Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Lázár felfüggesztené a norvég civil alap támogatásait

2014.05.09. 20:58 Member

1417_lazarjanos1[1].jpgA Népszabadság úgy tudja, hogy Lázár János május 6-án újabb levelet írt a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében. A levélben azt kéri Vidar Helgesen norvég EU-ügyi minisztertől, hogy függessze fel a támogatási programot „az ügy mindkét fél számára megnyugtató rendezéséig”.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár azzal indokolta kérését, hogy az alap kezelésére kijelölt szervezet (az Ökotárs Alapítvány vezette konzorcium) függetlensége és szakmai működése megkérdőjelezhető.

Lázár azt írja,

Ismeretes, hogy az Ökotárs Alapítvány az Önök pénzéből olyan, az Önöknél népszerű barbár sátánista eszméket terjesztő zenekarokat pénzel felzárkóztatás és közösségfejlesztés szavak mögé bújtatva, melyek veszélyt jelentenek a keresztény Európára, a Magyar Nemzetre és a kiélhetetlen kultúrharcra egyaránt. Hogy konkrét példával éljek és vázoljam az Önök által gerjesztett mérhetetlen fenyegetettséget, az Önök támogatásából fenntartott "Black Satanic Arts of Gyurcsány" nevű istenkáromló banda pl. a Mária Magdolna templom előtt kívánta leforgatni a "Rise of the Rezsidémon" című klippjét, melyben egy sparheltre fordított pentagrammot rajzoltak és a homlokukra írták villanyszámlájuk rezsicsökkentés nélküli összegét kormányhű házmesterek vérével. A Haza elkerülte a rontást, mivel a Fényturul jelzett a Terrorelhárító Központnak, akik szenteltvizes vízágyúkkal elhárították a veszélyt.

tumblr_mracwttfMK1rm1vzeo1_400[1].jpgEbből az következik, hogy a kormány új embereket szeretne kijelölni az alap kezelésére, ennek kikényszerítésére azonban a lap szerint nincs joga, ugyanis a Norvég Civil Támogatási Alap működését egy olyan szerződés szabályozza, amely Norvégia, Izland és Liechtenstein, illetve az EU között született, tehát a magyar kormány nem számít szerződő félnek.

Az államtitkár szerint a kormánynak az a szándéka, hogy a fejlesztéspolitikában csak kormányzati intézmények, állami nonprofit társaságok és a Közgép zrt. tevékenykedhessenek, ez azonban kifejezetten ellentétes a norvég civil alap szándékaival, itt ugyanis minden támogatott országban a kormánytól független pénzosztó szervezet tevékenykedik.

A lap szerint a norvég miniszterhez már eljutott Lázár levele, a válaszdal szövegét még nem állították össze, de a Mayhem és Gorgoroth zenekarok már jelezték részvételi szándékukat a zenei alap elkészítésében. Szakértők szerint az alap működésének felfüggesztésére nincs precedens.

6 komment

Címkék: lázár jános Norvég Civil Alap anyádpicsáját

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr256146100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.10. 10:54:59

Lázár szerette volna rátenni a kezét a pénzre. Nem sikerül, sőt lehet, hogy emiatt az ország is bukja a pénzt. Igaz a szlogen: csak a fidesz!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.10. 11:09:41

Nem is értem, hogy képzelte bárki is, hogy majd a mindenható Fidesz tudta/irányítása/beleegyezése nélkül akármit is csinál akármilyen pénzzel?!?!

Bolsi Buster 2014.05.10. 11:44:23

Ha a népszabi szerint a kormánynak nincs joga külföldiek pénzének becsatornázásához, akkor a pénz nyilván az árnyékkormányhoz kerül.

Mint Schiffék pénze az orosz bolsevikokhoz.

szonár 2014.05.10. 12:53:16

Nem függesztik fel? Majd 98%-os különadót vetünk ki az abból kifizetett támogatásokra. Oszt jónapot. :)

béla a görög (törölt) 2014.05.10. 13:25:09

@Bolsi Buster: Akkor lassan mondom, hogy a magadfajta is megértse:
1) A kormánynak NINCS JOGA a pénz becsatornázásához! Miért lenne? - Az unión belül a tőke áramlása szabad! Hoppácska! Magántőke.
2) Abból hogy a kormány nem fér hozzá még nem következik, hogy az árnyékkormányhoz kerül. (Tudod ok-okozat meg középiskolai feladat A tagmondat B tagmondat kettő között vagy van összefüggés vagy nincs)
Továbbá ha mégis odakerülnek SE neked SE a tetves államnak ehhez semmi köze! lásd 1. pont!
3) Sokak számára nem jövőkép az ÁLLAM és amennyire csak lehet nem akar vele érintkezni. Én is így vagyok ezzel.
Sokan rühellik a Fideszt! Én is!
A pénzem az enyém! Oda megy ahová akarom! Mivel rühellem az államot és a Fideszt nyilván nem ott fogom költeni ahol ebből bevételük származik.
Isten hozott a XXI. században.
Jogod van éhendögleni a 2/3-adoddal együtt és ezt a jogod nem veszem el.

béla a görög (törölt) 2014.05.10. 15:05:40

@szonár: A 98%-os különadót elkaszálta az EU!
oszt jónapot.
A kormány az EU-s pénz nélkül megy a levesbe! Oszt jónapot!
Nincs semmi a kezetekbe csak jár a szátok és üres a zsebetek! Lózung, lózung, lózung
Oszt jónapot :)
süti beállítások módosítása