Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Épül a Hátország!

2013.01.07. 08:32 Member

Nincs az a kozmodisk, ami ezt a hátat majd rendberakja. Bezúzzák a felsőoktatási keretszámokat, a szociális ellátások között csak a nyugdíjszerűeket növelik, míg a munkanélkülieket tovább sarcolják és akiket ez nem érint, azokat tovább nyomorítják apró kis milliárdos csomagocskákkal, az egészet az IMFre kenve, akivel még meg sem állapodtunk. Miközben másutt már kopognak a szemek és zörögnek a csontok, messze a hegyek között, medveországban, hol Uz Bence és Wesselényi gróf küzdött, hogy ki szereti jobban Hazáját, Erdélyországban a Fidesz-KDNP 1,3 milliárdot ad egy a „magyar örökség korszerű újrafogalmazására” és a „nemzeti összetartozás erősítésére” gyúró szervezetnek, aminek vezetője éppen a Magyar Polgári Párt első embere, Szász Jenő. Micsoda véletlenek vannak.

A hangzatos (de éppen ennyire semmilyen, gumifogalmakra épülő) célokat megfogalmazó intézet elsősorban kutatni szeretne, felmérni a magyarság erdélyi helyzetét, ami tök jó, igaz, hogy más kutatóintézetek az elsorvadás szélén állnak. Sokat szidjuk a szociológusokat, mégis, ha eddig megnézzük a Nemzeti Konzultációkat (jön az új, a hajléktalan-kergetős), vélhetően a kormány egyet sem alkalmazott, mert a kérdőív maga csapnivaló és az eredményeket sem igazán lehet mire használni. Mi a garancia arra, hogy valódi kutatókat alkalmaznak majd ott, nem a narancstudomány képviselőit?

Ez az egészben a legvérlázítóbb, idehaza és az elcsatolt részeken egyre többen élnek a létminimum alatt, munka és megbecsülés nélkül, mégis csak a haverok majd' milliós álláshoz juttatására van keret. Egy ilyen kormány napjai meg vannak számlálva.

Szólj hozzá!

Címkék: Fidesz Erdély

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr965002528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása