Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Nyírő József esete Kövér Lászlóval

2012.05.29. 23:23 Member

Hát igen, sikerült ismét felkavarni az állóvizet, nem csak egy nyíltan nyilas érzelmű irodalmár újratemetésének céljával, hanem "kedvenc" kénköves szájú politikusunk beszédével. "Győzelemre rendelt az a nép, amelynek olyan fia van, akinek a hamvaitól is félnek" - mondá házelnökünk, aki mellette nem is olyan régen még ideiglenes köztársasági elnök volt. Ha a Jobbik frakcióvezetője mondaná ezeket a szavakat, azt mondanánk "nini, üvölt az egér!", de mivel a magyar kormány egyik első embere mondotta ezt, érdemes
megfontolni.

Mert hát miért is kellene félnie bárkinek a Kárpát-medencében félni? A mondat pozitív népszellemi gondolatát értem, de ezt éppen kampány alatt, a nyíltan Fidesz-párti Erdélyi Magyar Néppárt rendezvényén kimondani nem piskóta, valóban hordoz némi irredenta hajlamot, ha belegondolunk, Magyarország egy helyi párt támogatásával befolyásra tesz szert egy volt tartományban szeletében, a Székelyföldön.

Gyakran hangzott el a héten az alábbi állítás, más-más formában: Nyírőt írói munkájáért kell újratemetni. Ezzel kb. egyet is értenék, ha elsősorban gyermekdalokkal és tájversekkel rukkolt volna elő (lásd Walt Disney, akinél nem érdekel senkit, hogy nemzetszocialista volt), de ő bizony próféta szerepet szánt magának, igaz, versei között nem rémlik, hogy volna olyan, amely megüti Erdélyi József - Solymosi Eszter vére című költeményét, de ha igen, javítsatok ki.

Persze én is dilemmázok most, hiszen az LMP lokális szinten gondolkozik, támogatva a szubszidiaritást, vagyis felmerül, van-e bármi jogunk megmondani, hogy egy helyi közösség kit temessen újra, egyáltalán kire nézhet fel, különösen határon túli magyarok esetében.

Itt azt hiszem, nekünk, magyarországi pártoknak a legnagyobb felelősségünk abban van, hogy a legjobbat akarjuk kint rekedt honfitársainknak, ugyanis ők továbbra is többségi, román környezetben kell, hogy éljenek. Erre láthatóan Kövér László házelnök nem jött rá, tetteinket felelősségnek kell követnie.

5 komment · 1 trackback

Címkék: románia erdély nyírő józsef kövér lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr634553983

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Főúr, három tenger és egy Nagy-Magyarország rendel! 2012.06.01. 11:12:22

Miért veszélyes a revizionista romantika? Miért nagy probléma, ha államtitkárok asszisztálnak vagy tesznek úgy, mintha asszisztálnának egy olyan halott író hamvainak a szomszédos országba történő becsempészésében, aki 1944–1945-ben a nyilasp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2012.05.30. 21:36:45

Kövér nagyon sokat mennydörög. Kár, hogy a villám elkerüli őt.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.05.31. 20:53:01

Nekem már a hír első megjelenésekor volt egy rövid, tömör, határozott véleményem, ami nem változott a mai napig. Mégpedig az, hogy a románoknak kuss a neve. :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.31. 21:11:47

@Aszteroida-bányász metal énekes: Én sem vagyok éppen oda értük, de ott most ők pofáznak. Bár nekem van egy elméletem, Nyírő porát kokainba kellett volna keverni, lebukni vele a határon, a határőrök eladták volna a cuccot a lakosságnak, azok felszívják, eggyé válnak a magyar nemzettesttel és mint magyaronok, követelni fogják az anyaországhoz csatolást.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2012.06.03. 17:31:40

@Member: Szép teória :DD Jót röhögtem.
Egyébként csak én érzem nevetségesnek azt, románok ide vagy oda, hogy a hamvakat Szőcs táskájában vitték?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.06.04. 09:00:53

@WanGood: Szerintem ügyes húzás (kegyeleti oldalról más kérdés, jó hogy nem már bejglibe töltötték), a fene sem gondolta volna, hogy megpróbálják.
süti beállítások módosítása