Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Amikor nyár, itt a melegség!

2013.07.01. 19:46 Member

Imádom a nyarat. Újra jól esik a sör, az emberek végre kimozdulnak, gyümölcs érik a fákon (és éneklünk is róla közpénzből, "Érik már a barack") és a jónép ingerültebbik fele, politikai értékrendjétől függő állásponttal, de attól független vehemenciával esik neki a kérdésnek, hogy a Meleg Méltóság Menete "buzifelvonulás" vagy "elnyomott emberek figyelemfelhívása". Orosz Mihály "kőfejtő" Zoltán már megadta a kezdő löketet, buzizott egy jót az éppen még csak érő lelkű általános iskolások előtt. Mi ennél azért legyünk kicsit intelligensebbek.

A Pride céljával nincs gond. A szabad gyülekezés jogán nem lép túl, van nekünk mindenféle vonulgatós történetünk, Élet Menete, Magyar Élet Menete, Békemenet, Üres Lakások Menete, Mass Effect, stb. Melyik miről szól? Egyenjogúság a melegeknek? A holokausztra való megemlékezés? A magyarság hánytatott sorsának elismerése? A kormány melletti kiállás? A hajléktalanok aggasztó helyzetére és a lakáslufiból fakadó túlkínálatból kifolyóan pazarlóan üresen álló lakások abszurditására felhívni a figyelmet? A környezettudatosságra való emlékeztetés? Mindegyik cél nemes, sőt, demokratikus. A gond nem itt van.

Vannak olyan résztvevők, akik minden nemes célt elkaszálnak. Elég egy flamingónak öltözött, Bibliával dörgölődző nemnormális, egy holokauszt kárpótlásokból megtollasodott rabbi, egy hitlerkedő futóbolond, egy Bayer Zsolt, egy nemi szervét el nem takarva az utcán dolgát végző hajléktalan, hogy a nemes célt a tömeg értetlenkedése, ellenségesség váltsa fel. Minden felvonulásnak vannak ellenzői, van, aki árpádsávos gumibottal, van, aki szívből jövő nácizással, van, aki Kocsis Máté maszkban megy "rendet tenni". És nem utolsósorban mindig lesznek, akik elégedetlenkednek, nyafognak a neten, telenyomják szemetükkel a kommenteket, hogy aztán élvezettel hátradőljenek és élvezzék a műsort, mert lesz, aki komolyan veszi őket.

Higgyük el, senki sem unalmában protestál, provokál, uszít (kivéve talán "TomCat"), mindenki tele van sérelmekkel, fájdalommal, és a mai világ sajátossága, hogy b@sszuk a másikat meghallgatni. Ha talán kevesebb hangsúlyt helyeznénk a másságra, nem is volna mindezekre szükség, nem vonulgatnának a mások. Nem érdekel, hogy ki meleg, ki zsidó, ki mélymagyar, ki fideszes, ki hajléktalan, ki bringás. Legyen ember, ne silányuljon állattá. És mi se tegyük, amikor kommentelünk. Köszönöm.

Szólj hozzá!

Címkék: LMBT Felvonulás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr365386647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása