Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ez már kezd kicsit Avas lenni

2012.10.17. 21:47 Member

01_2.jpgIzgalmas lehet, amikor egy lakótelepet ellep egyszerre négy szervezet (hivatalosan az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat, a Demokratikus Koalíció és a Jobbik, de ott volt a Szolidaritás is, mint kb. mindenhol). Ennyi politikai szerencselovagot talán életükben nem láttak eddig összesen.

02_2.jpgEgyik oldal sem igazán tudott újat mutatni, a nagy balosok mozgósítani akarják az északi megyék igencsak jelentős roma lakosságát, a Jobbik pedig a Szegedi ügy által összeroskadt erődöket akarja ismét felhúzni, mert itt dől el a választási eredményük, nem is az osztrák határ mentén, ahol alig mérhetőek.

03_1.jpgVona Gábor most kicsit tovább ment, mint általában szokott, egyik oldalról cigány vagyok kisajátításról beszélt, mely kifejezetten emlékeztet a nemzetiszocialisták azon törekvésére, hogy elkobozzák a zsidó vagyont. A különbség csupán az, hogy pár sikeres fővárosi maffiózón és vidéki uzsoráson túl kevés embertől tudnának bármit is beszedni, ergo ami valóban hatásos 04_1.jpglehetett a közép- és felsőosztályban felülreprezentált zsidósággal szemben, az az alapvetően mélyszegény cigányságot nem tudja kellően kirámolni. A másik érdekes gondolat a szegregáció kérdése. Ha én asszimilálni akarnám a romákat, nem elkülöníteném, hanem beolvasztanám őket. Kötelező vegyesházasságokkal Mária Terézia is komoly hatást ért el. De akkor inkább maradnék a békés egybekeléseknél, ami persze elsősorban a jobban szituáltak között mehet végbe. De Vona látom nem igazán lát túl a lassan tényleg ideológiai elődökké váló nemzetiszocik eszköztárán.

Úgyhogy volt egy kisebb cirkusz, remélem, mindenki jól érezte magát, bár a lakótelepiek kötve hiszem.

8 komment

Címkék: cigányság Jobbik DK

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr224855195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

White SeeD 2012.10.18. 12:15:18

Mikor megláttam ezt a Vona féle 5letet elkezdtem röhögni, hogy ugyan mit akar elkobozni tőlük. Azon réteg akire ő gondol kevesebb mint a cigány népesség 0,001%-a.
Meg ha már ilyen nagy igazságtevő kedvében van remélem a következő akiktől kobozni akar azok a kopasz kigyúrt emberkék, akik audi 10000-rel furikáznak naphosszat munkanélküliként...
A szegregációval viszont egyet kell hogy értsek. Nem fognak sosem asszimilálódni. Túl nagyok a kulturális eltérések, a felfogásokról nem is beszélve. És valljuk be akárhogyan nézzük nekik kéne változniuk. Amíg alapvető emberi normákkal nincsenek tisztában / tesznek rá, teljesen feleslegesen erőltetni mert csak szívás lesz a vége. Eddig 1 db roma-magyar vegyesházasággal találkoztam, ami azzal végződött, hogy a roma család beköltözött hozzájuk és a magyar manust kirakták az utcára.

Viszont én még megemlítettem volna a másik nagy beszólását az :Aki nem dolgozik az ne szüljön gyereket. Ami szép, és jól hangzik, csak fungaryban vagy dolgozol vagy gyereket nevelsz, mert amint megtudják hogy gyereked van/ szülni készülsz fel sem vesznek, utóbbi esetben kirúgnak. És akkor a bölcsődei/óvodai ellátottságról nem is beszélnék.

kzoltana 2012.10.18. 12:56:56

Kedves Vona úr, a Jobbik szerint ki a tisztességes és ki a nem az?
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3164_vona_a_kispofa

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.18. 13:55:36

@White SeeD: Érdekes, hogy vannak értelmes családok, akiknél ugyan van felfogásbéli különbség, de képesek dolgozni gádzsók között. Az biztos, hogy a falak eltűnéséhez még kellene 1-2 generáció. A fő gond az, hogy többen születnek, mint ahányat meg tudsz menteni, ez már teljesen reális probléma.

Gondolom úgy értik Vonáék, hogy az a kis elit szaporodjon, aki már csak őrködik a pénze felett, mert a munkát elvégzik helyette. Mert az ő elmélete alapján más nem igazán tud. Haverom is azt mondta, pedig ő már elég jó helyen dolgozik és az alvilág is ott van már nála a kapuban, hogy a jelenlegi keresetére nem tud vállalni.

White SeeD 2012.10.18. 18:20:36

@Member: Igen, csak az új generációt meg kéne védeni a régitől, különben 100 generáció sem lesz elég. Persze nem csak az ő hibájuk hogy ott tartanak ahol, erre mi is jócskán rásegítünk.

Mangekyo22 2012.10.18. 20:52:11

Vona bácsi agyát végleg elemésztette az extázis....

Amúgy nem értem, mi értelme van ezeknek a vonulásoknak, "meneteknek", amikor kedvenc cigány vajdám, Lakatos Attila is megmondta: "attól, hogy még vonulgatnak, menetelnek, legyen ballos, jobbikos, a valódi probléma nem tűnik el, hanem ott marad az ott élők nyakán".

S ha már cigányok...

www.youtube.com/watch?v=kh41BvlPs7Y

www.youtube.com/watch?v=U2wJHQnA6MQ&feature=endscreen&NR=1

(Megjegyzés: nem, nem olvasom a kuruc pöcét, csak sajnos így találtam meg a videókat, amúgy az utolsó Tv2-es felvétel még 2010-ből).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.18. 21:09:54

@Mangekyo22: Tetszik, amikor a fazon a sváb és roma kisebbséget hasonlítja össze, szezon és fazon. Előbbi egy adott, politikai éntudattal rendelkező nemzet külhoni maradványa, a romák viszont egy archaizált, javarészt politikai tudat nélküli népcsoport.

Lakatos Attilában van egy jó adag autorasszizmus (nem egy hasonló volt a történelem során, de ők főleg autoantiszemiták voltak), átesik a ló túloldalára, de a megállapítás jó, attól még, hogy pénzt nyomunk a mutogatásba (legyen az egy menetelés vagy egy kutatás), a probléma ott marad.

Mangekyo22 2012.10.18. 22:26:45

"Autorasszizmus"? Az mi? Semmit nem ír ki róla a google... Nem antirasszizmus?

Mert habár tény, Lakatos Attila nem egyszer elküldi a fenébe a tipikus, sztereótíp romákat, sajnos nagyon jól látja a helyzetet: az előző generáció visszahúzza a következőt, moralitásuk alig van (nem szégyen nekik a börtön), beilleszkedni még ha hagynák is sem nagyon akarnak, jogaikkal tisztában vannak de kötelességeket jó ha 1/4-ük teljesíti, s ami a legfájóbb, hogy az ilyen MSZP-DK meg más bal-liberális pártoknak sem többek, mint a Jobbik-nak: egyszerű politikai eszközök.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.10.19. 06:02:29

@Mangekyo22: "auto" -> önmagával szembeni

Az új generáció véleményem szerint ÁLTALÁBAN rosszabb, nem csak náluk, csak az ő köreikben valóban, sokkal feltűnőbb a probléma. Most már azért vannak programok, amikkel a készségeiket sikerül fejleszteni még az óvoda előtt, szóval lehet, hogy a következő már jobb lesz, de akik most túlkorosan a nyolcat sem végezték el, azok nem tudom, miféle életet visznek majd véghez.
süti beállítások módosítása