Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A Kárpát-medencét ökológiai egésznek kell tekinteni

2013.11.08. 14:41 Member

A Lehet Más a Politika kezdeményezésére került be a MÁÉRT-nyilatkozatba a Verespatak melletti kiállás - hívta fel az esetre a figyelmet közleményében a zöld párt.

Az LMP szerint a Kárpát-medence csak akkor tekinthető kulturális egységnek, ha ökológiailag is egésznek tekintjük, és fellépünk a határon túli területeket érintő környezetkárosítás ellen.

A Magyar állandó Értekezlet zárónyilatkozata leszögezi: a testület tiltakozik a Tisza vízgyűjtő területét fenyegető verespataki aranybánya-beruházás, illetve a nagymuzsalyi aranyfeldolgozó terve ellen. A résztvevők támogatásukról biztosítják a Verespatak megmentéséért küzdő magyar, román és nemzetközi mozgalmakat. A Máért tagjai "a Kárpát-medencét nemcsak kulturális, hanem ökológiai egységnek is tekintik, felelősséget éreznek a Kárpát-medence természeti örökségének megőrzéséért, s határozott fellépést követelnek minden olyan tevékenységgel szemben, amely veszélyezteti a természeti értékeket, s így a helyi közösségek életfeltételeit, megmaradását." - olvasható a zárónyilatkozatban.

Forrás: Magyar Hírlap Online

Szólj hozzá!

Címkék: LMP Verespatak ökológiai egység

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr45620802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása