Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

A Taigetosz Program keretében megvalósul a Méhely Lajos Terv

2014.11.21. 18:26 Member

post-22523-Lion-King-Rafiki-throws-Simba-PIzm[1].gif

A Nemzeti Eugenetikai Intézet újabb javaslatot tett kormányunk számára, hogy a persona non grata elemeket eltávolítsa. Nem elég, hogy a foglalkoztatást helyettesítő támogatást négy év alatt le kívánják teljesen építeni (amit kétlek, mivel 2018 esetében választási évről beszélünk), valamint felröppent a családi pótlék munkaviszonyhoz kötése, de végül csak az óvodába járáshoz kötést merték eddig meglépni (amennyiben a gyermek tanköteles, iskoláztatási támogatás az ellátás neve, ebben az esetben megvonható a támogatás, ha adott gyermek 50 órát meghaladóan hiányzik igazolatlanul), szóval ebben a formában utóbbival még egyet is értek, mivel fontos a gyermek számára a korai közösségi lét. A mai nap csúcsának viszont nem a NAV-os kólaautomatákat nevezném (bár az is döbbenetesen ijesztő), hanem a szociális degradálás újabb mintapéldái. Vegyük őket sorra!

I. Rendszeres szociális segély kötelező jellegének megszüntetése

A magyar szociális jogban volt egy számomra nehezen értelmezhető elem, korábban (talán 2012-ig?) az kapta ezt az ellátást, aki az 55 éves kort betöltötte, ma viszont fő szabály szerint azoknak jár, akiknek 5 éve van a reájuk irányadó nyugdíjkorhatár eléréséig. Persze kaphatja az is, aki 14 év alatti beteg gyermeket nevel (neki jobb ötlet az ápolási díj), illetve, aki semmilyen más ellátásra nem jogosult, egészségkárosodottként kaphatja. Az összege egyenlettel számolható ki, a többség számára 25.600 ft.

Na már most így is bődületesen nagy hatalom van a helyi döntéshozó kezében azzal, hogy a közmunkát és a lakásfenntartási támogatást (utóbbit ebben az esetben szabálytalanul) kénye-kedve szerint osztogatja az embereknek, mi lesz majd akkor, ha a nyugdíj előtt állókat is meg tudja fogni ezzel? Jelenleg is azt üzenik ezeknek az embernek, hogy "te már közmunkára sem kellesz, ha már akkora hülye voltál, hogy majd 60 éves létedre nincs munkád, inkább akaszd fel magad", most megfejelnék ezt a totális kiszolgáltatottsággal?

II. Adósságkezelési szolgáltatás és lakásfenntartási támogatás csorbítása

Ha jól értelmezem, megszűnik az a szabályozás, hogy 40 ezer fő felett kötelező a városban adósságkezelést működtetni, és ezzel együtt az ahhoz kötött alanyi jogon járó lakásfenntartási támogatás is. Előbbi esetében tudni kell, mivel aki a rendes fogyasztást sem tudta egyáltalán fizetni, annak nem megoldás, hogy részletek mellett fizetik a rendes fogyasztást, ezért nekik inkább javasolt az előre fizetős mérő (mint a mobiltelefon esetén, kóddal) melletti tartozásmegfizetés. A szociális munka egyik legjobb ágának tartom, mivel a segítség kézzel fogható, takarékosságra, jobb háztartásvezetésre ösztönöz és az egyik legsúlyosabb problémát orvosolja, hogy a XXI. században valahol nincsen vezetékes villany, gáz vagy víz. Szóval éppen az egyik legjobb elemet veszik ki, korrekt.
A lakásfenntartási támogatás három formában adható, fent említettem az alanyi jogút adósságkezelés mellett (lényege, hogy összegét átutalják a szolgáltató számára), a normatív és a méltányossági. Utóbbit felejtsük el, a testület a saját költségvetését nem fogja csorbítani rendszeres ellátásokkal, mivel ennek állami támogatása nemigen van. A normatív törvény és helyi rendelet finomítása alapján adható, tehát már eleve nem is volt kötelező.

III. Az óvodáztatási támogatás sem kötelező többé

Legyünk őszinték, sokan két okból járatták gyermeküket óvodába: Egyrészt a gyermekétkeztetés okán, másrészt mert évente kétszer megkapták jelen összeget. Eredendően arra adták volna, hogy a gyermek óvodáztatásával kapcsolatos többletköltségeket a szülők jobban bírják, de általában éppen ellenkezőleg, beépült a család közös költségvetésébe. Lényegében egy újabb motivátort veszünk el, elsősorban a mélyszegény szülőktől.

átcsoportosít[1].png

IV. 182 milliót elvesznek a gyermekjóléttől és felajánlják kiváló sportteljesítményekre

Először is "anyátok picsáját". Másodszor 10 millió schmittpál országa leszünk? Mikor fogják már fel ezek az istenbarmai, hogy a sport nagyon jó dolog, de nem 42, nem a megoldás mindenre?? Tudhat az a szerencsétlen mélyszegény gyerek focizni, ha egész életében egy zsákfalu salakos placcán rúgja a bőrt, mert éppen 5000 gyerekre jut egy szakember és lepapírozni sincs ideje az ügyeket, nem hogy érdemben foglalkozni velük! A jelzőrendszer minél kisebb településre megyünk, annál jobban haldoklik, általában szakember sincsen, mondhatni mállik, rothad minden, eszközeink, hatalmunk sincs, alig működünk. Sokszor azon vesszük észre magunkat, hogy fénymásolópapírra sincsen pénz, pedig hát csessze meg, a munkánk 90%-ban aktagyártás, van kötelező továbbkképzési követelmény, csak éppen arra nincs pénz, hogy odautazzunk.

Jön a jogos kérdés, hogy ezek az emberek mégis hol élnek, kikkel beszélnek, hogy ennyire nulla, azaz nulla érzékük van a társadalomhoz és annak működéséhez? Vagy tényleg ennyire az új feudalizmus, a teljes kiszolgáltatottság, röghöz kötés és társadalmi rendekbe zárás a cél, buta, lezüllesztett fidesz-szavazók kiképzése, akiket ínségmunkákkal és némi négyévenkénti zsetonnal rá lehet bírni, hogy tartsanak bennünket a hatalomban? Tudják, mi lesz akkor, ha megindul az éhezők tömege? Nem bedobálják a cuccot a székházba, hanem viszik a parkettát is.

11 komment

Címkék: szociális ellátás

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr946921749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2014.11.22. 20:36:16

Csupa helyes intézkedés.
Ezért nyertek választásokat, hogy folytassák amit megkezdtek és ez mindenképpen jó irány.
Szerencsére esélyetek nincs rá 3 bukott választást követően, hogy ezen változtathassatok.
Kevesen vagytok, mint macisajtban a brummogás.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.11.24. 12:34:41

@Éhes_ló:
1. Nem tudok róla, hogy ez ígérték volna. Mivel 2014-re nem volt program, a 2010-est veszem alapul és az kurvára nem szólt a szegények vegzálásáról.
2. Annyira jó irány, hogy egy közel-keleti államkapitalista országban állná meg a helyét, ahol van olaj? Hogy-hogy nem a nép megnyomorításán dolgoznak a nálunk sikeresebb országok? Talán tudják, hogy nyomorékokra nem lehet gazdaságot építeni?
3. Milyen 3 bukott választásról beszélsz? Illetve mi ez a többes?

Éhes_ló 2014.11.24. 14:11:32

@Member: nem olvastam a hozzászólásomban semmiféle ígéretről, valakivel összekeversz, vagy nem nekem akartál válaszolni.
Azt írtam, hogy:
"Csupa helyes intézkedés.
Ezért nyertek választásokat, hogy folytassák amit megkezdtek és ez mindenképpen jó irány.
Szerencsére esélyetek nincs rá 3 bukott választást követően, hogy ezen változtathassatok.
Kevesen vagytok, mint macisajtban a brummogás. "
A "nép" "megnyomorításáról" szóló derilárásod üres politikai szlogen, mely eddig is kevés volt minden választáson 2006 ősze óta, mint arra célozni mertem.

Buktorék (többek között) a munka és a munkával megszerezhető jövedelmek mellett állnak ki.
Ez támogatandó és a demokratikus többség támogatását is bírja, nem kicsit, nagyon 2010 óta minden választáson, stabil alkotmányozó többséghez juttatva óket.

A többes szám az unalomig ismert, üres, hazug, ballibbant frázisaidnak szól, amivel saját magadat sorolod be azok táborába, akiket demokratikus választások során hajtott el a nép a politikai és törvényhozói hatalom közeléből.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.11.24. 15:34:03

@Éhes_ló: Nocsak, paci, eddig nem voltál ennyire a feudalizmus oldalán, mi történt veled? Nem látod, hogy mire megy ki a játék, hogy emberek minél jobban függjenek az egyszemélyes hatalomtól? Elárulom, a többség, akiknek te a munkavégzéséről beszélsz, nem dolgozik, hanem a helyi vezető ezzel az ingyérpénzzel jutalmazza a hűséges szavazóit.

Ezek nem ballibes frázisok, hanem egyszerű emberség, el kellene már a magadfajta felsőbbsrendűségi tudattal megáldottaknak gondolkoznia, hogy mikor beszélünk kényszerről és mikor lustaságról. Ne mond már azt, hogy valaki az RSZ-t lustaságból választja munka helyett!

Éhes ló 2014.11.24. 22:04:24

@Member: ne becézgess, egyrészt én sem tettem, másrészt messze nem vagyunk ilyen nexusban.
Nem is leszünk egyhamar.

Ma a hazámban, Magyarországon demokrácia van, nem feudalizmus, ezért nem értelek miért kevered ezt ide.
Nincs olyan mértékadó szervezet, személy, ami ezt kétségbe vonná.
Sőt.
Sokkal inkább az van, mint 10-20-30 éve, ami jó és amit támogatunk a szavazatainkkal is.
Nem kicsit, nagyon.
Ti meg ezért buktatok.

Az, hogy én mit látok és te mit látsz meglehetősen nehéz kérdés, mert nyilvánvaló tényeket tagadnál és így el sem jutunk odáig, hogy egy rakás tényt és ezek következményeit miként és miért értelmezzük (eltérően).

A közmunka helyes és hasznos dolog sokunk szerint és ez még akkor is így van, ha vért okádtok a 2%-otokkal.
Kibírjuk.
Ne adj olyasmit a billentyűzetemre, amit nem írtam sehol, mert meglehetős sunyi módaszer, ráadásul gyorsan bux vele, mert itt csak két hozzászólást kell ellenőriznie bárkinek, hogy megállapíthassa hazudozol és csúsztatsz immár másodjára is.
Sehol nem írtam semmiféle "lustaságról", arról sem, hogy a mostaniak a legjobb megoldások, de azt bárhol leírom, hogy a mostani próbálkozások messze jobbak mint az eddigi megelőzőek.
Ezért nyertek vele buktorék választást.
Ti pedig ezért buktatok.

Ez pedig nem felsőbb, vagy alsóbbrendűség kérdése, hanem a demokratikus választásoké.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.11.25. 05:31:15

@Éhes ló: Néha az az érzésem, hogy egy Budán rekedt orvos- vagy ügyvéd dinasztia tagjával beszélek, annyira ömlik a képernyőről az arrogancia.

Akkor lenne demokrácia, ha nem az utolsó fideszes takarítócég nyerné el a tendert. Akkor volna demokrácia, ha nem egymást jelölhetnék a haverok különféle díjakra. Akkor volna demokrácia, ha pár facebook elszólásért nem kellene munkahelyet váltanod. Akkor volna demokrácia, ha nem volna korrupt a rendszer a velejéig, a NAV-tól kezdve a kulturális alapig. Hol van ma az embereknek beleszólása a döntésekbe? Putyin irányított demokrácia modellje nem demokrácia, attól még nem körte az alma, hogy körtének nevezed.

Azt annyira szeretik egyesek elfelejteni, hogy kicsit a győztes felé lett döntve a választási rendszer, hiába szavaztak jóval kevesebbek a Fideszre idén, mint négy éve, simán kétharmad lett megint. Más kérdés, hogy akik most lázonganak, hol voltak, amikor az ikszet le kellett tenni valahová? Ez speciel engem is idegesít.

Mint mondtam, sok helyütt a közmunka nem munka, csak jutalmazás. Amúgy sem állít elő értéket, mivel nem hatékony. A munka világába pedig nem vezet vissza, 10% körül vannak, akik el tudnak helyezkedni. Ennek persze számos oka van, nem csak a rendszeré.

Éhes_ló 2014.11.25. 21:56:52

@Member: feleslegesen foglalkozol a szerény személyemmel, én sem foglalkozok a tieddel, hanem arra próbálok koncentrálni amit írsz.
A személyeskedésed max. az érvtelenségedet mutatja.

A demokrácia létfontosságú feltételei közül a takarítócégeket az eu. komisszárjai kifelejtették és a választóknak sem fontos. A díjakra jelölés demokráciafaktorát dumáld meg az amerikai filmakadémiával, vagy a nullahónapos obamakinak "béke" nobeldíjat adó idiótákkal, de egyik bandáról sem olvastam soha olyan vádat, hogy ne lennének az őket patronáló államokkal együtt demokratikusak. A facebook elszólás kapcsán konzultálj amerikai és ejrópaji barátaiddal ott sem kevés embert rúgtak ki zuckerberg feljelentőgépének és az ott tomboló PC terrornak köszönhetően. a korrupcióval kapcsolatban konzultálj tocsikkal, virággal, hagyóval, demszkíjjel és nagy haverjukkal d209-essel, dávidibolykával. Benneteket évtizeddel megelőzve mutatták be és írták le a sajátjaikról, hogy elképesztően korruptak.

Ezért az ezzel kapcsolatos okfejtéseid viccesek, de totálisan megalapozatlanok.

Ma az embereknek rengeteg helyen van beleszólása a döntésekbedemokratikus választások során tették meg, saját kisközösségeikben teszik meg, saját családjaikban teszik meg, saját vállalkozásaikban teszik meg. Az életük csupa csupa felelős döntésből áll.
Én nem keverem a körtét az almával és nem magammal érvelek, hanem olyan ellenérdekelt vagy buktoréktól független (eu-s) szervezetek, celebek, döntéshozók véleményét idézem, akik közül még a leghülyébbek sem állítottak olyanokat, amiket te itt mantrázol.

Nincs olyan választási rendszer a világon, ahol a leadott szavazatok 2+3+15%-ával választást nyerhetnének a magadfajták a buktori 44% ellen.
A jobbikról nem is szólva.
A számolás nem erényetek a fentiek szerint.
A 2/3-ot pár héten belül megboríthatjátok Veszprémben, ha tudjátok. Rajta, húzzatok bele.
De ne reménykedjetek nagyon, mert a jobbik minden olyan 2/3-ot igényló ügy mellé odaáll, ami a nemzeti radikalizmus céljait támogatja.
Tehát van tartalék a jobb oldalon bőven.
Azt kérded, akik most lázonganak, hol voltak, amikor az ikszet le kellett tenni valahová?
Odatették mellétek.
De kevesen voltak még Budapesten is és hiába spekuláltok most sincsenek többen:
www.vg.hu/kozelet/politika/negyven-szazalekos-elonnyel-vezet-a-fidesz-az-ipsosnal-437012
Ez speciel engem megnyugtat. :)

A közmunka bizony munka, még akkor is, ha nem állít elő számottevő értéket, mivel nem hatékony.
De a (rendszeres) munkára szoktat, henyélés helyett.
Ez pedig fontos.
Magadat cáfolod, amikor azt állítod, hogy 10% körül vannak, akik el tudnak helyezkedni a közmunkából. Akik meg nem, nos azok takarítanak, kapirgálnak, de nem otthon döglenek.
Vagy ha igen, akkor nem kapnak lófüttyöt sem többé.
Ez is nagyon fontos.
Nevelő hatású.

MarkD Man 2014.11.25. 23:39:33

@Éhes_ló: "A díjakra jelölés demokráciafaktorát dumáld meg [...] a nullahónapos obamakinak "béke" nobeldíjat adó idiótákkal"

Még jó, hogy te nem személyeskedsz, csak laza kis szalonrasszizmust nyomatsz :D Mellesleg imádom ezt a csökött érvelést, attól hogy Ámerikában is megy a haverozás, illetve nálunk is ment már a szoci érában (is) mitől lesz jó nekünk, ha Viktor emberei is ugyanilyen szemérmetlenül nyernek tendert/földpályázatot/trafikot/kitüntetést? Nem vitatom, hogy minden rendszernek megvannak a korifeusai, de védeni őket- ha nem tartozol közéjük, mert akkor érthető- elég nagy marhaság szerintem.

"Ma az embereknek rengeteg helyen van beleszólása a döntésekbedemokratikus választások során tették meg, saját kisközösségeikben teszik meg, saját családjaikban teszik meg, saját vállalkozásaikban teszik meg. Az életük csupa csupa felelős döntésből áll."

Az élet a saját felelős döntésed, nem a kollektíváé, ebben egyetértünk, de azt nem gondolom, hogy annyi helyen lenne beleszólás. Főleg nem a faluközösségekben, mindegy milyen színű a polgármester-oligarcha, kézivezérlés alatt áll a mikroközösség és ha kinyitod a csőröd (ami persze felelős döntés, de szólásszabadság van, vagy mi) még az általad annyira istenített közmunkától is elmeszelnek.

Az én legnagyobb bajom egyébként a keleti pávatánc. Antikommunistaként (vélem, az vagy) ismerheted a mondást: inkább egy Pershing a tanyámon, mint öt ruszki az anyámon.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2014.11.26. 05:23:50

@Éhes_ló: Nem foglalkozol a személyemmel, de folyton többen számban beszélsz rólam, mint valami balliberális csőcselékkel. Klafa öcskös vagy te is. :)

Amíg közpénzekről van szó, márpedig a Fidesz közpénzekből dolgozik (ellentétben az általad említett amerikai filmiparral meg másokkal), szóval hadd legyen már véleményünk arról, hogy kinek adnak Kossuth díjat önszopkodásként és hogy utána miért kötnek pozíciókat a Kossuth díjhoz. :D Azzal érvelni meg, hogy máshol is így megy a díjazás, eléggé álszent, ha a szomszéd gyereke a járdára kakál, akkor a tiéd is hadd tegye? :D

Kevés a beleszólás a döntéshozatalba, szólás szabadság meg akkora van, hogy szólás után nincs szabadság. Amikor embereket rúgnak ki vagy fenyegetnek meg (ez velem is megtörtént!), mert éppen a másik jelöltet nyomták, az nem szólásszabadság. Azt sem tartom éppen a szólásszabadság részének, hogy beletolnak egy mikrofont a KDNP-s arcába és egy "Maguk gyilkosok!"-ra telik csak tőle.

Végül, ismétlem: A közmunkában nincs munka. 5%-uk dolgozik normálisan. Pont, mint a fideszes képviselőknek. :D A többi azért kapja a munkát, mert nyalt a polgármesternek, mellette elmegy feketén dolgozni és ez a jutalom azért, hogy beköpi a polgármester ellen szervezkedőket. Ha nem hiszed el, utazz le a budapesti pártszékházból és nézz körül. :)

Amúgy Edorganhoz mit szólsz? Miért ő a követendő példa? 1000 szobás palota itt mikor épül Felcsúton? :)

Éhes_ló 2014.11.26. 10:25:13

@MarkD Man: nem foglalkozok a vita/beszégető társam személyével és az érveimet nem helyettesítem a személyéről alkotott tévképzeteimmel.

A "szalonrasszizmus " fogalmát kifejthetnéd, még nem találkoztam ezzel a PC újbeszéllel kommunikálók címketárában.

Sehol nem írtam azt, miszerint "... attól hogy Ámerikában is megy a haverozás, illetve nálunk is ment már a szoci érában (is) ..." jó lenne nekünk.
Azt írtam itt (is) - nem neked - hogy egyenlő , mércével kell mérni a makit és buktorékat is.
Már ha adunk a morálra.
Ha nem, akkor fikázhatjátok buktorékat ész nélkül, de az kontraproduktív lesz, amint arra a 2006 óta történtek is utalnak értelmesebb emberek számára.

A "közéjük tartozás" érdekes felvetés. Ha definiálnám, akkor tőlük jobbra állok, ami ugye nem nehéz ilyen politika mellett.

A faluközösségek többségében, a polgármester nem oligarcha és nem áll kézivezérlés alatt a mikorközösség.
A faluközösség meglehetős konzervatív és kemény világ, ahol mindenki tud mindent mindenkiről, ráadásul az ellopható vagyon is jelentéktelen.
Felénk számos helyen díjazás nélküliek a képviselők és vicces pénzért polgármesterkedik valaki, aki a saját ügyeit is viszi (nem is akárhogyan).

A "pávatánc" szintén egy ballibban költés. A politika természete az, hogy egy ország keresi a mozgástere határait és amikor rájuk talál, vagy túl lép rajta, visszalép. Már ha van esze és nem csicskaként követi a külső hatalmak parancsait.
Buktor szerintem ezt teszi és a választói ezt értékelik is, mint arra a sanda ipse legutóbbi felmérése is világosan utal.

Antikommunistaként Putyint - mint új cárt - tisztelem azért, ahogy a saját népét védi, még akkor is, ha van olyan tette (nem túl sok), amivel nem értek egyet.
Én inkább a két pogány közt helyzetét látom most, ahol a kettős kiszolgáltatottságunkban nehéz jót lépni úgy, hogy valamelyik kakaskodó nagyhatalom (vélt) érdekeit ne sértsük, vagy ne lennénk kiváló alanya a nagyhatalmi arrogancia demonstrációjának. Ennek oka messze buktorék előttre vezetnek ezért ezt nem maszatolnám rájuk.

Éhes_ló 2014.11.26. 10:51:39

@Member: nem foglalkozol a személyeddel és azért írok némelyik érved, megnyilvánulásod kapcsán többen számot használva - mert a szó- és fogalomhasználatod a lejáratott és alaptalan vádjaid csoporthoz sorolnak, olyanok közé, akikből ezek ömlenek mindenféle gondolkodás és megfontolás nélkül évek óta, a siker legkisebb reménye nélkül.
Balliberális csőcselékról sehol nem írtam, ne hazudozz ilyet.
Nem vagyok az öcséd. Szerencsére.

Az USA esetében a közpénzek fogalma meglehetősen sikamlós, nem hoznám el példának, mert messzire vezet és számos példa van arra, miként lesz a közpénz állami célok szolgálatában magántőke és vice versa. Ők régebben művelik mint buktor, ezért igazán nincs mit a sorosfiókáknak buktorék szemére vetniük.

Sehol soha nem írtam, hogy ne legyen véleményetek arról, hogy kinek adnak Kossuth díjat, miért kötnek pozíciókat a Kossuth díjhoz, de az érvelésetek legyen megalapozott és ne trágár baromság, mert az nem vezet eredményre és az elutasítottságotok nő, nem csökken.
A kettős mérce elutasításával érvelni nem szégyen. Ha máshol is így megy a díjazás, akkor eléggé álszent, ha a hazai díjazás gyakorlatát becsmérled ész nélkül, hiszen a nagy testvér gyakorlatát követni miért lenne bűn nekünk, ha nekik nem az. Ez nem azt jelenti hogy ha szomszéd gyereke a járdára kakál, akkor az enyém is hadd tegye, hanem azt, hogy ne a szomszéd ugasson a járdára szarásunkért, amikor ő is ezt teszi. Érted a különbséget, igaz? :D

Annyi a beleszólás a döntéshozatalba mint egy parlamentáris demokráciában szokásos. Szólás szabadság meg akkora van, hogy azt ugatsz itt és vbráhol máshol amit akarsz, a rendőr meg lezárja a fél várost, ha azt akarod, hogy ugathass tízezredmagaddal is, nem pedig traktorralbehajtanitilos táblákat rak ki, betilt, kordonnal lezárja a fél várost, szétver, fejbelő gumival és lefúj gázzal mint a bogarat, ahogy 2006-tól tette 2010-ig minden qrmányellenes megmozduláson.
Embereket rúgnak ki vagy fenyegetnek meg, mert éppen a másik jelöltet nyomják, az a politikai harc része és a független bíróság, ha a hatalom túllépi a törvényes határt neked ad igazat.
Azt én nem tartom a szólásszabadság részének, hogy bármikor, bármilyen sajtópatkány beletolhat a pofámba egy kamerát, mikrofont, elállja az utamat, dulakodjon velem és figyelmen kívül hagyja a válaszomat, miszerint nem nyilatkozom és hagyjon békében.
Ez szimpla útonállás köznyelvileg, és jog szerint a személyes (mozgás)szabadság korlátozása, garázdaság, vagy épp könnyű testi sértés.
Nem mellesleg igaza volt a szerencsétlen vén marhának.
Végül, ismétlem én is: a közmunka az állami támogatások igénybevételének feltételeként meghatározott munkakötelezettség, és ezért tehát munka, még ha néha silány és nem túl hatékony is.
Az, hogy hány %-uk dolgozik normálisan a munkavezető és a közmunkást foglalkoztató felelőssége, nyilván nehéz őket motiválni, dee nem lehetetlen, embere válogatja. Felénk működik a falvak árkai, utak melléke tisztább a középületek környéke rendezettebb és a közmunkás falubelieknek is jól jön a pénz, ami jár érte.
Nem vagyok pártalkalmazott, ebben ismét tévedtél.
Amúgy Edorganhoz azt szólom, hogy majd a törökök lerendezik vele ha van lerendezni valójuk, tőlem lehet 1100 szobás palotája is, ha a török választók ezt támogatják. Minden esetre Szeretnék olyan erős ipart, kereskedelmet, NATO kompatibilis és erős hadsereget és demográfiai növekedést itthon a magyaroknál, mint amilyet a törökök bírnak.
Ha nekünk is így fog menni pár 10 év múlva lehet buktornak is 1000 szobás palotája.
Vagy nagyobb.
Mert leszarom a buktor házát, ahogy az elqró holokausztot túlélő zsidóktól ÁVH-által zabrált villáját is leszartam volna, ha a társadalom sora jobban megy és a választók ezt választások során támogatják.
Van akinek sikerül és van akinek nem.
Ahogy itt nyomod és ahogy a többiek is nyomják nem sok esélyetek van, mert nem tanultatok semmit a bukásaitokból.
Márpedig változnotok kell, ha változásokat akartok.

Erről szól a demokrácia, nem?
süti beállítások módosítása