Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Mindenki bízzon saját magában!

2013.11.21. 06:09 Member

A kép a "Merre van az előre?" konferencián készült

„Nem lehet többé törvényes, ami erkölcstelen” – ezzel a jelszóval bontott zászlót a Tisztesség és Emberség Szövetsége (TESZ) szerdán az egykori mátyásföldi szocialista pártszékházban. A mozgalom képviseletében Ángyán József volt államtitkár kijelentette, „tűrhetetlen, ami ebben az országban folyik”, meg kell állítani az „adókassza kirablását” és a földek elosztásán keresztül érvényesülő „új dinasztiaépítést”, amely a rendszerváltás óta zajlik.

A TESZ alapítói mindannyian hangsúlyozták: az új mozgalom nem kíván sem választási szövetséggé, sem párttá szerveződni. Ezzel némileg ellentétben a mozgalom egyik alapító tagja a pártként bejegyzett Élőlánc Magyarországért, amely a jelöltállításra nézve is sajátos koncepcióval rendelkezik.

Ertsey Attila, a saját bevallása szerint jelenleg körülbelül 50 aktív taggal rendelkező Élőlánc elnökségi tagjának elmondása szerint a helyi közösségeket arra bátorítják, hogy amennyiben saját maguk között a képviselőségre alkalmas jelölteket találnak, indítsák őket az Élőlánc listáján 2014-ben. Ertsey szerint ezeknek az embereknek egyfajta „becsületszerződést” kell kötniük a saját közösségükkel, amely alapján visszahívhatóak lennének tisztségükből.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a helyi közösségek jelöltjei egyéni körzetekben, vagy országos listán indulnának, mint ahogy a jelölés és a visszahívás módszere sem az. Ángyán József szerint ezeket a jelölteket valójában nem is választják, hanem „az életükkel hitelesítik magukat”. Annyit mindenesetre a szövetség minden tagja leszögezett, hogy a jelölteket nem egy pártközpontban szeretnék kiválasztani, és elvileg nem is a választás a lényeg, „az csak egy epizód” – mondta Ángyán, aki maga nem fog szerepelni az Élőlánc listáján, és a választáson sem indul.

A mozgalom kezdeményezői között van Ács Sándorné, az Élőlánc elnökségi tagja, valamint a földjeit vitatott körülmények között elveszítő Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője is, aki szerint a választóknak saját magukban kell bízniuk, nem a pártokban. „Egy egészséges társadalomban csak azok lehetnek a vezetők, akiket a közösség maga közül kiválaszt” – fogalmazott.

Az állami földhaszonbérleti pályázatok átláthatatlanságát retorikájának központjába állító szövetség láthatóan nemcsak a földügyekben érintetteket kívánja megszólítani: a megalakulást bejelentő – körülbelül tíz résztvevő előtt zajló – sajtótájékoztató utáni teltházas lakossági fórumon az adócsalások körüli botrányt kiváltó Horváth András, valamint a szekszárdi trafikmutyit leleplező állatorvos, Hadházy Ákos is részt vett.

Forrás: index.hu

A jelenlegi helyzetben hatalmas szüksége van az országnak a helyi gazdálkodók, családok és igények képviseletére, csúnyán összezár minden alkalommal az olló a Fidesz-MSZP párosnál, amikor csalásokra kívánunk fényt deríteni. Valljuk be, a Fidesz ugyanúgy egy saját magát hizlaló technokrata erővé nőtte ki magát, mint ami vád anno a szocialistákat érte, egymás iránti gyűlöletük szimbolikus és a saját tábornak szól. Ha az ember kertjében nagyra nő a bálványfa (ecetfa), akkor azt már csak kínkeservvel lehet kiirtani, mert burjánzik és megeszik mindent. Ezért kell a jelenlegi elitet gyökerestül kitépni.

1 komment

Címkék: Ángyán József Váralja Élőlánc TESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr345646864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2013.11.22. 17:41:09

"Ezért kell a jelenlegi elitet gyökerestül kitépni."

Na igen, ez lenne a legjobb, de sajnos ezek úgy vándorolnak egyik pártból a másikba, hogy akik nem figyelik a politikát, ergo csak a pártokat nézik, de nem emlékeznek a politikusokra, azok nem tudják követni, így védekezni sem tudnak ezek ellen.

Egyetlen esély, ha nem pártok nevét írjuk ki a "megvetendők" listájára, hanem személyek nevét, akiknek az aktuális pártjára nem szabadna.
süti beállítások módosítása