Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Szoborlopás? Mit kellene gondolnunk erről?

2013.03.02. 08:21 Member

Vannak közös hőseink, ha tetszik, ha nem, pl. a Hunyadi család bizony összefonódik Romániával, ahogyan Rákóczi sem elválasztható Szlovákiától, hiszen jó kapcsolatai voltak a tótokkal és a ruszinokkal. Ma mégis olyan bődületes marhaságok hangzanak el pl. Alojz Tkáč nyugalmazott érsek szájából, hogy küldjék haza a fejedelem hamvait, igaz, hogy náluk született Borsiban.

Tegnap reggelre a szobor is eltűnt. Több verzió is feltűnt, lehet, hogy magyarellenes cselekedet volt, az is lehet, hogy egyszerű színesfémlopás. De mit kellene gondolnunk erről? Lehet, hogy a tolvaj azt sem tudta, hogy kit ábrázol a szobor, nem olvasta el a névtáblát sem? De egy mellszobrot csak felismert, hacsak nem teljesen burokban nőtt fel. Aki képes egy ilyet eltulajdonítani, ha nacionalista túlfűtöttség, ha "megélhetési bűnözés" volt az indok, mindkét esetben már kiölődött az elkövetőből minden betyár becsület. A történelem felélése és megcsonkolása egyenlő az apátia gerjesztésével, ami semmilyen körülmények között nem elfogadható.

Szólj hozzá!

Címkék: Szlovákia Rákóczi

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr975112712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása