Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Helyzetjelentés

2014.02.22. 19:06 Member

Timosenko szabad (bár a tömeg nem tartja őt hiteles politikusnak), Janukovics pedig a Régiók Pártja mekkájában, jó eséllyel Harkovban agitál, miután eltávolítását puccsnak tartja. A Krími Tartományi Parlament ma reggel összeült, ami sok jóra nem enged következtetni. Putyin még tegnap telefonált Obamának, hogy a helyzet rendezésébe nem venné zokon, ha bevonná. És ott van a Jobb Szektor, aki nem biztos, hogy beszolgáltatja majd önként a fegyvereket, amiket zsákmányoltak a rend erőitől.

Vagyis a béke és a megoldás még nagyon messze, előrehozott választást tűztek ki májusra és visszaállították a 2004-es alkotmányt, de ezzel közel sincs vége, csak most kezdődik igazán. Nem vagyok Ukrajna szakértő, de mint a kárpát-medencei béke és együttműködés feltétlen híve aggodalommal töltenek el az ott zajló események. A keleti megyék kizárt, hogy elfogadnának egy olyan országot, mely kapcsolatait (és a hitelezést) megszakítja Oroszországgal, a nyugatiak és a szélsőjobb pedig továbbra sem kér az oroszokból. Ez továbbra is egy puskaporos hordó, ami nehezen hiszem, hogy tartani lehet májusig, túl sok érdek feszül egymásnak és a nyugati oldalon is megszűnt a zsidókat, melegeket, feministákat és szélsőjobboldaliakat összekötő cél, Janukovics eltávolítása.

Kívánok a tüntetőknek békét és nyugalmat, részvétet a gyászban és kemény büntetést a felelősöknek.

Szólj hozzá!

Címkék: Ukrajna

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr885827243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása