Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A focista államvallás keresztre feszítette magát

2013.09.07. 08:21 Member

Egyrészt a szurkolók terén. Kezdődött mindez egy Movie Maker-ben összevágott tesztoszteron-videóval, amin a Betyársereg keménykedik, hogy micsoda hepajkodás lesz Romániában. Utána Konyárban keménykedtek egy sort. Aztán kimentek és jól megverették magukat a csendőrökkel. Ugye nem kell mondani, hogy a határon túli magyar hontestvérek sorsára ennek milyen hatása lesz? Közben mondhatjuk, hogy az elmúlt évtizedek leggyengébb román válogatottja csapott agyon bennünket. Mondom ezt úgy, hogy a focihoz tényleg semmi közöm, az eseményeket is csak a világháló segítségével követtem.

Miért pont focizmus?
Jók vagyunk úszásban, kézilabdában, vízilabdában, kajakban, kenuban. Nem mossa 3 tenger partjainkat már, mégis nagyon kötődünk a vízhez ezek szerint. :) Mégsem érzem azt, hogy ezen sportok képviselőit kellően megbecsülnénk, helyette hülyére fizetjük "aranylábúinkat", edzőiket és új stadionokat húzunk fel, de az eredmény csak a csapatok mögött érdekeltségben álló politikusok tárcáin látszik. Tanult kollégám vetette fel, hogy miért nem nyomjuk inkább a sakkozókat, ahhoz nem kell stadion vagy kopó sportruhakészlet, csak egy tábla, ami előtt a két kimért fazon órákon át ülhet. Nem utolsósorban a sakkfanok nem verik szét a fél várost, ha kedvencük 7 óra megfeszített és intenzív játék után ledönti a királyát. De most irigylem az Dél-Koreaiakat, ahol StarCraft meccseket közvetítenek foci helyett, szintén nem hallani, hogy zergling rush-sal rohamoznák végig az utcákat a fanatikusok.

Minden téren sokba kerül nekünk a foci. Egyrészt kiveszi a falatot az emberek szájából, az egészségügy, oktatás és szociális ellátórendszer a béka segge alatt van és embereket dolgoztatunk potom pénzért, hogy kilúgozzuk a munkanélküliséget, közben olyan stadionokat építünk, ahol már pénzünk sem lesz jegyet váltani és úgy elmutyizgatnak, bundázgatnak a nagyok a háttérben, ahogyan azt a közbeszerzések során szokás.  Mégis azt látjuk, hogy az a logika, ami ellen a kormány a segélyezettek ellen érvelt (felesleges sokat adni nekik, meg kifolyik a kezükből), az a focira még inkább érvényes, egy feneketlen zsák, aminek az alján egy fekete lyuk tátong.
Másrészt minden egyes kár, amit a huligánok okoznak gyenge idegrendszerüknek és beszűkült világnézetüknek (igen, a focizmusnak vannak szektás ágai), hiányzik a kasszából és a jól még jóindulattal sem teljesítő magyar foci ennek árát nem hozza és nem is adja a városnak. Végül a szélsőjobboldal által megérintett huligánok iszonyatos kárt tesznek minden egyes alkalommal, amikor az elcsatolt honrészeken előtör belőlük a "hazafi" és elfelejtik, hogy most ők vannak talán kisebbségben és míg ők hazamennek, honfitársaink kint élnek életvitelszerűen és el nekik kell a retorziót elviselniük. Talán egy Székelyföld felosztásának tervezetével riogató kormány idején nem kellene a falloszunkat mutogatni.

Úgy gáz ez az egész, ahogyan van.

Szólj hozzá!

Címkék: foci Magyarország Románia

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr465498903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása