Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Pártnemzet, avagy a Fidesz megint lecsap

2013.06.02. 15:20 Member

2002-2003 óta tradíció a Fideszben, hogy ők képviselik a nemzetet, Hazát, mindent, ami magyar. Eddig nem sok jobboldali párt merészkedett Európában, azért tartani szokták a politikai korrektséget, de az is igaz, hogy Nyugaton inkább az államnemzeti felfogás dívik. A probléma talán abban gyökeredzik, és ezt Navracsics sem tudta áthidalni, hogy a magyarságot általában kultúrája fejezi ki (szebben fogalmazva identitása, közös történelemérzete, ismeretanyaga és nemzetkarakterisztikája), a Fidesz viszont 2/3-ddal a kezében már annyira lefedi a kultúrát (kiadják a saját kis nemzeti könyvtárukat, festménykiállítást raknak össze, saját művészeti akadémiát tesznek az alkotmányba, átírják a nemzeti kerettanterv idevágó részeit, a nemzeti ünnepeken hatalmas rendezvényeken ünneplik saját magukat), hogy méltán mondhatják, ők a kultúra, ők a nemzet. És ha észrevesszük, hogy mindezen sallangokat csak a hatalomban maradásért teszik, még szomorúbb a kép.

Pedig ennél a nemzet sokkal tágabb, szerteágazóbb, hiszen csak az lehet nemzeti, amit mindannyian magunknak érzünk, amiről közös megegyezés, hogy korrekt, elfogadhatatlan, a miénk, véletlenül sem vadhajtás. A politikusoknak ehhez az aprósághoz kell felnőniük, mielőtt trikolór palástot vesznek és elkezdenek okoskodni, hogy véletlenül pont az ő preferenciáik a nemzetiek. Magyar pedig mindenki, aki magyarnak vallja magát és magyarként cselekszik, aki meg ellenkezik, arra nem kell ráerőltetni.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarság Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr805340357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása