Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kabaré, ami zsidózás címén ma az országban megy

2013.05.04. 18:57 Member

Csepeli György, aki a szélsőjobberek ismereteivel ellentétben a határon túli magyarok értékvilágát is kutatta, már 2010-ben kimutatta, hogy messze mi vagyunk a legetatistább és legellenségeskedőbb népség az Európai Unióban. Ergo jó szocialista örökségként mindent az államtól várunk, de jó 30s évekbeli módra utálunk mindenkit, akit nem ismerünk. A cigány miatt nincsen magyar gyerek, a melegek miatt mennek tönkre a házasságok és gruppeneznek a tizenévesek és persze a zsidók miatt nincsen munka. A zsidó világkongresszus ma Budapesten ülésezett, tekintettel az egyre erősödő antiszemitizmusra (hogy mi lennénk-e a legantiszemitábbak, nem érdekel különösebben, ezt méregetni puszta mentegetőzés), erre Vonáék rászervezik a tüntetésüket, amit a bíróság engedélyez, de Orbán Viktor, mint enyhén kormányzói hajlammal megáldott vezető be kíván tiltani. Itt most nem állnék le azon vitázni, hogy ez belefér-e a véleményszabadságba (szerintem igen), az igazi gond, hogy valamiért egyre inkább rágja a közszellemet ez a beivódó önmérgezés.

Ma unokatestvérem ballagásán voltam, kellemes fekete mellényben és magyar paraszti kalapban, amit a Himnusz alatt illedelmesen mellemhez szorítottam. De mindez nem volt elég, a hátam mögött összesúgtak, hogy "ez biztosan zsidó".  Három nagyszülőm szegényparaszt, egy módosabb gazdák leszármazója volt a padlássöprésig, aztán a helyi téeszben robotoltak, zsidó felmenőről nem tudok. Elment a józan eszünk. Mindenben a zsidót látjuk. Ez teljesen más probléma, mint a cigányság savazása, hiszen látjuk, felülreprezentáltak a mélyszegények körében és a pitiánerebb, erőszakosabb bűncselekmények elkövetésében. Magyar szemmel, aki erőszakos bűncselekményeket követ el, az cigány, aki pénzt lop, az zsidó. Hány zsidó nyertese volt a trafikmutyinak és a földmutyinak? Tán izraeli állampolgárok ülnek a Közgép és a Strabag élén? Fenét. Kedves képviselőink haverjai. És akármennyire nyomja Vona, hogy ő nem politikus, hanem egyszerű ember (ez a populista politikusok kedvenc dumája), bizony pártja tavalyi költségvetése még mindig nem látható, és pénz folyt át rajtuk dögivel, hazaszeretetből nem lehet finanszírozni a pártot. Most már a cigányozás nem elég, jönnek a zsidók és óhatatlanul elnácul a Jobbik.

Ez már nem Szabó Dezső és Bajcsy-Zsilinszky Endre szelleme, itt már régen nem Németh László és Veres Péter szava az, ami áthatja a mélymagyar néplelket. Vona torkából már Bosnyák Zoltán baritonja csendül fel és a Jobbik szépen elkaszálja a lehetőséget, hogy modern európai nemzeti radikális párttá váljon, aminek amúgy lenne helye a magyar közéletben, hiszen a nem szűnő bevándorlás és az Európai Unió kritikája minimum vitára alkalmas, hát még Palesztina felszabadításának ügye. De aki még mindig faji kérdésekkel traktálja magát, az leragadt valahol Európa szégyenteljes világégéseiben és a múlt sebeit nyaldossa és ezzel mélybe taszítja saját népét.

Kérem a Jobbikot, annak vezetőségét és tagságát, hogy gondolják újra, hova is tartoznak. a XXI. vagy a XX. századba? Álljanak ki és vállalják Imrédy Béla örökségét (és ezzel egy lehetséges betiltást, Viki nem fog szarozni), vagy álljanak a nemzet oldalára és legyenek egy magyar érdeket szem előtt tartó radikális, modern párt. Más lehetőség nincs.

4 komment

Címkék: antiszemitizmus elmélkedés zsidók Jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr365281114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.05.05. 19:27:17

"messze mi vagyunk a legetatistább és legellenségeskedőbb népség az Európai Unióban"

Erre nem fogadnék, kimutatás ide-oda, mert pl Németországban és Franciaországban semmivel sem jobb a helyzet, bármennyire tagadják, Görögországról meg már ne is beszéljünk.

"erre Vonáék rászervezik a tüntetésüket, amit a bíróság engedélyez, de Orbán Viktor, mint enyhén kormányzói hajlammal megáldott vezető be kíván tiltani. Itt most nem állnék le azon vitázni, hogy ez belefér-e a véleményszabadságba"

Lassan már tényleg nem értem: ha valamit nem akadályoz meg Orbán, akkor gonosz, ha meg mégis megakadályoz valamit mert pl rosszat tenne az ország hírnevének - mint pl most ez -, akkor meg azért volt gonosz. El kéne dönteni, hogy akkor most mikor lenne jó. Vagy inkább veresse hülyére a Jobbik-ot egy csendes tüntetésen egy parkban, mint pl Gyurika tette?

"Hány zsidó nyertese volt a trafikmutyinak és a földmutyinak? Tán izraeli állampolgárok ülnek a Közgép és a Strabag élén?"

Mivel senkinek sem kötelessége más orrára kötni, hogy micsoda (lásd Szegedi Csanád), így nem tudni. A cégek felsorolásánál az előző kormány cégeit is beleszámítottad? Mert nem láttok nagy különbséget ilyen "korrpuciós huncutkodás" téren a "két nagy párt" között. "300 millió... a Kóka há-ááz" ;)

Összességében a Jobbik inkább csak él a "még nem mi vagyunk kormányon verjük itt a balhét" kabarét, de ha valaha kormányra kerülnének - ami úgysem fog -, akkor már jönnek a mellébeszélések, hogy miért nem legalizálhatják a cidó verést vagy rombolják le a bankokat. ;)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.05.05. 19:41:03

@Mangekyo22: 1. Azért Mangi, hol van a magyar felfogás egy Dániához vagy egy Svájchoz képest? Néha hallunk felröppenő infókat az ottani szélsőjobbról, most az olaszoknál egy nap után kellett esélyegyenlőségist váltani, de ez nem általános, nem ennyire sérelemközpontú az ottani értékrend. Nálunk sokan még Trianont is a zsidókhoz kötik.

2. Az "ilyen be kéne tiltani" dolgokat nem szerettem soha, mert éppen indokot adnak a másik erőnek, hogy alátátmasztva lássa gyűlölködését. Ha Vikiék meg is bírságolják a Jobbikot, még nagyon szart csinálnak.

3. Miből gondolod, hogy nem volna jele annak, hogy adott cég zsidó kézben van? Az MTK kupoláját láttad? :) Amúgy meg azért írtam a Strabagot, hogy ne csak Orbánt szidjam.

Pontosan, a populistáknak nem érdeke a hatalomra kerülés. Olyanok, mint a rossz egyetemisták, akik 30 évig tanulnak, de dolgozni nem akarnak, ők is jól ellesznek ellenzékben.

Mangekyo22 2013.05.05. 22:59:45

@Member:

"Nálunk sokan még Trianont is a zsidókhoz kötik."

Amerikában meg a feketék behozatalát kötik a zsidókhoz, Németországban a munkanélküliséget a törökökhöz (miközben ők nem akartak "alja munkát" végezni), Görögországban meg a rossz gazdasági helyzetet a bevándorlókhoz/kisebbséghez/únióhoz stb... mindegyik ország keresi a bűnbakot a népek hülyítése érdekében.

Oké, akkor mondjuk, hogy nem lenne szabad megakadályozni, s jobb, ha hagyná Viki, hogy odamenjenek Vonáék és tüntessenek, de mit mondanál, ha mondjuk a Jobbik eme kis tüntetése adná meg a kegyelem döfést, hogy "nácia" legyünk? Ráadásként nem tudom, hogy eme logika itt Magyarországon is megállná-e helyét, hogy "hagyjuk békén őket", mert szerintem ha hagynák, akkor meg attól dagadna a szélsőjobb egója, hogy "nem mernek velük kekeckedni", mivel "nekik van igazuk", s ezt használnák fel kampányra. Szóval szerintem 22-es csapdája a szélsőjobb, s erre Görögország a minta ország.

Miért, Szegedi Csanádnál volt bármi jel arra, hogy zsidó volt? Nála is jóóóval később derült ki.

Én bevallom, semmi bajom senkivel, nem utálom sem a cigányokat - néhányukat még szeretem is -, nem utálom a zsidókat - néhány zsidó barátom is van - s nem utálok senkit csak mert nem magyar. Az, hogy egy kb 23 éve rossz helyzetben lévő országban (melyért nem csak az MDF, nem csak a Fidesz, nem csak az MSZP, nem csak az SZDSZ a hibás, hanem MINDEGYIK kivétel nélkül) bűnbakot keresnek, mint a "nagyok", ahelyett, hogy inkább azon törnék fejüket, hogy hogyan tovább meg inkább szomorú és gusztustalan politikai húzás, mintsem megoldás.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.05.06. 07:00:35

@Mangekyo22: A cikkben is írtam, hogy a zsidóságot más szemszögből érdemes nézni, mint a romákat vagy a bevándorlókat, akik konkrétan láthatóak. Le Pen pártja antiszemita, a vallon szélsőjobb is, de pl. a flamand, a holland vagy a dán nem. Ebben abszolút nincs olyan egységesség, mint pl. a bevándorlók esetében, hogy általában nem szokás szeretni őket.

Ha betiltod, akkor is tudni fognak róla és nyafogni. Amennyire én meghallgattam az ottani beszédet, nem volt gyűlöletbeszéd, bár voltak benne erős sorok. Meg így legalább mérhető, hogy voltak 500-an, nincs miért beszarni.

Mert Csanád tudta, nem előnyös, ha elsüti a poént. De zsidó közegben miért titkolnád az identitásodat? Felsőbb körökben csak a pénzed és a kapcsolataid érdekelnek bárkit, nem a származásod.

Kérlek, ez a buli puszta időhúzás és feszültséglevezetés. Annyira felgyorsult a világ, hogy szerintem konkrétan nem tudják a megoldást szinte sehol. A Jobbik-féle teória szerint összeesküvések motoszkálnak és azért nincs róluk semmi hír, mert mindenki részese már ennek (rajtuk kívül). Ha meg ellenmondasz, te is összeesküvő vagy, de legalább agymosott. :)
süti beállítások módosítása