Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Na, kik fúrták Bugár Béláék néppárti felvételét?

2013.11.17. 10:55 Member

Az Európai Néppárt felvette tagjai sorába a Bugár Béla vezette szlovákiai Most-Híd pártot. Egyedül a Fidesz, a KDNP és az RMDSZ képviselői szavaztak ellene – írja a Népszabadság.

Sajnálatos, hogy a felvételi eljárás során főleg Gál Kinga, a Fidesz, Csáky Pál pedig az MKP nevében keményen ellenezte ezt a döntést. Magatartásukkal többek között azt a mintegy 130 ezernyi szlovákiai magyar polgárt sértették meg, akik értékrendünket támogatva, a legutóbbi szlovákiai parlamenti választásokon ránk szavaztak. Egyúttal pedig megkérdőjelezték a többségi nemzet demokratikus erőivel való együttműködés fontosságát.

így kommentálta Bugár Béla pártelnök a lapnak a történteket.

Az MKP nem vett részt az EPP közgyűlésének ülésén, az RMDSZ pedig elvi okokból szavazott Bugárék ellen. Nem támogatják ugyanis a vegyes pártokat, melyek nem kizárólag a magyar kisebbség érdekét képviselik, valamint ragaszkodnak ahhoz a gyakorlathoz, hogy nem lehet tagpárt egy olyan formáció, amelyet az adott országban már tagsággal rendelkező párt elutasít.

Márpedig az MKP ezt tette riválisával. A két párt egyébként az előző megyei választáson sem működött együtt.

A Népszabadság emlékeztet arra is, hogy a Most-Hídat a Fidesz-kormány nem tekinti partnernek és a Magyar Állandó Értekezletre sem hívják meg. A lap értesülése szerint a magyar pártok elutasító döntését az is befolyásolhatta, hogy Bugár két személyes fellépése során az EPP közgyűlésén csak szlovákul beszélt.

Forrás: Index.hu

Szólj hozzá!

Címkék: határon túli magyarok Fidesz RMDSZ MKP Bugár Béla Híd-Most

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr105634634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása