két neccesebb településre (mondjuk Ózd környéke, ahol én 15 évig éltem), akkor majd rájössz, hogy a cigányokkal mindent lehet, csak értelmesen beszélni, kommunikálni és tárgyalni nem. A bűnözést pedig meg kell állítani, akkor nosza, vegyük fel a harcot. Én nem várom meg, amíg a saját házamban fognak meggyilkolni engem és családtagjaimat. Én pontosan tudom, hogy ez a ballibsiknek szálka a szemébe, de ez van, vannak emberek, akik nem szeretnének kirabolódva és legyilkolva lenni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.16. 17:10:43

@Aszteroida-bányász metal énekes: Ööö, azért nem teljesen, voltak utána beülők is, de sokat átmentek a Fideszbe. A vezetőség viszont maradt a régi Lendvaival és a csűrhével, ezt nem tagadon, de ha jók értesüléseim, őket az MSZP belül is sokan rühellik.

Örülök neki, hogy ismét előhúztad a cigánykártyát, magas jobbikközeli színvonal. :D Most hajléktalanokkal dolgozom éppen, nagy részük cigány és semmivel sem nehezebb velük együttműködni, mint a nemcigányokkal, falun is ugyanezt tapasztalom, aki már nagyon mélyre csúszott, egykutya. Persze megértem, hogy Ózdra nem vagy büszke, messze toplistás az egy főre eső erőszakos bűncselekmények tekintetében.
Arra amúgy egy percig sem gondoltál ugye, hogy nem a bűnözés szüli a problémákat, hanem a problémák a bűnözést? :) Nekem ne mondja senki, hogy egy 3000 fős településben van ma munka az önkormányzatin túl, az ember meg nem nem mond lesz a színvonalról.

Köszi a ballibsizést, nem tartom magam annak. :)

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.01.16. 18:49:43

@Member: Rühellik, de azért ott vannak. Szóval a fiatalok is úgy vannak, hogy seems legit, oszt' csá. Szóval ők is részesei a problémának.
Bárkit előhúzhattam volna, egyenlőre ez egy aktuális probléma, amin a baloldali pártok (köztük az LMP) egyre csak ront.
Kivételek meg mindig vannak, örömmel hallom, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a sztereotípiáknak és előítéletnek is vannak alapjai. Ha most 10 cigányból kettő normális, akkor miért ne tehetném meg, hogy kollektíve beszélek a közösségről? A cigányok egyszerűen lusták, pont jól elvannak a tolvajlásból és segélyből. Láttam, tapasztaltam, aki nagyon akar, el tud emelkedni, ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Mi nem nulláról, tonnányi támogatottsággal értük el, amink van (nem sok, mondhatni átlagos életünket) hanem -10-ről, pusztán önerőből, segítség nélkül. Innentől kezdve, amelyik dagadt, meghízott cigány a TV-ben a munkanélküliségről papol, de ásni, kapálni meg nem menne el, az tehet egy szívességet.
Akik meg ezeket védik, meg még inkább.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.16. 19:20:12

@Aszteroida-bányász metal énekes: OK, akkor mostantól nyugodt szívvel beszélek a jobbikosokról, mert attól hogy 10ből 2 normális a közösség java hülye marad. A főnököm is közéjük tartozik és nem éppen a konzultáló, barátságos típus, így a sztereotípia csak tovább erősödik bennem, hogy ez egy gyűlölettől vezérelt, kisebbségi komplexust túlkompenzáló népség. :)
süti beállítások módosítása