Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Tarnabod a Tényekben

2012.08.12. 10:54 Member

Nem hittem volna, hogy még valaha az életben pozitívan nyilatkozom a TV2-ről, de legalább ők engedik a videóik külső linkelését, ellentétben az m1-gyel vagy az ATV-vel. A Tényektől is a falra mászom, mert mindennél fontosabb nekik, hogy megszökött egy lajhár a veszprémi állatkertből, vagy hogy egy random faluban egy néni elesett, mert a biciklin lévő ételhordóba akadt egy gyerek pecabotja. Ezek a hírek helyi újságokba valók, nem az országos médiába, ahol mindannyiunk életét érintő dolgokról illene beszélni.

Vissza Tbodra. A kistérségre jellemző, hogy a kistelepülések egymásnak tartoznak, így A-nak be kell hajtania a pénzt B-től, hogy kifizesse C-t. Tbod is így járt a még azelőtti időben, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat átvette volna a közintézményeket. A tartozás 7 milla, az inkasszó lényege, hogy a település számlájára folyósított pénzekre a követelő fél a folyósítás jogcíme nélkül ráteheti a kezét (ilyen pl. a közmunkások bére, a lakásfenntartási támogatás vagy az eseti gondnokság során (szeptembertől ez megszűnik) a természetben nyújtott családi pótlék). A településen élők elsődleges jövedelemforrásai a szociális transzferek, hetek óta érezhető a felháborodottság. A közüzemi díjakból származó hátralékok esetén a kikötést lassabban hajtják végre (ebben kicsit populistán nyilatkozott a Zoli), sokkal rosszabb, hogy az ezt követően kérhető feltöltős mérőórák (mint mobil esetén a kártyás feltöltés) beszerelése kb. 70e forint.

Tömegközlekedés gyakorta nincs, legközelebb Egerben van szélesebb munkalehetőség, de napi 1 busz megy oda és vissza, nem tipikus munkaidőhöz alkalmazkodva. A szociális szövetkezetek pályázati pedig még mindig nem írták ki, pedig ez lenne az egyetlen lehetőség a településen élők szélesebb foglalkoztatására, föld és elhagyott telek van bőven. Viktor azt nyilatkozta, 2013-tól bárkinek tud közmunkát adni, köszönjük szépen, tisztes megélhetést és hasznos munkát szeretne mindenki, nem láblógatást a vízmű elhagyatott gátjain.

2 komment

Címkék: cigányság Tarnabod Tények

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr634707950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.08.12. 19:47:04

Ezek a "bedőlt, éhező faluk" nem újdonság sajnos, nem jut ugyan eszembe, de régen pl egy szocis polgármestert megdobáltak paradicsommal, mert tönkre tette a falut olyannyira, hogy ott élni már nem lehetett.

Mondjuk nem tudom, Viktor ez ügyben mit tudna tenni, mivel amely falvak, pl Szigethalom (melynek polgármestere már 16 éve ugyanaz, s hatásosabban pusztítja a falut mint az atom bomba) már 10-14 éve csődben van olyan szinten, hogy abból nem hogy a zorbán nem oszt nem szoroz, de még a legtökéletesebb önkormányzati mentőcsomag és törvények sem tudnák megmenteni a már bebiztosított csődtől...

LMPVideó 2012.08.12. 20:41:57

@Mangekyo22: Pető Zolinak is komoly sara az ügy, nem az első ciklusát tölti a faluban, én is úgy érzem, hogy a pénzügyekhez kevéssé ért, bár a jószándékát nem vitatom el. Pl. a szociáls földprogramot nem most kellene elkezdenie, amikor már ég a ház. Ráadásul már likviditás semigen van, mindent a Málta visz, ezektől a forrásoktól elestek.

Szigethalmon már elindult az adósságrendező eljárás, vagy csak hosszú ideje negatívban van? Nem mindegy, hogy kimondták-e már a fizetésképtelenséget. Az sem mindegy, kiknek tartoznak, másik falunak, banknak?
süti beállítások módosítása