Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Amelyik csészébe már belekakáltak

2013.01.17. 18:14 Member

Abból már nem szoktunk inni. Közeleg a választás, sorsdöntőek lehetnek a határon túliak, úgyhogy megindult a szocialista kampánygépezet. Kár, hogy annyira hitelesek, mint azok a pártkáderek, akik ma a templom első soraiban ülnek. Gazdasági fenyegetésekkel megakadályozták a kettős állampolgárságot, persze amikor már üvöltött a kétharmad, ők is beálltak a sorba, csak ketten mertek nemmel szavazni. Az Erdélyi Magyar Ifjak és a CRF szurkoló nem kérnek tovább az osztogató-fosztó, megnyerő-ígérő, majd lepattintó politizálásból.

Az kétségtelenül igaz, hogy a Fidesz megosztó politizálása több kárt tesz, mint az MSZP bátortalan bekiabálásai (őket általában nem is hívják kongresszusokra), de nekik nem lesz könnyű dolguk, ugyanis aki az ő szemléletük szerint él, már jó eséllyel átvette a többségi identitást, csak az maradt magyarnak és vette fel az állampolgárságot, aki tradicionálisabb, hagyományosabb értékrendet vall. Az egyetlen tiszteletre méltó Mesterházy kimért, szerény sajtónyilatkozata volt, melyet nem nagyon hallunk kormánypárti honatyáktól. A lemaradásuk viszont hatalmas, nincsenek szimbolikus határon túli magyar politikusaik az anyaországban és nem tudnak olyan személyeket mutatni Erdély közéletéből, amellyel tudnának azonosulni és amelyet az ottaniak elfogadnának. Az sem éppen jó ajánlólevél, hogy európa parlamenti szövetségesük szerzett kétharmadot és nem biztos, hogy éppen a romániai demokrácia és egyenjogúság kiépítése lesz a fő prioritásuk.

1 komment

Címkék: határon túli magyarok MSZP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr965023982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.01.18. 13:41:32

Mesterházy "bocsánatkérése" kb annyira hiteles, mint egy bohóc komolyan vevése.

Pont az akar szavazatokat kikönyörögni a külföldi magyaroktól, akik ellen épült a 2002-es kampányuk Ron Werber vezetésével, hogy "a gonosz fidesz külföldi, román-magyar kártevőknek akarja odaadni a becsületes magyarok munkáját", mire 2007-ben pont ők hívtak be külföldi görög fekete munkásokat, hogy fúrják ki a sztrájkolókat, hogy megmutassák a sztrájkolóknak, hogy könnyen pótolhatóak számukra?

Most is Miskolcon ott pattogott a miskolci MSZP, hogy mi az, hogy egy erdélyi magyar a város polgármestere meg biztos tolvaj (mintha nem mindegyik párt a saját pártkatonáit ülteti a vezető helyekre, ugye SZDSZ-MSZP), s húzzanak miskolcról a koszos román-magyarok.

Szóval igen, ehhez kell pofa. De ugye ahogyan szokták mondani, az erény olyan minta fing, egy ideig tartja, aztán... XD
süti beállítások módosítása