Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Külön utakon

2014.11.09. 22:21 Member

Indulj el egy úton,
én is egy másikon
Ha egymást találjuk,
egymásnak se szóljunk.
Aki minket meglát,
mit fog az mondani?
Azt fogja gondolni,
idegenek vagyunk.

(Dalriada: Mennyei harang)

Míg a Jobbik most nagyot bulizik, hiszen Ózdot és Recsket besöpörte (Janiczak Dávid, álljunk akármelyik oldalon, megérdemli a győzelmet azok után, amit a Fidesz-KDNP eljátszott Ózdon), az álbaloldal viszont ismét, hogy a Fidesz-KDNP nélkül is képes magát felszámolni.

egyutt_mti[1].jpg

Nagyon furcsa dolog volt az egész történet, indult két civilkedő szerveződés, mely még képes volt nagyon tömegeket megmozgatni, a Szolidaritás és a Milla, amiket belülről szépen elfoglaltak és becsatoltak a Haza és Haladás alá, hogy Együtt néven feltámasszanak pár elfeledett politikai hullát és maguk alá tereljék az LMP-t, de közben csak egy kis szeletkét sikerült kihasítani belőle, de az almából amúgy is ki szokás vágni fogyasztás előtt az ütődött részt. Az ebből született Együtt-PM közben remélte, majd az ellenzék vezető ereje lehet, közben nem hogy nem tudtak másokat beterelni, őket ráncigálták a láncon, elvéve a maradék hitelességüket, az MSZP és a DK harcában szinte eltűntek, sokszor nem is lehetett megmondani, hogy ez most szövetség vagy ketrecharc?

Most, hogy a választások kudarcosan lezajlottak, Karácsony Gergely bejelentette, a szakadás mellett döntöttek, vagyis egy hitelét vesztett, három törpeformáció szövetsége és egy gyakorlatilag mérhetetlen, kicsit balosabb "nemelempés" zöld párt próbálkozik legalább Budapesten átvészelni, ahogyan hajdanán a beszorult SZDSZ tette. A darabokra szakított, meggyalázott baloldalon nem sok mozgásterük maradt, az MSZP és a DK maradtak a meghatározó erők, megerősödésre utóbbinak van lehetősége, mivel előbbi belsőleg rendkívül megosztott és harcokkal teli, míg utóbbi a Fideszhez hasonlóan egyszermélyes párt. Persze nem kizárt, hogy a 4K!, vagy éppen a friss A Bal - Balpárt fog észbe kapni és ráhajtani a városi fiatalokra.

Hogy mi lesz az Együttel, vagy éppen a PM-mel? Lehet, hogy 4 év múlva egyik bevárja a másikat a 67-es út mellett dideregve, de az is lehet, hogy el is felejtjük, mekkora balett volt 2014-ben az állandóan változó szövetségnevekkel, vagy éppen mennyit mosolyogtunk Falus Ferencen és a röhejes visszalépésen, MoMa alá fekvésen. Bár engem az sem lepne meg, ha Scheiring vagy KariGeri 2018-ban MoMa színekben indulna, vagy éppen könyörögne Fodor Gábornak, hogy szorítsanak már nekik egy-egy helyet a listán, ha már 4 éve ők is megtették, elvégre nem sok jövőt jósolok egy olyan alakulatnak, melynek a nevében a "párbeszéd" éppen olyan fosztóképző, mint a "fiatal demokrata" a Fideszében.

3 komment

Címkék: Párbeszéd Magyarországért Együtt-PM

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr216882177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2014.11.10. 13:39:19

"Együtt 2014". Már a névválasztás (meg aztán a permanens változtatás) is telitalálat. :))

Tudományos libsizmus 2014.11.10. 14:58:09

A Fidesz után a Jobbik jön, ez világos.
süti beállítások módosítása