Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Hajnalodik...

2014.02.03. 13:50 Member

Kiugrom az ágyból, a barátom már vár reám... 

Mint tudjátok, legtöbb ökológiai nézeteket valló bajtársammal ellentétben nem a demokratikus erőkben, hanem a szélsőjobboldal szokásaiban, módszereiben és értékrendjében műveltem ki magam, ezért a Magyar Hajnal jelenség nem kicsit érdekes számomra, különösen most, hogy be is jegyezték őket. Sokan értetlenkedtek, ha a Magyar Kétfarkú Kutyapárt folyamatosan akadályokba ütközik és az E14 sem ment éppen zökkenőmentesen, hogyan lehetséges, hogy a Magyar Hajnal, mely a Jobbiktól is jobbra határozza meg magát, a parlamentből való kitiltás és a „Becsület Napja” betiltása ellenére „Nemzeti Forradalmi Párt” néven, egy korábban bejegyzett párt nevében elindulhatnak és utóbbit nem tiltják be? A válasz egyszerű: A kormánypártoknak elemi érdeke, hogy a populista-jobbközép stílust (mely a nyugati szélsőjobboldali pártokat, mint Le Pen Nemzeti Frontja vagy a skandináv radikálisok) egyre jobban elsajátító Jobbik veszélyt jelent a kormányzópártra, ellopva annak csalódott és radikálisabb, euroszkeptikus táborát. Elég sok kis mikrobusz pártot jegyeztek be az elmúlt hónapokban (pl. A Haza Nem Eladó Mozgalom, Elégedetlenek Pártja), kivétel nélkül radikális populisták vagy valahol a bal spektrumon vannak, sokszor az az érzésem, hogy a kormánypárt jegyezteti be őket az ellenzék aprózására.

Mit is nyújt nekünk az új radikális párt? Nyilvános családfákat (nyilván mellre szívták Szeged Chanád (ahogyan a honlapon írják) köpönyegforgatását) és egyszerűséget(„Nyafogás és parlamenti szájkarate”). Lendhart Balázs és Endréssik Zsolt új mozgalma a polkorrektség leghalványabb jelét sem mutatja, nyelvezetében teljesen hétköznapi (maga a program is kocsmanyelven íródott („A fehér rabszolgák nem szaporodnak, de egy hazáját valóban birtokló, büszke nemzet igen.”; „Nem tiltjuk le a buziparádé elleni tüntetést, hanem élére állunk. Nem mondjuk azt magyarnak és kereszténynek álcázott képviselőkről, hogy magyarok”)) és kicsit az az érzésünk támad, hogy a hírcsárda modora és a kurucinfó szókészlete („cionista”, „cigánybűnözés”, „holokausztbiznisz”) találkozna, igaz, utóbbi szidja a Magyar Hajnalt, a Magyar Hajnal meg a Jobbikot és a kurucinfót. De mégis mit is ígérnek nekünk?

antimulti[1].jpg

1. A jobboldali populistákhoz mérten a párt rurális és földcentrikus, a külföldi felvásárlók elől a magyar állam megvenné azokat és kiosztaná a rászorulók, devizahitelesek között. Nekem rejtély, hogy a forinthitelesekkel miért nem foglalkozunk, illetve, hogy pl. egy dzsumbujos pesti szegény mit kezdene néhány hektárral, amikor több generációja élő csirkét nem látott? „Befogadó Falu” program már volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében, az alapötlet jó, de véleményem szerint az elöregedő falvak megtöltésébe és félig-meddig önfenntartóvá tételéhez rengeteg pénz kell és mentorok, hogy beindítsák az üzemet.

A magyar államadósság vissza nem fizetése már a MIÉP és Jobbik programokban is megvolt, az áfacsökkentést pedig a komplett ellenzék magáénak vallotta, a Magyar Hajnal esetében ez 12% általánosan, alapvető élelmiszerekre 6% (a magyar kormány csak a sertéshúsba lett szerelmes). Az elgondolás nem rossz, csak annyit félve hozzáfűznék, hogy érdemes a csak Hazánkban is megtermelt, egészséges termékekre (teljes kiőrlésű kenyér, méz, prémium tej, minőségi lekvár, sovány húsok, tájfajták) bevezetni, nevelő szándékkal. Erős kicsapongásként (ami jellemző az egész programra) a lakásfelújítás és szigetelés is előkerül, de ezt egyáltalán nem fejtik ki bővebben.

2. A mozgalom rendkívül gáláns, hogy nem magyartalanítja más pártok szavazóit (csupán megtévesztettnek tekinti őket), igazából minden tőle balra álló pártot a devizahitelezők kiszolgálójának bélyegez.

3. A gárdistákból és más hagyományőrzőkből (nem részletezi, Nemzeti Őrsereg, Betyársereg, Véderő, Pax Hungarica?) csendőrség megszervezése, vagyis a rendőrséget, az eddig hivatalos rendvédelmi szervet leváltanák. A rendőrség, khmm, valóban nem a leghatékonyabb és más hatósági szervekkel egyetemben elsősorban a pénz és papír körül forog, ettől függetlenül a legkevésbé sem a legelőnyösebb megoldás volna a pandúrok rendőrré való átképzése. Pl. a betyárok között a többiekhez képest nagyon magas a börtönviseltek aránya, és általában ezen mozgalmakban azoké, akiknek nemigen volt bejelentett munkahelye (ha hihetünk Csepeli György könyvének).

4. A népességfogyást a program kiválóan említi fontos problémaként, pontosabban a strukturális átrendeződés mértéke aggasztó, a jobb módú, feltörekvő családok gyermekvállalási kedve rendkívül alacsony, addig a mélyszegénységben élőknél már rendkívül korán elkezdődik a nagycsaládos életforma, egy emberöltő szinte az elviselhetőbb körülményekben élőkénél, ami konzerválja az ellentéteket. Maga a földosztás csupán enyhítheti az elvándorlást (hiszen nem a földjüket elveszített parasztság áll odébb, mint 1905 és 1907 között), a jelenlegi fiatalságnak nincsen jövőképe és elsősorban a szolgáltatóiparban helyezkedne el, miközben itthon főként operátori munkák és 3 műszak várná őket, alacsony bérekért. Ez egy érdekes téma, de ennél sokkal mélyebb kutatás szükségeltetik a megoldásához.

5. Még csak az kéne, hogy a Magyar Hajnal által javasolt szabad fegyverviselés megvalósuljon. Láthattuk, hogy az USÁ-ban is milyen jó hatással van a fegyverforgatás liberális felfogása, még a józanabbak is megbolondulnának fegyverrel a kezükben. Továbbra is támogatom, hogy a saját telken belül történtek és a közterületi önvédelem essen eltérő megítélés alá, illetve, hogy a hivatalos személyeknek (gyámhatóság, szociális munkás) kiemelt védettségük legyen önvédelem során, de pl. miként gondolták a szűrést a kedves párttagok, kinek jár fegyver?

nohalal.jpg

6. A párt totális revíziót követel, de minimum autonómiát minden területnek. Részletesen nem fejti ki annak ellenére, hogy Szlovéniában, Ausztriában és Horvátországban korrekt kisebbségpolitika van érvényben, míg Románia és Szlovákia retteg a kisebbségektől. A párt a mai jobboldali divatnak megfelelően oroszbarát (úgy látszik, a kommunisták senkit sem érdekelnek) és a Jobbikkal ellentétben iszlámellenesek, pontosabban a befektető arabokat szeretik, a bevándorlókat már nem.

7. Ebből a pontból kiderül, hogy az EP-be is be kívánnak jutni (mivel említésre kerül, hogy minden képviselőjük önként felajánlja fizetése adott részét a magyar költségvetésnek), ami euroszkeptikusoktól igazán csemege. Mindent vissza szeretnének vásárolni, földet, ingatlant, elcsatolt területet, minden másról (pl. az ellátórendszerek fenntartása) nem írnak.

Egyéb pont alatt a párttagság és vezető tisztségek viselésének feltételei kerülnek felsorolásra. Állampolgárság terén csak az elcsatolt területek állampolgárságát fogadják el, büntetlen előéletnél felmentő, ha az illető „hazafias cselekedetért” lett elítélve (ez kissé relatív), a családfát nagyszülőig nyilvánossá teszik, hogy „fókának álcázott eszkimók” ne kerüljenek közéjük (direkt helyezzük a magyart a tápláléklánc aljára?).

Kizáró ok a baloldali pártok megelőző tagsága (illetve az MDP és az LMP), a kettős párttagság és a szektatagság (ezt sem definiálja, akár a Magyar Hajnalt is tekinthetnénk szektának, hiszen nézetei már-már vallásos ízűek).

Összefoglalóan a párt próbál egyszerű és hétköznapi lenni, ez miatt sokszor pontatlan és dilettáns. A szankciókkal sújtó részeknél vélelmezhető, hogy a pontatlanság szándékos, hiszen gumiszabályokkal a legkönnyebb a nem kívánatos elemek eltávolítása. A program nem minden, 2010-ben nyúlfarknyi és semmitmondó programmal lett kétharmados a Fidesz-KDNP, de a Magyar Hajnal még a Jobbiknál is kevésbé képes pozitív, motiváló üzenet megfogalmazására, megmozgatni pedig kizárólag a Jobbikban csalódott radikális rétegeket tudja, míg a Jobbik számára reális lehetőség a dühös volt Fidesz szavazók megszólítása, míg a mérsékeltebb, széles látókörű leszakadóknak az LMP adhat helyet.

Ha a Magyar Hajnal a parlamentbe jut, az lesz a magyar közélet alkonya.

k-bigpic[1].jpgAz emlékezetes Bukarest-szétverős magyar-román meccsre való felhívó a szélsőjobbról

3 komment

Címkék: szélsőjobb Magyar Hajnal

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr195794651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poroszkai Attila 2014.02.03. 15:51:50

Az orosztémát úgy vezeted elő mintha kommunista = orosz lenne, pedig hát ez egy elég fura toposz, kurvára nem igaz.

Egyetértek velük a fegyvertartás ügyben is. A normális emberek többen vannak mint ők, tehát végül ők kerülnek kiirtásra ami kifejezetten jó. Szabadság = szabad fegyvertartás.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.02.03. 16:01:11

@Poroszkai Attila: Nézd, orosz rabiga alatt voltunk (a kommunizmus palástolt orosz nacionalizmus, hiszen mindent oroszosítottak, ha megnézed a 30s évek nemzetiszoci és kommunista programjait, alig van eltérés :)), Putyin éppen újraépíti a Szovjetuniót, hogyne aggódnék!

Nem akarok polgárháborút, éppen elég baj most Ukrajna.

Nemzeti blog · www.nemzetiblog 2014.02.09. 14:29:36

Lényegében a Magyar Hajnal nem több mint a görög Arany Hajnal nagyon nagyon nagyon olcsó koppintása
süti beállítások módosítása