Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Ingyen netet minden háztartásba!!

2014.10.25. 19:29 Member

10422058_365540013610014_3284406530827784965_n (1).png

Ezzel tökéletesen egyet kell értenem, nem is tudom, mit magyarázkodom! Milyen aljas és gonosz az a világ, amelyben fizetni kell bármiért is! Elvégre az internet sem egy helyi hálózatok netgerincre kapcsolásával és címekkel való ellátásával létrejött, folyamatos karbantartást és fejlesztést ígérő rendszer, hanem egy mágikus kozmosz, amit erre az asztrálsíkra terelve fogunk be. Hamarosan ingyen lesz az áram, a víz,a gáz (hiszen Putyin szeret majd minket), aztán a benzin, a kenyér és a napi egy meleg étel is. Idővel talán a fodrászokat és a mozikat is be lehet majd vonni az ingyenes buliba!

Félreértés ne essék, tök jó dolog volna az információs alapjog, vélhetően Tarnabodon is választást nyerek, ha felállítok két wifi hotspot-ot, de most komolyan belövünk egy, talán a nagyvárosiakat érintő szédületes blöfföt? Amíg Magyarországon nem hogy normális telekommunikációs hálózat nincs kiépítve egyes szegletekben, de ma, a XXI. században családok élnek villany és vezetékes víz nélkül, valamint minden helységet külön, sparhelttel fűtenek, ez lenne a létkérdés? Talán előbb villany kellene és utána tudnák is használni az internetet! Mondok egy reálisabbat: Minden településen legyen alkoholmentes e-szórakozóhely, ahol szabadon lehet netezni az ínséges időkben és közösséget is lehet építeni, nem csak eltűnni az iPhone-okban? :)

Valaki igazán szólhatna az Együtt-PM-nek, hogy 13 napja véget ért a kampány!

4 komment

Címkék: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr246832411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.10.27. 15:03:25

Azért vicc, ami e körül az "internetadó" körül forog.

Úgy értem annyi minden ellen lehetett volna tüntetni, pl föld törvény ellen, de nem, rohadtul nem érdekelte őket, de valamilyen luxus (államilag finnanszírozott egyetemi helyek, internet stb) dolgot akarnak megadóztatni, legyen az bármekkora, máris tüntetés. Szóval nyugodtan tegyük tönkre az egészségügyet, tegyük tönkre a tömegközlekedést, de jaj annak, aki az internetet akarja + 700-1000 forinttal megadóztatni - nem mintha már így sem fizatnének a netért 7000-15000 forintot havonta alpból, szóval ha már alapból ennyit megengednek maguknak, akkor nehogy már az a + 700, max 1000 forint sok legyen nekik.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.10.27. 17:43:27

@Mangekyo22: Nem tudom, milyen net az, amit 15000 forint, nekem 6000 volt minden extrával együtt a korlátlan. :) De amúgy én ha valamit megtanultam az elmúlt években, hogy a többség bődületesen önző és csak a saját érdekeivel foglalkozik. Értelemszerűen a netadó sokakat érintett, a fiatalok a legradikálisabbak, de közben a legpasszívabbak is, őket most sikerült kissé felrázni.

Mangekyo22 2014.10.27. 18:31:55

@Member: Mondom, engem az zavar, hogy annyi minden ellen tüntethettek volna, aminek még értelme is volt hosszútávra mind rájuk, mint az országra nézve, de nem, csak akkor hőbörögnek, ha nem nézhetnek pornót az interneten vagy nem facebook-olhatnak korlátlanul! Még ha az élelmiszereket dárgították volna na akkor, de net? Azt sem lehet mondani rá, hogy "sajtószabadság sértése", mert ugye nem bizonyos oldalakra lesz kiszabva + ha az ellenzéki lapok és újságok nyugodtan működhetnek, akkor ez is.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.10.27. 18:56:22

@Mangekyo22: Kiderült, hogy Maslow tévedett? :D Én azt hallottam, hogyha valakinél nincs telefon, egy napig nem jelzi, ha nincs tévé, 1 óra, de a netet 1 percen belül. Meg vagyunk hülyülve, hozzátartozik a biztonságérzetünkhöz.

Sokszor amúgy egy ilyen látszólag apró dolog a szikra.
süti beállítások módosítása