Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A termőföld szerepe

2013.06.05. 20:19 Member

Gondolom sokan értetlenkednek, miért folytat ilyen heves küzdelmet Ángyán József, Bencsik János, a Váralja Szövetség, az Élőlánc, az LMP, néhanapján a Jobbik a magyar termőföld EU állampolgárok általi megvásárolhatósága ellen? Miért fontos ez, földet túrni úgysem akar senki, legyen, aki gépeivel megtermeli rajta a gabonát, kukoricát, akármit. Sajnos ez korántsem ilyen egyszerű.

1. A termőföld jelképezi az országot, a nemzetet, a Hazát. Egyszerűen ettől nem elválasztható, kell egy fizikailag körülírt terület, melyről tudjuk, hogy saját népünk fiainak tulajdonában van. Az ember biztonságához hozzátartozik a talpalatnyi föld, amikor lába alatt omlik a zsíros föld, serceg a fű, érzi csak az ember, hogy otthon van. Éppen most olvasom Rostoványi Zsolt "Együttélésre ítélve" könyvét és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a XIX. század cionistái mennyire elképzelhetetlennek tartották a palesztinai őshazát a föld és annak megművelése nélkül, ez ezek szerint nem nemzetiségfüggő.

2. A vidék sajnos nem előre, hanem visszafejlődik. Tömeges munkanélküliség, elhaló közlekedés, romló közutak, iskolázatlan lakosság, mely talán fejlődött pöppet, de a különbség tovább nőtt város és vidék között. És most, hogy Viktor és bandája szétosztották a földet a haveroknak, lehetőség adódik azt drágábban továbbadni külföldieknek. Mert egy műkörmösnek minek a föld? Még a bérbeadás is megalázó az egyszeri falu népének, ahonnan többen pályáztak, ezt csak megfejelné, ha esetleg német, svájci, akármilyen oligarchák vennék meg magyar értékben jó, nyugati szemmel névleges áron a falu legfőbb értékét.

Vagyis ezzel a tendenciával szembe kell szállni. Az intézményeinket talán elvették, de a kincseinket soha!

Szólj hozzá!

Címkék: Föld

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr995346018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása