Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Államférfit a népének!

2012.05.21. 16:45 Member

Horthy tér Gyömrőn, Horthy szobor Kerekiben, amit a féleszű Dániel Péter rögtön le is locsolt, Siófokon fiának szobrát állítják ki (nem hallgatom el, hogy a Kossuth térről eltávolított Károlyi szobor is ide kerül, konpenzálásként), Debrecenben pedig a református kollégium oldalára került ki az emléktáblája. Közben Gaudi-Nagy Tamás és a Jobbik tombolt egyet Pesten, akadályozva Dánielt az előadása megtartásában (még mindig elítélem tettét, de a "mocskos zsidó" és "buzibérenc" szavakat skandáló tömeg szellemi színvonalát sem kívánom megtippelni). Vagyis egy szó, mint száz, a Kormányzó Úr úgy került a figyelem központjába, mint újratemetése óta soha.

Mit tudott ez a Miklós, hogy még azok is mellette állnak, akiknek anno ideológiai elődjeiket (még ha a nemzeti radikalizmus teljesen megváltozott is azóta) a kormányzó folyamatosan távol tartotta a hatalomtól, mint most teszi Orbán (nem egyszer vontam kettejük között párhuzamot, és ez az egyetlen érdeme mindkettőnek).
Szerintem nem az itt a lényeg, hogy mit tudott, hanem hogy mire vágynak most a magyar emberek és erre a romantikus képre jól ráhúzható Horthy. A magyar néplélek sajátossága, hogyha baj van, mindig egy erős kezű messiásra vágyik, aki a nép nevében rendet tesz. Sajnos akármennyire is töröm a fejem, nem volt ilyen személy a magyar történelemben, csak hogy Tisza Kálmánt, Gömbös Lajost vagy akár Szálasi Ferencet említsem, egyszerűen a hatalomcentrikus egyének a saját érdekeik véghezvitelére vannak berendezkedve, így végsősoron populista lőzüngjaik után nem marad "nép iránti rokonszenvükből" semmi.

Bennem azért még ott van a remény, hogy feleszmél lassan a magyar és rájön arra, hogy egy kimért antalli személyiség és szakértői gárdájának tenyere teheti rendbe ezt az országot, nem egy vasember kemény ökle.

6 komment

Címkék: elmélkedés horthy miklós

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr614529950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.05.22. 08:52:40

Zsoltáros hangerővel elnyomott szó - Horthy Miklós debreceni emléktáblájának újraavatása szinte mindenkiből kihozta a legrosszabbat. Még nincs meg a kellő gyakorlat a koreografált gyűlölködéshez.(VIDEÓ)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2312_zsoltaros_hangerovel_elnyomott_szo

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.22. 09:02:34

@kzoltana: Gusztustalan, ahogyan a diákokat felhasználták politikai célokra. Így kell kinevelni egy droid társadalmat. :(

White SeeD 2012.05.22. 20:34:49

Hát szvsz ahogy hitlerről sincs szobor horthyról sem kéne...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.22. 20:51:23

@White SeeD: A kettőt azért ne mossuk össze, Hitler és Szálasi van közel, annyi a különbség, hogy Hitler hivatalosan nem volt pszichés beteg, csak gyűlölködő. Horthy csak simán autokrata, nem nemzetszocialista.

Mangekyo22 2012.05.23. 20:57:11

@Member: Tudom, hogy nem ide vág, de tudnál segíteni? Írták az utlosó videómnál, hogy ugyan olvasható a felirat, de még jobb lenne, ha ki tudnám emelni a jobb olvashatóságért... hogyan tudnám ezt megtenni (movie maker-t használok még mindig).

Illetve, hogy ne legyen teljesen off, tudtad, hogy az Amerikai féle szavazói regisztrációt akarja bevezetni a Fidesz? Tudod, hogy aki szavazni akar, az regisztrálja magát blablabla, mint pl Angliában és USA-ban...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.23. 21:09:46

@Mangekyo22: Már régóta a levegőben van a regisztrált szavazás, nem tudom, miért csak most veri ki a biztosítékot. Egy aljas, szemét módszer a bizonytalanok kiszűrésére.

Én Subtitle Workshop-ban csinálom a feliratot és utána virtualdub-ban égetem rá. Persze előtte a Textsub filtert fel kell tenni a plugin mappába. Eléggé primitív módszer, de ehhez szoktam hozzá. :D
süti beállítások módosítása