Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

Káromkodnék, mint egy Kocsis

2014.12.08. 17:15 Member

drugs_1_.pngUnortodoxia ma már nem csak a gazdaságban és a külpolitikában képes különleges ötletekkel előállni, bizony az emberek mindennapi életét is képes olyan kontextusba helyezni, hogy minimális műveltséggel és ismeretanyaggal belátható, az egész felvetés eredendően hibás.

Kocsis Máté ötlete elsőnek csak blöffnek tűnt az újságírók, politikusok és iskoláskorúak drogellenőrzése, elsőnek hisztinek tűnt, hogy az USÁ-ban már megint rólunk cikkeznek, erre még kiderül, Kocsis barátunk az egészet komolyan gondolja és a gyermekeink egészségének megoldását a kelet-európai országokban jellemző bárgyúsággal és középkorba révedéssel kívánja megoldani a fiatalságot egyre jobban felőrlő kábítószerbizniszt.

A gondolat, hogy minden fiatalt (tettenérés nélkül) drogtesztnek vetik alá, a jelenlegi jogszabályok ismeretében meglehetősen aggályos, bár Orbanisztánban az akarathoz igazítják a törvényeket, ezzel nem lesz gond. Jelenleg a 2011. évi CXII. törvény 3. § 3. b) alapján a kóros szenvedélyre vonatkozó adat különleges adat, és a 2013. évi V. törvény (Ptk.) 2:43. § e) alapján a személyes adatok védelmének joga sérül, így simán követelhető sérelemdíj minden egyes gyerek esetében a 2:52. § alapján. Természetesen figyelemmel kell lenni arra is, hogy az esetleges kábítószert használóknál a 2012. évi C. törvény (Btk.) 180. § (1) szerint hat hónapos folyamatos, kábítószer-függőséget gyógyító kezelés lesz kiírva, hogy elkerüljék a börtönt (persze csak csekély mennyiség esetén), innentől kezdve nyilvántartás lesz vezethető a kábítószereket kipróbáló fiatalokról.

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire gáz az egész kábítószerügy Magyarországon. Egyrészt eleve az a Kocsis Máté pattog, aki szétverte a Kék Pontot és helyette szcientológusok kezébe adta a drogügyet, úgyhogy a HIV és más vérrel fertőző betegségek szépen futótűzként terjednek a kerületben. Másrészt pont a "füvesek" fognak szívni, mivel éppen a THC kerül ki a leglassabban a szervezetből (a gerincvelő folyadékban kimutatható halálunkig), más keményebb drogoknak pedig elég a 2-3 hónap, de néhányaknak, mint az LSD néhány óra. Ez a módszer ráadásul egyszerűen szólva szart sem ér az egyre jobban terjedő és módosuló dizájner drogokkal szemben, amiket ma használnak elsősorban, éppen a büntetés elkerülése és az olcsó előállítás miatt. A Fidesz-KDNP a drogok ismeretében 10 évvel, módszerek terén pedig 50 évvel van lemaradva. Azt már nem is emltem, mennyire nem látják, hogy a kábítószer nem probléma, hanem egy probléma tünete, a kilátástalanságé és a jövőkép nélküliségé, az alkohol és más drogok mind a lassú öngyilkosság, az önpusztítás részei, melyek elviselhetőbbé teszik a nyomort, de konzerválják azt és minél előbb kivonják az egyént a forgalomból.

1 komment

Címkék: drog kábítószer Fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr826967567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2014.12.12. 08:07:22

Na igen, ezen besírtam, mint nem rég azon, hogy Obama is beakarja vezetni az internet adót. ;P

mno.hu/kulfold/megadoztatna-az-internetet-obama-1261965

Volt máshol is, csak én a sok eszemmel elfelejtettem azokat megjegyezni. ;P
süti beállítások módosítása