Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Kárpátaljai hírek

2014.02.25. 16:00 Member

Kárpátalján mindenkit átvizsgálnak

Megbízhatóan ellenőrzi az Ukrajna belsejéből Kárpátaljára vezető utakat a Kárpátok hágóin a kárpátaljai rendőrség a helyi önvédelmi osztagok tagjainak és az egykor Afganisztánban szolgált veteránoknak a közreműködésével – mondta hétfőn Vaszil Varcaba tábornok, a Kárpátalja megyei rendőrség parancsnoka.

A rendőrtábornok szerint Kárpátalja belső közigazgatási határának megerősített őrzése a bűnözők beszivárgásának megakadályozását célozza. Szerinte a Kárpátok hágóin múlt szombaton felállított ellenőrző posztokon szolgálatot teljesítő mintegy száz rendőr és civil aktivista minden járművet átvizsgál, írja az MTI.

A Jobboldali Szektor (Pravij Szektor) kárpátaljai vezetője, Olekszandr Szacsko szerint a rendőrséggel közösen sikerült elfogni az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) több magas beosztású tisztjét, akik Ukrajna belső megyéiből akartak külföldre szökni különböző értékekkel együtt. Az ellenőrző pontokon fennakadtak olyan személyek is, akiknél illegális fegyver volt.

A kárpátaljai rendőrség szombaton állított fel megerősített rendőri ellenőrző posztokat a Kárpátok hágóin annak érdekében, hogy megakadályozza fegyveresek és tűzfegyverek bejutását Kárpátalja területére a szomszédos nyugat-ukrajnai megyékből, ahol a zavargások során sok lőfegyver került illetéktelenek kezére katonai és rendőrségi objektumokból.

Forrás: Kárpátinfo

Ukrán válság – A Szvoboda párt ellenzi rendőri ellenőrző pontok felállítását Kárpátalján

Ellenzi rendőri ellenőrző posztok felállítását a kárpátaljai hágókon a nacionalista Szvoboda (Szabadság) párt, mert Kárpátalja autonómiájának a létrehozására irányuló kísérletet sejt az intézkedés mögött. A Szvoboda párt Kárpátalja megyei szervezete által szombaton közzétett nyilatkozat leszögezi: a párt nem ért egyet azzal, hogy a kárpátaljai rendőrség az ungvári tüntetések egyes aktivistáinak javaslatára ellenőrző pontokat állít fel.

Forrás: Maihírek

 

Szólj hozzá!

Címkék: Kárpátalja Ukrajna Pravij Szektor

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr595832457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása