Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Internetadó, röviden csapjuk falnak a vargabélest!!

2014.10.21. 20:25 Member

9918.png

Megszokhattuk már, hogy idehaza minden adó abszurd a maga formájában, pl. hogy tranzakciós adóval nem az értékpapír-vásárlást, hanem a háztartási csekkek befizetését jelenti, mert a sok tahó a kormány szerint úgysem jön rá arra, hogy ez mást jelent. De ott volt a „Matelcsi”, hogy húzzunk már le két forintot minden perc hívás után, mert mi az, hogy valaki ingyen telefonál-

Ma viszont Varga Misiék bődületesen nagy határt léptek át. Magyarországon, miután a szórakozás lassan megfizethetetlenné vált (elvégre a hanyatló nyugat ópiuma a kikapcsolódás, ez munkaalapú társadalom), a jónép egyetlen öröme a korlátlan internet maradt. Lehet, hogy a ház összedől, lehet, hogy nincs minden nap hús az asztalon, de ha villany van, a mélyszegény családok többségénél megtalálható az internet (sokszor a vizet közkútról hozzák, de internet akkor is van), ami sokszor az egyetlen komoly kapcsolat a külvilággal, teszem azt egy zsákfaluból nagyon nem egyszerű kiruccanni. Utóbbiakat egy ilyen adó eleve jobban sújtja, mivel Csenyétén vagy Toldon nincs ingyenwifi, amit egy jobb jelerősítővel már lehet fogni.

Erre valamelyik, a való világtól szinte biztosan következetesen elzárkózó barom kitalálja, hogy gigabájtonként rávágjanak szegény fogyasztóra 150 forintot. Nekem most van egy 5 gigás mobilnetem, ha ki merem használni a korlátot, akkor az 750 forint, de az igazán kemény érvágás azokat éri, akik korlátlan forgalommal torrentszerverként működnek és akár napi szinten 50-100 gigát megmozgatnak, ők akkor napi szinten tejelhetnek 75 000 kápét?

Természetesen van bennem némi cinizmus, hogy régivágású politikusaink rájöttek, hogy az internet csúnya és rossz dolog, mert mindenki szabadon feltölthet rá, gyakorlatilag nem lehet ellenőrizni és amit egyszer feltöltöttek, azt nemigen lehet kiirtani, ezért büntetni kell, ha emlékszik még valaki, Murabak egyiptomi elnök az egész országot lekötötte a netről, mert tudta, ott szervezik a tüntetéseket. De az is lehet, hogy egyszerűen csak ez a bosszú, amiért az átlagmagyar nem fizet ötezreket filmekért, tízenezreket játékokért és ötezreket zenei albumokért, hanem megpróbálja ezt az egészet úgy tenni, hogy azért az asztalon is maradjon valami. Mert azt lássuk be, ez azokat az embereket fogja terhelni, akik kultúrafogyasztásukat, mivel másként nemigen tehetik meg, az internetről pótolják, nem tudom feledni, amikor Kovács Ákos „művész úr” fejébe nem fért a dolog, mert nem veszi meg mindenki cédén, amit hallgatni szeretne.

Kicseszésnek nagy kicseszés, én már éltem akkor, amikor a VHS-ek és CD-k alacsonyan röpködtek, amikor minden faluban volt egy Zsóti vagy egy Zsiga, aki kiadta a „prospektust”, hogy mit mennyiért ír ki a fogyasztónak, anno így volt lehetősem Commodore-64 játékokat nyüstölni egy kissé lemaradt kelet-európai országban, de ha ezt a korszakot akarják visszahozni, ám legyen. A fogyasztó olyan, mint a folyó, mindig utat tör magának, ezt a világot nem lehet kisstílűen szabályozni.

33 komment · 1 trackback

Címkék: internet adó

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr776815145

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetadó Best Of 2014.10.22. 13:50:27

  Oldal látogatási vizitdíj? Ebből nagy bukta lesz! Stadionadóhoz mit szólnál Viktor? Vagy meccsadóhoz? Magyarország lesz az első ország ahol olcsóbb lesz kurvázni, mint netes pornót tölteni. Újabb álláslehetőség valakinek. Ruter-leolvasó. "Tisz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bgp 2014.10.22. 08:36:19

Itt mindenki csak a torrentezőkre gondol. Mi van ha teljesen legális munka miatt valaki napi 2G forgalmat generál. Esetleg letölt egy 26G-s játékot a steam-ről (duplájába fog kerülni a 100% adó miatt).

Ezek a gecik nem tettek semmit az internet infrastruktüráért, most meg ráteszik a mocskos mancsukat.

netnepper 2014.10.22. 09:01:53

Ha ha ha...
Már alig várom hogy bevezessék!
20 milliárd bevétel a pártkasszába és 2000 milliárd veszteség a gazdaságban.
Tuti biznisz:-).
Kampós szög a NER koporsójába...:-D

talicskás munkásember 2014.10.22. 09:27:45

Ez csak porhintés, a végén egy ügyes módosítóval majd 15Ft-ra csökkentik, "megvédve az internetet" és mindenki hősként ünnepli őket. Az ügy pedig jól elfedi a rohadt maffia korrupciós áfa-csaló 1000mrd-ok eltüntetését az antillákra meg más (adó)paradocsomi helyekre. Gumicsont ez csak. Gabona, cukor, étolaj, üzemanyag, építőipar... az a boznisz, nem szaros 20mrd internetadó. Számoltassuk el a bankok után a politikusokat! A családjukat! A strómanjaikat! A kapcsolt vállalkozásaikat! A haverjaikat!

netnepper 2014.10.22. 09:37:52

@talicskás munkásember: "Ez csak porhintés"

Hát ha ezzel "porhintenek", akkor még annál is jóval kevesebb eszük van, mint amire én gondoltam.:-D
Kb olyan az ügy, mintha az égő házat benzinnel akarná valaki eloltani.:-)
Grat..:-)

netnepper 2014.10.22. 09:43:53

Szerintem inkább arról lesz szó, hogy most már belülről hekkelik a fityiszt és az USA/kitiltás buktát meglovagolva be akarják dönteni a Vityát. Mivel látható módon nem beszámítható és várhatóan már nem bírná ki a mostani ciklust. Lajcsi offenzívát indított...

Pan Modry 2014.10.22. 09:48:33

@talicskás munkásember:

nem unnepli oket senki sem hoskent, emgint hazudtak ezek a mocskok, azt nyialtkoztak hogy egyszerusitik az adorendszert, erre megint csak bonyolitjak.

Biztos annak a down koros habonynak meg ribanc Vida ildikonak megy a penz, aki nem tudtak lenyulni a 2 milliardot az amerikai etelolajosoktol!

vadi3 2014.10.22. 09:49:13

@netnepper: Óvatosan a kifejezésekkel...

Kampós szög a NER koporsójába? Kinek fog feltűnni egy szeg, ha egyszer már ácskapcsok is vannak benne. A mutyik és az USA kitiltás korrupció miatt nem elég???
Ne hidd azt, hogy mindenki netezik. Sokan élnek úgy Mo-n, hogy még email címük sincs, nem hogy nagysebességű kapcsolatuk. Az idősebb korosztályban (60 felett) pedig elég ritka az aki netezik, szóval őket nem érinti.

Ez az ügy valóban nem több mint elterelés egy sokkal fontosabbról. Ahogy a munkásember írta: el kéne számoltatni a rokonokat, haverokat és visszavenni tőlük 98% különadóval az összelopott NER pénzeket. Abból futná az ingyenes netre, de még az ingyenes felsőoktatásra is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.10.22. 10:10:19

@bgp: Megjegyzem, teljesen igazad van, de idehaza inkább a kalózkodás és nem a legalitás megy.

@vadi3: Inkább érzem azt ebben a történetben, hogy most még a ciklus elején vannak, most kell köcsögösködni, aztán 3,5 év múlva megint ráérnek picit osztogatni.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.10.22. 10:12:06

@vadi3: Szerencsére csak részben van igazad. Rengeteg olyan idős, akár 80+ éves, ember ismerek, akik napi szinten használják a netet, emaileznek, skypolnak, szóval ne írd le az időseket sem. Arról nem is beszélve, hogy a XXI. században, hogy a francba gondoltak olyan dolgokat adóztatással megoldani, mint egy-egy webes videó konferencia, esetleg egy országhatárokon átnyúló orvosi konzílium?

Kanázsvára 2014.10.22. 10:12:42

Hogy a köldökzsinórjuk nem tekeredett annak idején a nyakuk köré, az kész csoda...

vadi3 2014.10.22. 10:24:53

@The Ghost Wolf: Pontosan úgy, ahogy bevezették a telekomadót is. Szóltak októberben, hogy a folyó évi bevételedből adót fogsz fizetni. Ja hogy nem tervezted be előző évben? Az mán legyen a Te bajod...
A webes videókonferencia úri mulatság, fizess ha már ennyire rázod a rongyot. Orvosi konzílium... A kórházaknak nem lesz adó, vagy csak átalánydíj. Ne félj megoldják, ahogy megoldottak eddig mindent, még azt is, hogy kelljen az USA-ba utazniuk

zdanee 2014.10.22. 10:52:20

A kötelező online pénztárgép interneten lóg. Minden _megkezdett_ giga ér 150 Ft-ot. Szóval minden pénztárgép havi 150 Ft fixet termel. Aztán ott a kétszeres adóztatás: ha én elküldök egy emailt és azt valaki elolvassa, akkor én fizettem a feltöltésért, ő meg a letöltésért. Elvileg ugyanaz a levél. És ezek még csak alapvető elvi hibák, odáig még el se merészkedtem, hogy a kis webshopokat ez hogy fogja pár hónap alatt padlóra küldeni, több ezren maradhatnak munka nélkül (újra). Ha valaki 40-50 évesen elvesztette a munkáját, az manapság nem is nagyon találhatott újat. Vagy közmunka, vagy az interneten Kínából berendelt pendrájvokkal meg papucsokkal próbálhatott valamit. Hát mostantól nem. De a kétgyerekes harmincas anyuka, aki eddig estin próbált valami kis szakot levégezni és online kurzusokkal tanult valamit, no ő is mélyen magába nézhet most. Ez konkrétan mindenkit érint. Még azt is, aki nem internetezik, mert bármi szolgáltatás, amit használ (akár a gázszerelő) az valahol érintett lesz ebben. Ha ez nem veri ki a biztosítékot, akkor tényleg semmi. De ha jobban megnézem, akár bizakodásra is adhat okot a dolog. A legtöbb diktátor ebben az évtizedben akkor bukott, amikor megpróbált belemajmolni az internetbe. Hát csak próbálják!

Netuddki. 2014.10.22. 11:14:27

@netnepper: Ja, másfél stadionra talán elég is lesz...

Netuddki. 2014.10.22. 11:15:12

Ja, és a megkezdett giga az naponta értendő? Vagy ahányszor rácsatlakozol a zinternetre?
He? balfaszok!

tingli-tangli 2014.10.22. 11:45:23

Jó vicc ez az egész. Az állampolgárt átterelték az internetes ügyintézésre, ügyfélkapu, e-ügyintézés, e-bevallás. Nem nyaggatják az amúgy is túlterhelt közszolgákat, akik a kormányablakokban unatkoznak. Amúgy meg tanulmányok ezrei születtek, hogy mennyi kárt okoz a munkahelyi internetezés. Meg az otthoni. Nem foglalkozol a háztartással, gyerekkel, csak az FB. Így majd visszatalálsz a személyes találkák ízére. Aztán majd jönnek a rezsi áramszünetek, akkor már ideges sem leszel.

vadi3 2014.10.22. 12:19:10

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Tökéletesen elérte Nálad a kormány a célját. Érdekel Téged még, hogy ki is az akit korrupció miatt kitilitottak az USA-ból. Hogy lehetséges, hogy a NAV egyik vezetője korrupció vádja gyanúja alatt áll és még mindig nem indult parlamenti vizsgálat (ügyészségit meg sem merem kérdezni) ellene.

Jól bekaptad a horgot Te is és hozzád hasonlóan sokan. "Ahányszor csatlakozol a netre" Kit érdekel???? A beszedett adót ki fogja ellenőrizni, Mo legkorruptabb szervezete? Na ez nem érdekel? Az nem érdekel, hogy csak az étolaj üzletágban 128Milliárd Ft ÁFA-csalás van évente? Az sem érdekel, hogy vajon hogy lehet kormányközeli pozícióban olyan ember akiről a határon kívül tudják, hogy elvárja a kenőpénzt, de a NAV éppen valahogy leállítja ellene a nyomozást.
Ja persze naponta megkezdett Gigabytok.... Azután érdeklődsz, hogy ki lopta el a kabátról a gombot, miközben a házadat pakolják ki.

dadddd 2014.10.22. 12:24:45

@vadi3: "98% különadóval"

Fúj, azt az EU-ban nem lehet!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.10.22. 12:31:49

@The Ghost Wolf: "francba gondoltak olyan dolgokat adóztatással megoldani, mint egy-egy webes videó konferencia, esetleg egy országhatárokon átnyúló orvosi konzílium?"
Igen. Ha +1000 /hó lesz az internet, akkor majd nem műtik meg az agyadat amerikai konzultációval! :)
Azért ne menjünk már le kutyába, mert a politikusok hülyék. Lesz "internet adó", de közel sem annyi, mint amit az Index.hu jósolt. Attól még szemétség, de azért ne vizionáljunk világvégét!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.10.22. 12:38:28

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: Apám munkájából nyert tapasztalat! Még dolgozott, amikor Skypon tartott videótanfolyamokat és konzíliumokat nagyobb hallgatói közösségeknek. Az új Internet adóval az iyen tanfolyamoknak is végük. De én is tartottam magyarórát Skypon Kanadában élő tanulómnak. Ehhez mi a hozzáfűzni valód?

vadi3 2014.10.22. 12:40:13

@dadddd: Nem az adó mértékével volt gond, hanem a visszamenőleges kivetéssel. Ha meghozod a döntést, hogy márpedig 98% legyen az adó, de csak holnaptól kell kivetni, akkor az jogszerű, annak ellenére, hogy a jó ízlésbe alaposan ütközik.
A "Fijjug" védelmére legyen mondva, hogy a végkielégítések is ütköztek a jó ízlésbe, de nem így kellett volna megoldani

vadi3 2014.10.22. 12:42:39

@The Ghost Wolf: Úri huncutság, hogy Kanadában élő tanulónak Skypon keresztül tartasz órát. A megoldás az lesz, hogy ha eddig tartottad X dollárért, ezután tartod X+ADÓ dollárért. Ha nem vállalja a tanuló az adó kifizetését, akkor nem tartasz órát és elmehetsz közmunkásnak. A NER-nek úgyis sok közmunkásra lesz szüksége

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.10.22. 12:50:15

@The Ghost Wolf: Úgy néz ki, hogy a "számláló" megáll 1000 Ft.-nál. (Ami egyébként sok, de egy vállalkozásnak lófasz). Ehhez mit szólsz? Ha apádnak az a hobbija, hogy videotanfolyamokat tart ingyen, akkor így járt. Minden hobbi drága! :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.10.22. 12:56:41

@vadi3: Ja, hogy te fel sem tudod fogni ezeket a dolgokat? Szerencsére azért vannak akik külföldön élő emberkeként szeretnének megtanulni egy másik nyelvet. Tudom, hogy számodra olyan magas, mint bolhának a zongorapedál, de van más is. Amíg apám dolgozott 1520 emberek tartott egyszerre videó tanfolyamot vagy konzíliumot. Az adóval a kormány egyszerre büntetné az aki órát akar tartani, és azt is aki képezné magát a tanfolyammal. Bravó óriási ötlet. A kormányunk "áldásos" tevékenységének köszönhetően a testvérem Ausztriában dolgozik, a két fia Skóciában, illetve Londoban tanul. Velük is Skypon tartom a kapcsolatot csakúgy mint az Észak Krolinában élő unokatestvéremmel. Tudom, hogy ez számodra em jelent semmit, mert te hétvégén átbikiclizel a másik faluba, de vannak olyanok is akik számára sajnos a távolságok miatt ez nem alternatíva. Ők kénytelenek olyan megoldásokat használni, mint az Internet és Skype.
A közmunkásokat pedig ne bántsd te mocsok, a kormánynak ezt kellene megoldania, hogy az embereknek ne közunkából kelljen megélniük, hanem legyenek normális munkahelyek európai bérekkel.

GQ 2014.10.22. 12:58:28

@zdanee: nem fogja kiverni a biztosítékot, semmi nem fogja kiverni. OV már csak akkor megy, ha ő úgy dönt. sajnos ez van.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.10.22. 13:01:28

@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)!: Sajnos az, hogy a "számláló" megáll 1000 forintnál az sehol nem szerepel a tervezetben. Min ahogy az sem szerepelt a tranzakciós és a telefonadónál, hogy ezeket a bankok és a szolgáltatók nem hárítják tovább a zemberekre. Te még hiyószel a csodákban? Ember te naív vagy.

vadi3 2014.10.22. 13:21:18

@The Ghost Wolf: Kicsi rigó! Nem tudom mivel húztalak fel, de szinte mindegy, ha így reagálsz. amit ad azt kapsz vissza te mocsok. Ha így jobban tetszik.

Mélységesen elítélem az internetadót, bármilyen formájában.
Meg tudom érteni, hogy a szétesett családnak leghasználhatóbb kapcsolattartási módja a skype.
Elég sok minden meg tudok érteni, de a kapásból mocskolódást nem.
Amit fent írtam, az Pártunk hozzáállása az egyszerű emberek életéhez, legalábbis én ezt érzem minden nap. Old meg a magad problémáját, de ha valamit kivételes jól csinálsz, ráteszünk egy szép kis adót, vagy felvásárolunk vissza nem utasítható áron, vagy megmagyarázzuk, hogy amit csinálsz az nem jó a NER-nek.

A közmunkásokat nem bántom, csak azt aki a rendszert létrehozta, bebetonozva és rövid láncra fogva azokat az embereket akiknek nincs más esélyük dolgozni. Ja hogy még néhány év és Mo lakosságának 90% ilyen lesz. Akkor még Te jól jársz, mert könnyebben tudsz megpattanni.

De ha már ilyen jól összejöttünk, tudod-e ki volt Joszip Tot, és hogy mi köze van a mostani kis magyar valósághoz, vagy megelégszel annyival, hogy a hirtelen köztudatba dobott internetadón csámcsogsz.

Menekülés Mutyisztánból (törölt) 2014.10.22. 13:25:54

Isten hozott a 21. században! Tényleg nem kell már informatika oktatás sem az iskolákban, minek, úgyse lesz pénze a csóróbbaknak netre. Azoknak, akiknek tényleg a net volt az utolsó esély a civilizált világgal kapcsolatot tartani, akik nem jutottak el moziba, színházba, akik egy zsákfaluban éltek.

Magyarország lassan tényleg kiiratkozik a civilizált államok közül. Még ha nem is lehetetleníti el teljesen az internet elérését ez az adó, de a tendencia tisztán látható. Míg Dél-Korea és más "sikertelen" államok orrba-szájba tolják az internet fejlesztését, addig Magyarországon szépen épül le minden, adóztatják azt, amit máshol ingyen tolnak a polgár segge alá.
Bravó! Gratulálok! Nem az adó mértéke a baj, én is ki tudnám fizetni, hanem az elv, hogy mit adóztat a fidesz-kdnp és mire ad kedvezményt.
Pálinkafőzés az kurvafontos, azt meg kell védeni a nyugattól. A hittan, erkölcstan, latin nyelv, stadionok az mind kurva fontosak. Az öngondoskodásra való képesség az tényleg szart se ér, nosza lopjunk is el 3000 milliárdot az emberektől! Még a végén arra költik, hogy nyugodt öregkoruk legyen és akkor mivel vennénk rá őket a Fideszkére való szavazásra? A független nyugger az nem jó, csak az, amelyiket meg lehet venni inflációkövető nyugdíjemeléssel.
Remélem az egyházak kapnak adómentességet ebben az internetadó témában is, mint olyan sok más téren... mert ugye milyen lenne már egy katolikus plébánia a naponta frissülő gyerekpornó választék nélkül?!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.10.22. 14:17:48

@Menekülés Mutyisztánból: "mert ugye milyen lenne már egy katolikus plébánia a naponta frissülő gyerekpornó választék nélkül?!"
Gratulálok, ezzel agyon is csaptad az egész mondandódat!
(Ha egy másik vallást neveztél volna meg, akkor még ki is tiltanának innen a picsába.) :D

Gyorgy Nagy 2014.10.22. 14:35:55

Aki ezt kitalálta netudjon hugyozni három hétig !

Mangekyo22 2014.10.22. 21:36:01

"De az is lehet, hogy egyszerűen csak ez a bosszú, amiért az átlagmagyar nem fizet ötezreket filmekért, tízenezreket játékokért és ötezreket zenei albumokért, hanem megpróbálja ezt az egészet úgy tenni, hogy azért az asztalon is maradjon valami."

No de azért ez mégsem jó felfogás! Elvégre ezek a felsoroltak mind luxus cikkek, s egyedül talán a filmeket lehetne átlag termékké tenni. De tegyük hozzá, hogy mi magyarok sokszor már akkor sem vesszük meg a dvd-t, ha az csak 500 forint, holott külfödlön még mindig minimum triplája!

Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mit lép erre a Facebook meg a többi internetes oldal. Bírnám, ha megszűnne, legalább többet lesznek kint a gyerekek a szabadban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.10.23. 07:39:46

@Mangekyo22: Jaja, adjuk vissza a szórakozást az arisztokratáknak, a paraszt meg igyon és olvassa a Bibliát, tökéletes felfogás. :D

Mangekyo22 2014.10.23. 10:19:23

@Member: "Luxus cikkek" alatt a gazdaságtanban lévő definícióra értettem.

Külföldön nem nyavajognak annyit emiatt, pedig ott tripla annyi pl egy film, mint nálunk, s mivel az árak az ottani fizetésekhez kompenzálódnak, így még csak azt sem lehet mondani, hogy "jaj, de ők többet keresnek", lehet, de többet is fizetnek.
süti beállítások módosítása