Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Szélsőséges, aki szerint nem nemzeti jelkép a Szent Korona

2013.11.07. 23:06 Member

A fideszes L. Simon László, az LMP-s Schiffer András, a szocialista Hiller István és a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszélgetett egy konferencián a Szent Koronáról. Abban mindannyian egyetértettek: aki szerint a korona nem nemzeti jelkép, az szélsőséges.

A Szent Korona nemzeti jelkép, szélsőségesnek számít, aki számára nem az – ebben egyetértett négy parlamenti párt képviselője egy csütörtöki budapesti konferencia pódiumbeszélgetésén. A tanácskozáson L. Simon László fideszes, Hiller István szocialista, Gaudi-Nagy Tamás jobbikos és Schiffer András LMP-s képviselő fejtette ki véleményét.

L. Simon László üdvözölte, hogy megváltozott a baloldal viszonyulása a nemzeti jelképekhez. Hiller István szerint a köztársaságpártiság és a polgári fejlődés nem áll szemben a Szent Korona tiszteletével, de a korona nem a hatalom forrása.

Gaudi-Nagy Tamás szerint a Szent Korona a nemzet egységét kifejező élő test, amelyből a hatalom származik. Csak a Szent Korona alapján lehet jó államot építeni és működtetni, és helyes, hogy maga a Szent Korona az új szabályozás szerint büntetőjogi védelmet élvez.

Schiffer András azt hangsúlyozta, hogy a Szent Korona nem a hatalom forrása, nem jogforrás, és büntetőjogi védelme ellentétes a szólásszabadsággal. Még ha nagy becsben áll is, nem büntetőjogi szankcióval, hanem megvetéssel kell sújtani azt, aki megengedhetetlen gúny tárgyává teszi, fogalmazott az LMP-s politikus a konferencián.

Forrás: Mandiner.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nemzet jelkép Szent Korona

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr455620164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása