Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Miért érdemes az LMP-re szavazni?

2014.03.08. 15:51 Member

A rendszerváltás óta nem éltünk olyan kemény időket a politikában, mint most. Mindent elleptek az üres, egymást pocskondiázó, értelmes üzeneteket, a padlást korábban elárasztó ígéreteket sem tartalmazó plakátok. A Fidesz jelöltjeit megint montázsolt emberkék veszik körül, puffog a rezsicsökkentés, a CÖF bohócos kampányt tol, az Összefogásról Szepessy pártja okán a rendkívül fantáziadúsan Kormányváltásra átkeresztelt formáció, melyet Zuschlag és Simon Gábor egyszerre tiport kb. annyit ígér, mindent vissza. Persze a Fidesz sem sokkal jobb, jól beletrafáltak a paksi kiárusító szerződéssel, hirtelen a nagy Putyin barátból Ukrajna szuveneriátásáért küzdő szomszéd lett. A Jobbik pedig kiscicás könyveket és kutyákat posztol, miközben kasztrálással és a gárdák önkéntes rendfenntartókká alakításáról beszél, furcsa kettősséggel. A szavazólapon pedig ott lesz egy raklapnyi törpepárt, melyek pár hónappal ezelőtt alakultak célzottan, hogy egyes pártok szavazótáborát aprózzák (a leghuncutabb az Együtt 2014 nevű formáció). Ebben a mocskos, visszataszító fertőben valóban szükség van már egy erőre, ami már bizonyított és továbbra sem hagyta besározni magát, hű maradt ahhoz, amire felhatalmazást kapott.

37792_676057549111583_1742607331_n.jpg

1. Az LMP rendelkezik saját programmal és ezt keresztül is viszi
Bármennyire is meglepő, a kormány úgy gondolja, a program nem lényeges, a hatalmas apparátus ellenére egy 4 éves tervet sem gazdálkodtak ki. Az igaz, hogy egy aktuális oldalt inkább az elmúlt éves teljesítménye és nem ígéretei alapján szokás megítélni, de csak arra építeni, hogy idén még háromszor csökken a rezsi, félelmetes. A Kormányváltók pedig csak a választásokra álltak össze, de programukat össze nem hangolták azon felül, hogy Orbánnak mennie kell és sok ökörségét vissza, vagyis nem valószínű, hogy a most összeállt 2009-es MSZP végül világnézetileg együtt marad, Az LMP a legfőbb kérdésekben véleményileg egységessé vált a PM kiválásával, így szavazatunkkal tudjuk, kit juttatunk be a parlamentbe.

2. Tiszta állampolgárokat juttatunk a parlamentbe
Ha valaki megnézi az LMP országos listáját, az első két helyet a két társelnök töltik be, akik az előző ciklusban is képviselők voltak, de tegyük hozzá, Schiffer András és Szél Bernadett végezte az elmúlt évek legszínvonalasabb politikai tevékenységét, amennyire a nép éppen gáláns házszabályzat ezt engedte. A lista 3-7. helyén vállalkozó, gazdálkodó, egyházi alkalmazott, lelkes környezetvédő foglal helyet, akik eddig is keményen kivették a munkából a részüket, nem évek óta becsontosodott politikusok, akiket fentről betolnak a végek aktivistáinak, hogy "nekik gyűjtötök, nektek majd jut morzsa".

3, Valóban az állampolgárokért
Akik hosszú időt eltöltenek a politikában, elszakadnak szavazóiktól és burokban élnek, ahol testőrök és más politikusok veszik körül őket, a budai villákból "képviselik" a szegény falvak lakóit. Ezek az emberek idővel már csak saját és párttársaik érdekeit látják, elsősorban aszerint beszélnek, honnan kapnak majd ők is egy szeletkét (2008-ban Gyurcsány volt atompárti és Orbán ellenezte a bővítést, ma fordítva). Mi az LMP-ben továbbra is egy-egy település életében veszünk részt (Szél Bernadett pl. Kishantos, de a közhiedelemmel ellentétben Gyűrűfűről vagy akár Felcsútról is van emberünk) és tudjuk, nap mint nap tapasztaljuk, mire volna az embereknek szüksége, nem Ákos borozójában vitatjuk azt meg.

4. Változást akarunk
Elegünk van a kétpárti dichotómiából és a szélsőjobboldal megerősödéséből. Társadalmi megbékélést, átlátható gazdaságot, személyeskedés helyett szakmai vitákkal levezényelt közéletet szeretnénk, az önkormányzatiság helyreállítását és Magyarország szuveneritásának megerősítését, a Kárpát-medence ökológiai egységének megőrzését, gazdasági összehangolását. Tiszta energiát.

Mind a 106 kerületben találkozhat velünk, erősek vagyunk.

Fb profilkép LMP világoszöld.png

2 komment

Címkék: választás LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr25848975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.03.08. 16:47:06

Ez mind szép és jó, csak egy a baj: az emberek agyában nem a "változás" s nem az "új" szavak járnak, hanem a "melyik a kisebbik rossz".

Ugyanis meggyőződésem, hogy az emberek még mindig ott tartanak, hogy csak a "nagy pártokra" érdemes szavazni, mert a kicsik úgysem tudnak mit kezdeni.

Én erre azt mondom, hogy: a "nagy pártok" sem voltak eredetileg olyan "nagyok".

De sajnos amíg az embereknek az agyában csak a "vagy csak MSZP vagy csak FIDESZ" friska van, addig bizony csak álmodhatunk arról, hogy valaha lesz eme két bandán kívül más is.

Mondjuk azt nem értem, hogy az aktuál kormány miért ne ítélné el az oroszokat. Csak mert vettek tőlük 1-2 reaktort? Ennyi erővel akkor dobjunk ki minden francia és német terméket, mert a franciák találták fel trianont (ők mondták meg, mit hogyan merre), a németek meg nácik (voltak), s ha ők nem lettek volna, mi sem szívtunk volna (megint).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.08. 17:07:25

@Mangekyo22: Azzal nehéz mit kezdeni, hogy 40 felett a többség már nem nyitott az újra és a régi megszokott dolgok között kutat, az viszont egyértelmű, hogy a szocik már régen, a Fidesz meg jelenleg kopik ki a fiatalok preferenciái közül.

Nono, Viktor mindig oda húz, ahol pénz van. Ő nem oroszbarát igazán és nem is oroszellenes. De amikor a politikában 1-2 ügyes nyalás számít, érdekes, hogy két napja ukrán oldalon van retorikában, előtte meg elítélte a felkelőket több kormánypárti médium.
süti beállítások módosítása