Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A történelem ismétli önmagát...

2012.06.27. 19:00 Member

Miben hasonlít Imrédy Béla és Szegedi Csanád?

 


 


 


 


 


 

  • Mindketten a szélsőjobboldalon foglalnak helyet
  • Mindketten a keresztény értékeket (?) helyezik legelőbbre (Imrédy valóban szociálisan érzékeny volt)
  • Mindketten szenvedélyes antiszemiták
  • Mindkettőjüknek van zsidó felmenője

"Volt köztük cipész, gazdatiszt, molnár, tehát teljesen átlagos emberek voltak, akik nagyrészt asszimilálódtak. Ez egyáltalán nem volt ritka, 100 évvel ezelőtt Magyarországon egymillió zsidó élt, akik magyarnak vallották magukat, és nem lehet azt mondani, hogy mindegyikőjükkel gond lett volna."

Ez ráadásul nem állja meg a helyét a Jobbik kontextusában. A XIX. században az asszimilálatlan, míg a XX. században az asszimilált zsidóság került kereszttűzbe, mivel utóbbiakat vélték a pénzvilág és ezáltal a hatalom fő birtoklóinak, a keresztény erkölcs elsorvasztóinak. Vagyonuk és földjeik elkobzásával kívánták a szegénységet felszámolni. Ma inkább a média, a sajtó birtoklását róják fel nekik, ami egyértelműen a XX. századi antiszemitizmusra hajaz, így Csanád mentegetőzése kifejezetten gyenge. Most már értem, miért zárták ki a választmányból!

5 komment

Címkék: zsidóság Jobbik Szegedi Csanád

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr24615288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.07.01. 07:08:13

Van olyan érzésem, hogy ő is repülni fog, mint az "elődjei", akikről kiderült egy-pár dolog...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.01. 07:43:24

@Mangekyo22: Amikor a hajléktalanszállón dolgoztam, próbáltam kiszedni ezt-azt a kollégából, azt mondta, hogy a Csanádnak annyi. Gondolom belső ügyek miatt fog repülni, mint Endrésik és Kisgergely, vagy az a hülye, aki Zalában genetikai tesztet csináltatott. Mert a radikalizmusával nem volt gond, anno ő akarta megvonni a dologtalan romák állampolgárságát és táborba zárni őket.

Mangekyo22 2012.07.01. 10:32:16

@Member: Csak azt nem értem, hogy ha ennyire kiszűrik a "defekteseket", meg "álmagyarokat", akkor Morvai meg Gáborka miért nem repültek még? Elvégre előbbi tagja volt a Fidesz=MSZP/SZDSZ meg más pártoknak is, akik az "ellensége" a Jobbiknak, míg utóbbinak nem is az a neve, amit használ, hanem valami sváb micsoda...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.01. 10:56:51

@Mangekyo22: Gábor náluk a fő főnök, állítólag nagyapja tiszteletére, aki a Don-ban hősi halált halt, vette fel a nevét, eredetileg Zázrivecz Gábor.

Morvai jó kérdés, miért maradhat, tudomásom szerint elég sok párt tagsági kizáró ok a Jobbik alapszabálya szerint, szerintem eltekintenek tőle a 2006-os küzdelmei és az állandóan hangoztatott zsidógyűlölete nyomán.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.12. 23:26:18

@Mangekyo22: jézus, Vona belépett a fidesz tagozatába, mert akkor még nem tudta
nektek mindent a szátokba kell rágni vagy nekiálltok néha gondolkozni is?
süti beállítások módosítása