Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Schiffer: Nem erősebb az antiszemitizmus nálunk, mint Európában

2012.03.22. 19:07 Member

Magyarországon nincs nagyobb antiszemitizmus, mint más európai országokban - mondta Schiffer András, miután csütörtökön találkozott Andrew Bakerrel, az EBESZ antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős megbízottjával. Az LMP-s politikus közlése szerint a megbízottat két terület érdekelte különösen: egyrészt, hogy általában véve milyen mértékű az antiszemitizmus Magyarországon, másrészt pedig, hogy van-e összefüggés a Magyarországot a demokráciadeficit miatt ért támadások és az antiszemitizmus mértéke között.

Schiffer András leszögezte: Magyarországon semmivel nem nagyobb az antiszemitizmus, mint más európai országban, de az igaz, hogy például Németországgal ellentétben Magyarországon "elmaradt a Holokauszttal való szembenézés". Az ellenzéki politikus szerint "szemenszedett hazugság" a magyar kormánypártokat antiszemitizmussal vádolni: "a magyar kormány politikájában demokrácia-deficit van, antiszemitizmus nincs".

Schiffer szerint ugyanakkor a kormányoldal holdudvarában már "vannak kétes jelenségek." Az előző ciklus kormányerőivel kapcsolatban elmondta: szerinte gyakran törekedtek, hogy anti-rasszista kampányokkal kijátsszák az "antiszemita-kártyát." a Fidesszel szemben.

A Jobbikkal kapcsolatban Schiffer András szerint tűrhetetlen, hogy politikai tőkét lehet kovácsolni népcsoportok elleni sértő megjegyzésekből, gyűlöletkeltésből. Ugyanakkor úgy vélte: nem lehet differenciálatlanul antiszemitának nevezni az összes jobbikos politikust sem.

Schiffer úgy véli: a szélsőjobboldal ellen nem kampányokkal, hanem - ahogy arra az LMP is törekszik - azzal lehet eredményesen küzdeni, ha a politika "meghallja az elmúlt 20 év veszteseinek hangját."

ForrásIndex.hu 

3 komment

Címkék: antiszemitizmus schiffer andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr294333562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ricz the Ronin 2012.03.25. 16:50:24

Az a baj, hogy a kedves politikus urak kimaradtak a történelemórákról valamint ott van nekik az Országgyűlési Könyvtár (OGYK), ami a XX. századi történelem és a politológia szakkönyvtára, s nem olvasnak semmit onnan két zsebtömés közt.

A holokauszttal a magyar népnek nem kell szembenéznie, mert hazánkban olyan, hogy holokauszt nem volt. Numerus clausus volt, de az még mindig nem azonos azzal, amit a németek vagy a szovjetek csináltak. Illetve, mikor a németek kezdték el összeszedni a zsidókat, felvagonírozni őket, Horthy kezébe jutott egy napló, ami az auschwitzi dolgokról adott hírt. A naplót a felesége, a kormányzóné adta neki. Horthy ledöbbent és elrendelte a vagonozások leállítását, ami sikerült neki. Valamint az is marhaság, hogy Szálasi kiirtani kívánta a zsidókat. Mindössze lágerben dolgoztatni kívánta őket, mint potenciális alacsony költséggel járó munkaerő. Ez még közel sem azonos azzal, hogy (állítólag) embereket gázosítanak, égetnek el kamrákban, kemencékben és egyéb mendemondák, amiket bemesélnek. Ha annak idején Jozef Mengele sem kezd orvosi tevékenységbe, a mai napig nem lenne meg több rendellenességre és betegségre a magyarázat. Nem tartana ott az orvostudomány, ahol. Valamint az ő témájában érdemes megnézni a Mengele - Az igazság árnyékában című filmet, mert több érdekességet és igazságot tartogat, mint amennyit elmondanak a töri órákon vagy a könyvek legjavában hagynak megjelenni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.25. 19:59:45

@Ricz the Ronin: Most bocsánat, de Mengele tetteit menteni azzal, hogy milyen eredményeket ért el, ez szerintem abszurdum. Gondolom ha a bolygót elnyelné a fekete lyuk sem örvendezne senki, hogy a részecskegyorsítást nem tanulhatta volna ki az emberiség ilyen ár nélkül.

Másrészt abban igazad van, hogy alapvetően a konzervatív felsőház és a rendszer folyamatosan választási csalásai tudták távol tartani a politikától a nemzetszocialistákat (akik már 30%-ot értek volna el a romló életszínvonal kapcsán), viszont a zsidóság esetében elsősorban a pesti, már régebb óta a magyarság részét képező zsidóságot védték, a vidéki, főleg Ung vármegye környéki haszid és a dunántúli ortodox zsidóságot sikerült szinte teljesen eltüntetni az országból. Persze őket nem vagonokkal, hanem erőltetett menettel és halálra dolgoztatással küldték a másvilágra.

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2012.04.18. 00:40:42

Először is bocsi a kétnevűségért, de most sikerült visszaszerezni az eredeti accountom jelszavát.

Nem menteni akarom, de azt se feledd el, hogy azért tény, más világ volt akkoriban. Az orvosi szokások is mások voltak. 1945. szeptember 2-án, miután Japánban is lezárult a II. világháború, azt a kort lezártuk. Az Atlanti Chartából lett a mai ENSZ alapdokumentuma, ami alapján ítélték el a nürnbergi perbe és más hasonlókba fogottakat. Akkoriban ez így nem rajzolódott ki élesen, ma pedig, mint az utókor már látjuk.

Ugyanekkor volt a háború miatt tífusz- és más járvány is söpört Európában, Mengele pedig, amellett hogy náci, ugyanakkor orvos is volt, aki letett egy esküt. Bizonyos szempontból eszerint az eskü szerint járt el. Másodsorban az, hogy részecskegyorsítással "építünk" fekete lyukat, ami elnyeli a Földet, inkább a malőrök közé tartozik, mint az érdemi haladáshoz. De ott már ki vonna felelősségre kit a tiszta gravitációban?

Azt viszont nem vitatom, hogy a munkaszolgálattal sok zsidót kinyírtak. De ezek is csak 1944. március 19-ét követően kezdtek el durván elharapózni. De ha már itt tartunk, akkor azt se feledjük el, hogy német nyomásra küldtük ki az egyébként tartalékos 2. hadsereget a Donhoz. Az ország értelmiségének nagy részét. Miért? Hogy a professzionális haderő megmaradjon szükség esetére. Az a katasztrófa elkerülhetetlen volt, tudta a vezetés nagyon jól.

Hogy Horthy-nak milyen szerepe volt, hogy a zsidóságot ne vagonírozzák, hanem helyben tartsák, arra ott van Deborah S. Cornelius könyve, a Hungary in the WWII - Caught in the cauldron. Szerintem még mindig jobb idehaza senyvedni munkaszolgálaton, gettóban, mint valamelyik lágerben, amikre szívesen mondják, hogy gázkamrásak voltak krematóriummal. De ez sem így igaz. 1940-es években különféle járványok söpörtek Európában, többek közt tífusz és vérhas. A sokat emlegetett Zyklon-B gáz se gáz, hanem granulátum, a DDT elődje. Ezzel irtották a bolhát, tetvet (mellékhatásként az embert is, ami ilyen kemikália bevetésénél nem meglepő, mert a DDT később már a növényeket is lerendezte, holott a krumplibogarakat próbálták meg vele irtani, sikertelenül, mert a dögök immunisak lettek rá), ezért égették el és gyűjtötték a ruhát. Az embereket munkabírás és -képesség szerint szortírozták, az 1942-es wensee-i konferenciát követően, mikor az ellátás akadozni kezdett, jelentős mértékben. Akkor határoztak így. A "Végső megoldás" későbbi tészta, ám ekkor is felmerült, de nem úgy, ahogy interpretálják. Ugyanis a katyn-i eset miatt látták a németek, hogy mit csinált a SZU a lengyel tiszti karral, s mikor megtalálták, ők lettek a felelősök, bűnösök (sokáig büntettek is a ténnyel való szembemenés miatt). Na most gondold el, ha ugyanez a németeknél: van egy rakás halott, pár zavart és a helyzetet részhiányosan ismerő áldozat. Kiknek szorul jobban a bakancs az alfelébe? A halottak is fertőztek, ezért kellett a krematórium (bár azért nem tartom valószínűnek még mindig, hogy élő embert is beleraktak).
süti beállítások módosítása