Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Time: Ferenc pápa az év embere

2013.12.12. 09:21 Member

Ferenc pápát választotta az év emberének a Time magazin. A második helyen Edward Snowden, a harmadikon a melegjogi aktivista Edith Windsor, a negyediken pedig a szír elnök, Bassár el-Asszád végzett.

A Time magazin top tízébe a CNN szerint bekerült Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója, Miley Cyrus énekes, Barack Obama, Hasszán Rouhani iráni elnök és Kathleen Sebelius, Obama kormányának egészségügyi államtitkára.

Az indoklás szerint Ferenc pápa alázatos ember, kiváló menedzser és a hit embere. Az első nem európai pápa a modern korban, az első dél-amerikai és az első jezsuita. Egyszerűségéről és a szegények iránti elkötelezettségéről ismert.

A Time szerzői kiemelik, hogy közvetlen elődeivel szemben Ferenc nem egyetemi teológus, és a doktrinális egyház helyett lelkipásztori egyházat szeretne.

Forrás: mandiner.hu

Szívből gratulálok, valóban előremutató tevékenysége és a szegényekkel való szolidaritása.

Szólj hozzá!

Címkék: egyház pápa keresztény I .Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr945687139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása