Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Új az irány, Magyarország!

2014.03.27. 20:40 Member

7 komment

Címkék: LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr935881871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.03.28. 08:49:45

"400 ezer új munkahely"

Eddig az LMP ígérte a legnagyobbat, de hogy hogyan szeretné elérni, arra lennék kíváncsi, mivel ha tényleg képes lenne rá, akkor kb 50-100 lenne a munkanélküliség, ami valljuk be, így az 1989-es munkanélküliség folyamatos növekedése után jogosan megkérdőjelezhető, hogy hogyan.

De oké, mindegyik párt ezt ígéri, s hitelesebb, mint az összefosás ígérete, főleg, hogy az ő idejük alatt nőtt meg 230 ezerről kb 450-500 ezer főre a munkanélküliek aránya.

"Ahol a fiatalok ingyen tanulhatnak"

Dániában, Svédországban, Finnországban, Norvégiában, Franciaországban, Skóciában (még az, de lehet, hogy ez változni fog) és Ausztriában...

Vagyis durva nagy és durva gazdag országokban lehetséges a tandíjmentesség, de egy kicsi és relatíve szegény országban bevezetni felér egy harakirivel, főleg az egyetemeket működetetőknek. Arról nem beszélve, hogy habár ismerőseim szerint csökkent, de így is sok gyerek elmegy a diplomájával külföldre, így az aktuál kormány csak kidobja az állam pénzét az ablakon, s így értelmét veszti az egész.

Szóval először inkább azon kéne dolgozni, hogy ne akarjanak elmenni külföldre, s ne legyen kidobott pénz a képzésük - persze nem erőszakkal, ahogyan egyesek próbálták, hanem valami békésebb és célravezetőbbel.

Amúgy most is lehet ingyen tanulni "állami támogatással", tandíj meg bármennyire is próbálják hülyíteni az embereket mindig is volt (már 1850 óta), csak valaki "költségtérítésnek", valaki meg "ellenszolgáltatásnak" hívja.

"És az energiaellátás nem függ nagy hatalmaktól"

Az olajat az USA, a gázt pedig Oroszország uralja, az arabok pedig nem fognak adni már csak az USA miatt sem. Valamint valamennyi energiaszolgáltató "magánkézben" van, akik lehetnek pártkatonák is (vagy ahogyan a 2014-es RoboCop-ban lévő híradós fogalmaz "igaz hazafi"), szóval ez is egy kicsikét necces ígéret.

"És ahol büszkék lehetünk politikusainkra"

Bocsi, de ezt nem bírtam ki röhögés nélkül - félreértést elkerülve én nem csak az 1989 óta lévő politikai elitre gondolok, hanem úgy kvázi a világ mindegyikére (szlovákia, ukrajna, mexikó, usa stb)! :D Kérdés: van-e ország, ahol büszkék rájuk? ;)

"Mert nem önmagukat, hanem választóikat szolgálják"

:'D

Összességében nem sikerült rosszra, viszont a két gyerek a végén nagyon nem kellett volna - már csak a jobboldal miatt sem, mert még őket kiáltanák ki mondjuk Vona az új "Kovács Pistikéknek".

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.28. 09:20:13

@Mangekyo22: Majd reagálok bővebben, elsőre csak annyi, hogy az a két gyerek Detti sajátja.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.28. 10:14:33

@Mangekyo22: Teljesen én sem tudom, miből jönne ki 400e munkahely, de a megújuló energiaforrásokra épülő erőmű parkokon és a családi gazdaságokban (ha rendes, munkaigényes növényeket termesztenek) 150e simán összejöhet.

A felsőoktatás terén én sem vagyok ennyire radikális, a másoddiplomásnak való szakokat eszem ágában nem volna ingyenessé tenni, a mérnök és más reálszakokat pedig kiszervezném a cégeknek, ahol majd alkalmazzák őket.

Energiaellátás terén értelemszerűen a megújulókra gondoltunk, ez nem 4 évnyi munka alatt valósulna meg.

Én már szeretnék büszke lenni valakire, de államférfi nemigen akar teremni minden bokorban.

MarkD Man 2014.03.29. 10:00:36

Ha nem találsz, akkor csinálj! :D

Régóta olvasom egyébként a blogot és egy nagyon értelmes ember képe rajzolódik ki előttem, akinek megvannak a saját fixa ideái, de nem menetel együtt a Párttal fenntartások nélkül, és nem "szar, mert szar" alapon elemzi a másik fél politikáját. Úgyhogy, le a kalappal.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.03.29. 10:23:47

@MarkD Man: Köszönöm szépen, az ilyesmi mindig jól esik. :)

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2014.04.03. 20:10:42

"Ahol a fiatalok ingyen tanulhatnak"
Erre egy Macbook van az ölében, ami egy 500k Ft-os modellnek tűnik.
Végül is reális kép, lassan csak gazdagok tudnak bejutni felsőoktatásba.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.03. 20:13:50

@:{) MIKI (}:: Ezt úgy hívják, kommunikációs baki.
süti beállítások módosítása