Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ci(o)nizmus

2013.06.18. 22:49 Member

Beszámolnak róla, hogy a Jobbik tagjai már megint nem találnak kellő cigány témát, ezért most a zsidó kártyát húzzák elő a Yu-Gi-Oh! paklikukból. Ilyenekkel sokkolják az embert késő este, döbbenet. De mi is a cionizmus?

A cionisták alap gondolata, hogy nem Isten, hanem már maga a zsidóság helyreállítja az ókorban elpusztított Izraelt. Az ultraortodoxok nem véletlenül szoktak sipákolni, elvégre szerintük ezt a Messiás hozza el ítéletnapkor, az ember isteni cselekedetbe nem avatkozhat. Nyilván mindenki tudja, hogy Jeruzsálem három vallás esetében szimbolikus terület, szent hely a keresztények, a zsidók, de még a muszlimok számára is. Az igazi probléma ott kezdődött, amikor a holokauszt elől menekülő zsidóknak volt egy kemény vitája, hogy hol legyen az új otthonuk? Izrael vagy Argentína? Végül úgy döntöttek, a Szent Földet csak visszaszerzik és 1948-tól kezdve fokozatosan szorították ki az őshonos arab lakosságot, összevesztek Egyiptommal, Szíriával, Irakkal, csak Transzjordánia maradt szövetséges. Ez különösen fájó annak ismeretében, hogy az arab és zsidó nép rokon, még a fő problémájuk is ugyanaz. Népi nemzet vagy vallási nemzet (pánarabizmus és pánjudaizmus)? A cionisták a hat napos háború (1967) után hülyültek meg, azóta áll a buli, mert hát sikerült visszaszerezniük a bibliai területeket, csak hát az iszlámban is kulcsszerepe van ezeknek a földeknek (különösen zavarja őket, hogy sokan még éltükben sem látták, Arafat is 27 évig küzdött érte úgy, hogy arra sem járt). A cionisták sokkal inkább nemzeti alapon működnek, számukra a vallásosság már másodlagos, mondhatnám, sima geopolitikai ügy ez vallásos köntösben. Az a vicces, hogy az amerikai keresztények már cionistábbak, mint az amerikai zsidók, mindig az aktuálpolitika határozza meg, mit gondolnak az izraelitákról, most a hidegháborús hisztit felelevenítve (amikoris az USA és a Szovjetunió nem nyíltan verte egymást, áh, egyik Izraelt támogatta, a másik az arabokat) éppen izraelbarátok.

De most mit is pattog a Jobbik? A Tórában nincs benne a Kárpát-medence. A zsidókat rohadtul nem érdekeljük, az itt maradottakat sokszor le is nézik az izraeliek, mert már kevésbé gyakorolják vallásukat (míg Izraelben az ortodox zsidókat konkrétan eltartja az állam, nekik csak tórázniuk kell), hát még az arab zsidókat! OK, a monetáris politikában nyilván benne vannak, az arab országok pénzügyeit is ők intézték, amíg jóban voltak. Ha a Jobbiknak lenne esze (nincs), akkor Istóczy-t követve CIONISTA képviselői csoportot alakítanának. Istóczy 1875. augusztus 23-án azt javasolta, hogy legyen a zsidóknak saját állama és hagyják el Magyarországot. Nem ez volna a Jobbik célja? Nem zsidómentes Magyarországot hirdetnek, amikor érzik, hogy megint elbuktak 3%-ot? Legalább következetesek lennétek, az Úr áldjon meg bennőtöket!

Member elfogadó a zsidó diaszpórákkal, de kritikus Izraellel szemben

11 komment

Címkék: cionizmus zsidók Jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr505368038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feri Fiedler 2013.06.19. 14:42:47

lenyűgöző a cikk szerzőjének okoskodó köntösbe bújtatott tudatlansága! gondolom sok időt felemésztett a bejegyzéshez kapcsolodó információk összegyűjtése és eladható formában való tálalása, hogy az ezen felül megjelenő saját, de rémesen beszűkült és egyszerű gondolatok után mégis bebizonyosodjon a buta fontoskodni akarása....

P David 2013.06.19. 14:49:36

ennél egy kicsit tájékozottabbnak kéne lenni = ) utána kéne olvasni a poltikai cionizmusnak illetve cion bölcseinek jegyzőkönyveibe belenézni mielőtt azthiszed okos vagy

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.06.19. 15:19:25

@P David: @Feri Fiedler: Azon kívül, hogy lehülyéztetek, nem mondtátok meg, hogy SZERINTETEK mit takar a politikai cionizmus. Remélem, hogy nem hamisított Tórából dolgoztok.

Való igaz, hogy Rostoványi Zsolt iszlámszakértőre alapoztam a cikket, nem kutatom az összeesküvéselméleteket.

Feri Fiedler 2013.06.19. 15:30:59

en nem hasznaltam ilyen jelzot a szerzore, pedig tobbszor is atolvastam a kommentemet! szerencsere nem sok kozom van a cionizmushoz, mar azon kivul, hogy passziv elszenvedoje vagyok, eppen ezert nem a fogalommal kapcsolatos definiciot cafoltam, hanem a velemeny nyilvanitas egyszeru es beszukult modjara hivtam fel a figyelmet!

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.06.19. 15:32:51

@P David:
"utána kéne olvasni a poltikai cionizmusnak illetve cion bölcseinek jegyzőkönyveibe belenézni"

Abba mindenképpen. Ami abban van, az a színtiszta igazság!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.06.19. 17:29:00

@Hoppácska: @Feri Fiedler: Kedves testvéreim. Ne higgyétek, hogy nem fordult meg a kezemben Bosnyák Zoltán vagy Drábik János könyve! De most komolyan a cion bölcseinek jegyzőkönyveit kellene elhinnem, ami egy színtisztán politikai célzattal íródott mű? Ez semmivel sem korrektebb, mint Brezsnyevet majmolni.

Nem szeretném a szektásságot, hogy a másikat műveletlennek, illetve agymosottnak ítéljem meg a másvéleménye miatt. Úgy ítélem meg, vélhetően nem véletlenül űzték az olaszok és a spanyolok, valamint az északi szlávok a zsidóságot, de nem is látom ezt korrekt megoldásnak, nem lehet egy kalap alá venni nemzeteket, tudomásom szerint nem borgok, hogy közös tudatra legyenek kapcsolva. De azt sem tagadhatjuk le, hogy bizony a magyar feltalálók 90%-a zsidó volt. Ha nem lettek volna (pl. Neumann), most nem tudnátok ti sem írni a kommentet a blogra.

gzeevi 2013.06.20. 14:19:38

Gondolatszabadság van, a véleményed olyan lehet, amilyent csak akarsz - azonban a tények makacs dolgok, nem illik csúsztatni, avagy "rémesen beszűkült és egyszerű" gondolataidat felszínesen elhadart csúsztatásokra alapozni (és ráadásul a butaságot, tudatlanságot még világgá is kürtölni...).
"1948-tól kezdve fokozatosan szorították ki az őshonos arab lakosságot, összevesztek Egyiptommal, Szíriával, Irakkal, csak Transzjordánia maradt szövetséges" - Hát ez kb úgy pontosítandó, hogy ellenségeskedések az arabok részéről ugyan már 1880 után is voltak, pogrommá csak 1929-ben fajultak. Azonban 1948-ban Egyiptom, Szíria, Libanon, Irak és Transzjordánia reguláris csapatai megtámadták a függetlenségét kikiáltó Izraelt, - amelyik pedig elfogadta a mainál kisebb neki ítélt területet, és békére szólította fel a szomszéd arab lakosságot. A háborúban azonban a puszta létéért küzdött, és a tűzzsüneti vonalak nagyobb területen álltak meg, mint az eredeti felosztási terv. Ha te ezt úgy nevezed, hogy "összevesztek" a támadó csapatokkal - ez több, mint érdekes, humoros - egyszóval: buta!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.06.20. 15:27:23

@gzeevi: 1. Az ENSZ gyakorta kijelölt egy új államot egy volt arab területen, mely magába foglalja a harmadik legszentebb városukat (Mekka és Medina után).
2. A szövetségesek elkezdték a kakaskodást a Szovjetunióval, felszerelni az izraeli hadsereget, mely 1949-ben már régen több területet birtokolt, mint amit 1948-ban az ENSZ megállapított.

Természetes, hogy ezt sérelmezték,hiszen az első vh. után is látszódott, hogy a betelepülés folyamatos és nem feltétlen követi Palesztina eltartóképességét.

gzeevi 2013.06.20. 17:08:37

Mindössze csak annyit vetettem ellenedre, hogy az írásod tele van felszínes, nem helytálló állításokkal: az ellenségeskedések NEM 1948-tól kezdődtek, NEM Izrael "veszett össze" a szomszédaival, hanem azok támadták meg, Transzjordánia akkor NEM szövetséges volt, hanem az egyetlen támadó, aki sikereket aratott (területeket foglalt el, fogságba vitt százakat, és lemészárolt sok zsidó lakost). Kell-e még több, hogy hiteltelenné tegyen??
1. A Népszövetség adta Angliának a területet 1920-ban, hogy az ott zsidó nemzeti otthont létesíten (Brit Mandátum). Nem sokkal később a britek levágták a terület 77%-át, és ott egy arab emirátust, Transzjordániát létesítettek, Mekkából importált uralkodóval. Az igazi "betelepülés" ezután az araboké volt, akik persze a zsidók által lakott, több munkát kínáló területre jöttek, nem elmaradott testvéreik közé. 1937-ben az angolok ismét lefaragtak a megmaradt 23%-nyi, zsidóknak szánt területből, amikoris 1,2 millió arab, és 630 ezer zsidó volt már ezen a helyen. Te mennyit engedtél volna újra és újra lefaragni?

gzeevi 2013.06.20. 17:14:41

2. A területen ugyan arabok IS laktak, de itt sohasem volt önálló arab ország, ill. mindig laktak zsidók is, az ókortól máig. Elvégre az ő történelmi országuk állt itt, Jeruzsálem fővárossal, vagy ezer éven át. Tévednék? A muzulmán uralom 630 után kezdődött, de a legnagyobb részben NEM arab volt, hanem török, - akik az arabokat meglehetősen útálták, és viszont. Az ő harmadik legszentebb városuk AZÉRT, mert itt volt a zsidók szent helye! (Ugyanúgy, mint a keresztényeknek is ezért szent - ha nem Jeruzsálem, akkor Jézus NEM itt működött volna). Omar kalifa és utódai hozzáfűzték Mohammed mennybeszállásának meséjét annak álmában - ezért lett szent a hely számukra is.

gzeevi 2013.06.20. 17:30:10

3. Az izraeli hadsereget 1948-ban NEM a szövetségesek szerelték fel elsősorban, hogy kakaskodjanak a SZU-val, hanem Csehszlovákia, a SZU tartós segítségével és aktív támogatásával. Ugyanis a kezdetekben Sztálin azt hitte, hogy itt egy bolsevik állam jön létre, a Nyugat ellenében. (Ezért vannak Masaryk elnökről utcák, sőt, egy kibuc is elnevezve Izraelben).
Érdemes lenne utánanézni, mielőtt valamit odavetsz a saját kútfődből!
4. A betelepedés Ciszjordániába főleg az arabok által történtÉ főleg egyiptomi és szaúdi arabok jöttek be, amint egyes falvak-városkák családneveiből ez könnyen látható (Micraui = egyiptomi egy ma 20 ezres városka családneveinek többsége) - de ezt maguk a lakosok is elmondják. Még szudáni eredetű muzulmán falu is van, sötétbőrű lakosokkal. Minden zsidó bevándorlóra a kezdetben 5-10 arab jutott. Nem tudom, mit értsz Palesztína teherbíróképessége alatt, a MÁSODIK VH előtt 1 millió 400 ezer arab és 650 ezer zsidó volt a jelenleg Izrael által uralt területen, NEM számítva a mai Gáza és Palesztín Autonómia területét. Ma 6 millió zsidó és 2 millió arab él Izraelben ( az 1,7 millió gázait és a kb 2 millió ciszjordán palesztínt nem számolom) - és még mindig vígan élnek, már az édesített tengervizet iszák, életkoruk hossza benne van a világ első 10-e között (az araboké is), termelésük egy főre 29-edik a világon, csak a skandináv államok, néhány EU állam, az angolszászok, és néhány olajemírség előzi meg. Miről beszélsz??
süti beállítások módosítása