Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Schiffer András vs. Kálmán Olga 1:0

2014.04.09. 09:50 Member

Nem is kommentálom.

11 komment

Címkék: LMP ATV

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr185995957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.04.09. 17:30:50

Schiffer valóban jól állt hozzá a dolgokhoz.

Ha már holokauszt, elmondanák, hogy mit kellett volna Horty-nak csinálnia akkor a drága liberálisok szerint? Szembemenni nyíltan egy olyan országgal, ami 50-szer nagyobb volt, mint a legyengített Magyarország, ráadásul körülvéve náci imádókkal (szlovákia, románia stb)? Könyörgöm, ha nem tette volna az akkori magyar állam azt, amit a németek dirigáltak fentről, akkor az egész országot kiirtották volna, nem csak a zsidókat. Akkor miről is van szó?

Sőt, amíg be nem jöttek a németek 44-ben, előtte próbáltak úgy segíteni a zsidókon, ahogyan lehetett, lásd pl a "zsidó törvények", amik ha lehet negyed annyira sem voltak "félelmetesek", mint amilyennek beakarják állítani. Mert nem mindegy, hogy kifingatnak, vagy csak annyiban sérül a jogod, hogy nem mehetsz egyetemre.

A műsorvezető egy minta "mű liberalista", nem tud belekötni Schiffer-be, ha nincs igaza, akkor személyeskedik, szavakat forgat ki. Szánalmas nő személy, ráadásul bunkó is, mivel egy holokauszt túlélő leszármazottat akar kioktatni!

S igen, fontosabb kérdések vannak most 2014-ben, mint hogy még mindig a második világháború holokausztján lovagoljunk - amit én inkább kötnék egybe, mintsem kezelnék külön, mivel gyakorlatilag minden háborúban volt előre eltervelt és szándékos népirtás, mégsem kezelték azokat külön a háborúktól.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.09. 17:40:17

@Mangekyo22: Ha Horthy és Teleki nem szegül ellen, beolvasztanak minket és még előbb elviszik őket. Ez tutibiztos.

Azért nálunk is keménykedtek a végére (pl. az 1941-es (remélem nem mondok butaságot) zsidó törvény már fajokról beszélt, a korábbiak nem), illetve a politikai közbeszéd, az emberek mentalitása erősen antiszemita volt, mint az egész kor (akkora válságot addig nem láttak a gazdaságban, az 1870-es smafu volt ahhoz képest), úgyhogy nehéz lett volna bármit is tenni. Szegény zsidókat a kommerek meg akkor utálták, ha nagytőkések.

Mangekyo22 2014.04.09. 17:50:38

@Member:

Lehet, de a háború 1939-ben tört ki, szóval akkor már zajlott a háború rendesen, s mint írtam, nem mindegy, hogy mennyire fosztanak meg a jogaidtól, s az élettől való megfosztásnál nincs nagyobb.

Igen, volt egy Szálasi, aki a hatalométvágya miatt bármire kapható volt, de őt senki sem szerette, s elképesztőnek tartom, hogy az ő neve soha nem merül föl, amikor köztudott, hogy elrabolta Horty családját, hogy nem tudja az országot kirobbantani. Szóval az is kérdés, hogy Szálasit miért nem említik soha a nagy "demokraták", mert ő sokkal meghatározóbb volt, mint Horty.

A válság természetesen erősíti a gyűlöletet, de a gyűlöletet átcsoportosítható - csak fontos, hogy nagy befolyással bírj az emberekre. A nagytőkéseket meg szerintem mindenki utálja, függetlenül a származásától vagy identitásától (ma legalábbis).

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.09. 18:51:31

@Mangekyo22: Szálasiról egy torz kép él, negyedannyira nem volt kemény arc, mint állítják. Ő ellenezte a fizikai megsemmisítést és a fantazmagóriák írásában jeleskedett. Aki tényleg kőkemény volt, az a zsidó származású Imrédy, akit azonnal a hatalomra tettek a németek, amit bejöttek. Szálasit éppen Horthy támogatta a végén, hogy kicsit akadályozza Hitleréket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.10. 13:26:13

ha nem kommentálod, akkor miért lett ez ajánlva?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.04.10. 17:28:52

@tesz-vesz: Mert megnézed és éppen elég. Amikor kiraktam, még nem volt vele tele a net.

Ricz the Ronin 2014.04.10. 20:36:44

@Member: A-a-a!!! Nem úgy van az! Horthy-nál 3 kilincselt Szálasi, és a 3. alkalommal írta csak alá kényszerében, addig elküldte.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.04.13. 22:39:35

@Member: Bravó. Menj el egyszer a Duna-partra a cipőkhöz.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.04.13. 22:40:39

@Mangekyo22: Igen, a munkahelyet szeretjük, de aki adja, azt nem.
süti beállítások módosítása