Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ez a legnagyobb probléma?

2012.07.08. 10:40 Member

Nem terveztem, hogy idén is sírok a Méltóság Menet kapcsán, de az interneten portyázó homofób banda már megint eszembe juttatta, mennyire furcsán kapcsolódnak az agyakban a fogaskerekek. Komolyan, az a legnagyobb baja Magyarországnak, hogy a lakosság 10%-a valamely (ártatlan) szexuális kisebbséghez tartozik? Ettől jutunk lassan csődbe, ettől van ekkora munkanélküliség, ezért mennek el a fiatalok, ezért kerülnek rossz kezekbe az állami földek, ezért individualizálódik a társadalom, ezért lesz a chipses zacskók fele levegővel teli, mert egyeseknek más az érdeklődési köre?

Jönnek a hülyébbnél hülyébb érvek, hogy az análszex undorító, amikor hány meg hány heteró vágyik rá (én nem), hogy tönkreteszik a házasság szentségét, miközben egyes melegpároktól a félrekefelő ismerősök is tanulhatnának, ahogyan a kirakatkeresztények (akik addig szeretik felebarátjukat, amíg az velük megegyező értékrendet vall és csak addig tartják be a szent igét, amíg azt látják) is tanulhatnának az ötkenyeresektől.

Gondolom most már páran elkönyveltek valami "buzivédőnek" (a "zsidóbérenc" jelző mellé dukál), pedig az a helyzet, hogy személy szerint letojom, hogy vannak, mert engem, mint egyént nem érdekel, hogy ki mikor kivel mit, az emberi teljesítménye és a társadalmi hasznossága jobban meghatározza számomra az ő értékét. Van mindig 1-2 futóbolond, aki ilyenkor flamingónak öltözik, de a heterókat sem ítélném meg egyesek poligám törekvései miatt. Amíg a nemiség ennyire fontos tényező, persze, hogy az év egy bizonyos napján ilyen feltűnően előbújnak, ez pont olyan, mint a nemzetiségi kérdés, hogy a saját területemről kiabáljak. Mindig az a kisebbség követeli a leghangosabban a jogait, akivel szemben éreztetik alacsonyabbrendűségét, ahol megvannak a léthez való jogok, ott sokszor nem hogy csendben vannak, hanem el is tűnnek.

És végezetül egy kis móka mára:

4 komment · 1 trackback

Címkék: LMBT Pride

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr574635641

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.08. 12:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

narmer 2012.07.09. 10:15:34

Te sem tudsz megszabadulni az előítéleteidtől.A lakosság 10 %-a Viccelsz? Talan 6 %, de nemi több.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.09. 12:25:49

@narmer: Nem talán, a rejtőzködőkkel együtt mindenféleképpen van az 10%, főleg a biszexuálisok figyelembevételével.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.07.10. 17:04:58

Pont a felvonulás napján az indavideó felajánlotta a tavalyi évi felvonulásról készült riportvideót, hát azt a sok agyilag nulla embert, akik kint voltak...
Egy idősebb férfi szerint gazdaságilag is rosszat tesz a homoszexualitás, ugyanis szerinte az ehhez a csoporthoz tartozó emberek nem dolgoznak...
Ezután az ellentüntetőket nem tudom komolyan venni.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.07.10. 19:04:49

@:{) MIKI (}:: Én erősen gondolkoztam rajta, hogy írok egy cikket arról, hogy miért zárja ki a melegség a szélsőjobboldali vagy éppen keresztény nézeteket. Hollandiában vagy Dániában éppen hogy homofil jegyeket mutat a szélsőjobb, míg a Balkánon az oroszellenesség mellett az egyetlen felmutatható jegyük az LMBT gyűlölete. Kíváncsi volnék rá, hogy ez mivel függ össze.

Az tegye fel a kezét a szélsőjobbtól, aki még nem verte ki olyan pornóra, amiben két csaj volt. :) Főleg rájuk jellemző a szexizmus, szóval tuti nem volna ott kézerdő. :)
süti beállítások módosítása