Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Lehet, hogy meteorzápor közeleg,

2012.03.13. 19:49 Member

De Gyurcsánynak most igaza van. Idézem:

A múltölők a radikálisok szövetségesei, ha tudják, ha nem. Meg azoké, akik a politikamentes politikában hisznek, így persze a gyengélkedő ellenzék elől szívják el a levegőt és a Fidesz malmára hajtják a vizet.

Ez sajnos így van, nem elég elégedetlennek lenni, morogni szobánk sarkában. Anno emlékszem 2010-ben online vitatkoztunk egy nem éppen politikai fórumon, hogy érdemes-e elmenni szavazni, a többség a "szavazfasszal" mozgalmat támogatta volna, mert "ezek közül nincs kit választani". Haverom szerint "racionális ember nem megy el választani, mert egy ember szavazata nem volt soha döntő". Igen, és 2010-ben nyert a Fidesz, 2/3-ddal, és most nagyon nem úgy tűnik, hogy az elégedetlenség elsöpörné a droidok és oligarchák uralmát, ha már utóbbi szó az elmúlt hetekben ilyen népszerű lett. Egyszerűen kifulladtunk, a Fidesz olyannyira profin lőtte el minden puskaporunkat, hogy a lengyel új jobboldal Orbántól tanulna.

Sajnos ez is egy politikusi stratégia. Elhitetik velünk, hogy azok ott fent nagy és korrupt dolgokba fognak csak, önös érdekből, ezért te ne is foglalkozz vele, mert nincs értelme. Meg kell érteni, ezt a régi motorosok hatalmuk biztosításáért teszik, nem akarják, félnek tőle, hogy beleszólsz a dolgukba!

Közeleg a talán legszebb nemzeti ünnep, ennek kapcsán ideje újra átgondolnunk, hova tovább.

4 komment

Címkék: fidesz forradalom

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr304314882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.03.14. 20:11:05

Hát igen, holnap Március 15....

Egyben örülök, és sírok, mivel már most tudom, mire számítsak...
1.Az ellenzék uszítani próbálja a népet, kihasználva s elferdítve eme ünnep valódi lényegét.
2.A kormány saját magát isteníti.
3.A mai fiatalok 60-70% azt se tudja mi van, de örül, hogy nem kell mennie suliba/dolgozni.

Egyedüli dolog, aminek örülök, hogy ezúttal legalább nem lesz senki szeme kilőve.

De azért szomorú, hogy 1989 óta jó, ha talán 2-szer vagy 3-szor valóban úgy telt el az ünnep, ahogyan kellett volna (emlékszem még, amikor tojással dobálták azt a szerencsétlen Demszky-t vagy kit - ex-főpolgármester). De hát sajnos a politika már az ünnepnapokból is kampányt csinálnak, mindegy, hogy kormány vagy ellenzék az illető...

Vajon lehetne, hogy a kormány (mindegy, kiről van szó) saját maga dicsőítése helyett azokat az embereket dicsőítik, akiket ezeken az ünnepnapokon kell (Március 15, Október 23 stb...), és hogy az ellenzék nem szándékosan ezen a napon vagy előtte egy nappal rendeznek kormány ellenes tüntetéseket (amikor a Fidesz volt ellenzék, tőlük is undorodtam ezért)?

Bár azt hiszem tudom a választ... nem...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.14. 20:32:24

@Mangekyo22: Kettős érzésem van, mert a nap valóban szimbolikus jelentőségű és lehet ilyenkor a nép szabadságára hivatkozni, bár most külső elnyomás nincs. Azért belegondolni is félelmetes, hogy 30 éve még munkanap volt márc. 15.

A másik pedig, hogy már valóban kezd unalmas lenni, hogy képtelenek vagyunk az ünnepek felhasználása nélkül gyülekezni és rendbontani, ebben kemény igazságod van.

Mangekyo22 2012.03.14. 22:05:22

@Member: Bár nem éltem a komunizmus idejében (1989 nyarán születtem pont), de szerintem akkor MINDEN nap munkanap volt, aminek nem volt köze Sztálin-hoz vagy Lenin-hez... XD XD ;)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.15. 08:24:46

@Mangekyo22: Voltak átnevezések is. Augusztus 20. az Alkotmány és az új kenyér ünnepe volt. De tényleg érdekes ez az ambivalencia, mert úgy igyekezték felfogni 1848-at, hogy elhozta a polgári forradalmat, amit 1945-ben a kommunista forradalom követett. És persze ápr. 4. volt a felszabadulás ünnepe, amikor ideiglenes jelleggel itt voltak 40 évig.
süti beállítások módosítása