Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Könyvajánló: Bartus László: Fesz van - A Hit Gyülekezete másik arca

2012.08.19. 15:27 Member

A nem kicsit indulatos könyv ingyen letölthető pdf-ben, ha valaki esetleg rá vetemedne. Nehéz igazságot tenni, mert 13 év telt el a kiadása óta, azóta az SZDSZ-től a Fideszhez pártoltak és így lehettek egyház, azóta az övék szinte a teljes ATV és bizony egyszeri ember aligha lát többet a dologból, minthogy minden vasárnap vidám prédikáció és eufória jelenik meg a képernyőn, valamint talán arról volt hallomása, hogy Németh Sándor és Hack Péter a Hetek című lap legfontosabb szerkesztői.

A könyv betekintést enged a kisegyház hierarchiájába, a zavaros pénzügyekbe és a személyi kérdésekbe, a csodatételekről és a beszervezett egyénekről ritkásan ír, őket is mint tömegpszichózis áldozatait állítja be. Személy szerint egyetlen pozitív esetet ismerek, egy jóbarátom nagyon szegény oláh cigány családból jutott el az egyetemig és állítása szerint ezt a motivációt a gyülekezettől kapta (érdekes volt, ahányszor nyomtuk az ateista dumákat vagy a szexualitás szóba került, mindig elmenekült). A könyv központja, mint mondtam, Németh Sándor maga, az ő személyét és személyiségét támadja, illetve az általa gyakorolt nyomást, aki utálni akarja őt, az megerősítést nyer.

Anno 1993-ban már volt egy próbatétel a kisegyházak visszaszorítására, amit végül a legújabb egyháztörvény valósított meg. Szektának ugyebár azt nevezzük hivatalosan, amely egyházi közösség még nem intézményesült, ez ma már úgy hiszem, nem állja meg a helyét, a szcientológia jobban kiépült, mint bármely történelmi egyház. A magyar törvényi korlátozások legnagyobb hülyesége, hogy alapvetően politikai érdekeket szolgál és a történelmieket védi, mivel a bejegyzés idejét és a taglétszámot írja meg kitételnek, ami egyértelműen az erőseknek kedvez, nem biztosít objektív mérést a

Szólj hozzá!

Címkék: könyv vallás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr324720233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása