Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Az átváltozás

2012.08.06. 13:43 Member

Amikor egy reggel Szegedi Csanád nyugtalan álmából felébredt, szörnyű zsidóvá változva találta magát ágyában. Görbe orrával a párnának feküdt, és ha kissé fölemelte a fejét, meglátta hosszú, barna, gondozatlan rút pajeszát, amelyen alig maradt már meg végleg lecsúszni készülő kipája. Számtalan, testének egyéb méreteihez képest siralmasan vékony menóra gyertyája tehetetlenül kapálódzott szeme előtt.

Csak erről lehet szó, én nem találok más magyarázatot. Hogy Szegedi Csanád, aki gyakorta a zsidózással/cigányozással lett BAZ megye egy sikeres politikusa és a Jobbik alelnöke, majd a személyi konfliktusokat követően származásáról szóló információk megszellőztetésével pária saját pártjában. Nem, itt tényleg nem a származásról volt szó, kellett egy ürügy, hogy az amúgy korrumpálódó Csanádot eltegyék láb alól.

Erre mit ad Isten, Csanádban föllángol az addig elnyomott zsidó vér, "A pénzt nem adom!", megmarad EP képviselőnek, de meglép a Jobbikból, a pártból, amelybe kb. a jövőjét fektette. De nem elég, csak nem akart eltűnni Csanád a köztudatból, bejelenti, hogy ő bizony felkeresi az ATV-n is gyakran felbukkanó Köves Slomó főrabbit és megbeszéli, hogyan tovább. Sőt, Auschwitzba is ellátogat, ahol lerója kegyeit az áldozatok előtt, akik a szélsőjobbos publicisták szerint nem is léteztek. Honnan ez a hirtelen feléledt identitás, tán öngyűlölet volt a Jobbikban betöltött aktív szerep? "Egy csomó félreértés van a nemzeti radikális oldal és a zsidóság között, s szerintem nagyon fontos, hogy valaki zsidó származásúként is lehet elkötelezett hazafi" - Eddig OK, ezzel maximálisan egyetértek, de mi ez a fordított "Sértő Kálmán-effektus"? (ő 1936-ban még olaszliszkai zsidóknál vigadott, 1938-ban már hithű nemzetszocialista volt). Illendő lett volna kivárni a(z ön)gyászt és a volt identitást nem rögtön egy másikra cserélni, falun azt mondták az öregek, aki özvegyként nem tartotta be az egy évet, az qrva.

5 komment

Címkék: zsidó Jobbik Szegedi Csanád

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr834698325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.08.06. 19:10:15

" falun azt mondták az öregek, aki özvegyként nem tartotta be az egy évet, az qrva."
De egy kurva is lehet boldog. :D

Mangekyo22 2012.08.07. 07:34:49

Ez az egész Szegediügy egyre röhejesebbé kezd válni... Szegedinek meg lehetne annyi esze, hogy inkább hagyná lehűlni a kedélyeket, ahelyett, hogy most "besértődöm és csak azért is úgy viselkedek ahogyan ők akarják" viselkedést folytatná...

Amúgy kíváncsi vagyok, hány "zigaz, hazafing Rosszabbikoról" derül ki, hogy 0,0008%-ban nem magyar...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.07. 08:25:48

@Mangekyo22: Figyelj, ha ez nekik ilyen őrülten fontos, szelektálgassák csak magukat, ha fanatikusan vezették a családfát, kibukik majd, hogy a hétvezér mellett ott bújkál valami oldalági vadhajtás.

De Tirityán tegnapi dumája után nem lepődöm meg semmin, kb. feltámasztotta a 20-30s évek retorikáját.

Mangekyo22 2012.08.09. 17:24:37

@Member: Tirityán ki? Ő valami Jobbikos képviselő vagy szimpatizáns?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.09. 18:13:55

@Mangekyo22: Betyársereg vezetője. Igazából ez a legszélsőségesebb alakulat a szélsőjobbon.
süti beállítások módosítása