Ökoradikális szemlélettel

889.png

Szociális területen dolgozó, de nemzeti sorskérdésekben és ökopolitikai dilemmákban (is) véleményt formáló örök lázadó.

Lájkolj!

Címkék

Címkefelhő

Linkek

Utolsó kommentek

2015: Erős kezdés

2015.01.03. 11:02 Member

Kétségtelenül erős kezdés az idei év, rögtön fizetőssé váltak a dunai hidak néhány kivétellel, amire utoljára a dualizmus korában volt példa, de a hídvám a nemesekre is vonatkozott, miközben akkoriban nem volt divat őket sarcolni és amúgyis a nemesség építette a hidat, így az előrelépés volt, nem visszaesés.

Számomra sokkal pofátlanabb, amit Novák Előd művelt az első 2015-ös csecsemő megszületése okán, aki nevezetesen Rikárdó néven látta meg a napvilágot.

Rikárdó, hát igen, pályafutásom alatt több Rikárdóval találkoztam és vitathatatlan tény, hogy a latinos, spanyolos hangzású nevek többsége roma családokhoz köthető, éppen ezért különösen gusztustalan Novák Előd hozzászólása, mely az érdemes magyarok szaporodását emeli ki. Konkrétan országgyűlési képviselői tiszteletdíjért azt hiszem bármelyikünk szívesen vállalná a nemzeti nyúl szerepét, másrészt ő maga is beáldozta gyermekét a politika oltárán, így lett a neve Novák Hunóra Csenge, ami a történelemhamisítástól (hun-szkíta eredet, nagymorvák, illírek, dáko-románok és a többi agyament baromság) ódzkodó lelkemnek nagyon nem szimpatikus, ennél már csak Kövér László volt politikatudatosabb névadó (Vajk, Botond és Csenge), míg Orbán Viktor többnyire bibliai neveket adott gyermekeinek (Ráhel, Gáspár, Sára, Róza, Flóra).

Éppen lenyugodna az ember lelke, erre megjelenik mindannyiunk kedvenc Gyurcsány Ference egy balegyenessel.

 

Gratulálok nektek, így kell az elsőszülött csecsemőt politika tárgyává tenni, azt hiszem, megvan 2015 első két f@szkalap díjasa, már megszületni sem lehet úgy, hogy páran ne akarjanak ebből is szavazatot sajtolni!

Személyes tapasztalatom a témában egyébként, hogy egyetlen megszületett gyermekért sem kár, rengeteg roma gyermeket fogtam már a karomban, vagy sétáltam velük hazáig, és nem zavart, ha esetleg higiénésen nem voltak az elvárható szinten. Sokkal nagyobb baj van azzal, hogy aki munkaképes lenne sem tud rendesen elmenni dolgozni, a szenvedélybetegségek ellen egyáltalán nincsen hatékony fellépés, a gyermekvédelem adminisztratív szerepbe szorult és még mindig ódzkodunk a bentlakásos iskoláktól, így a gyermek 14 éves korár elkallódik, különösen egy teljesen zárt közegben, ahol pozitív példát alig lát. De megszületésekor senki sem értéktelen, pláne nem a származása alapján, ezt tessék észben tartani és leszállni az aljas szavazatmaximalizálásról, de őszintén mit várok el olyan emberektől, akik a saját családjukat a politika bulvár térfelére terelik?

3 komment

Címkék: cigányság Novák Előd Gyurcsány Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://lehetvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr97036145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ricz · http://librarianwarrior.wordpress.com 2015.01.03. 11:36:32

Mondjuk a cigányságnál nem meglepő az ilyen nevek a magyar családnévvel (Lakatos pl.), de nem csak a politikusaink képesek ilyen agyament faszságokra, de a nép is. Például a faszi, aki Marihuánának akarta magát átneveztetni, vagy mikor az elutasított gyereknevek közt megláttam azt, hogy Radiátor. Olyankor csak fogom a fejem, ahogy akkor is, mikor olyan neveket kreálnak a kedves szülők a családnévvel együtt, mint Major Anna, Gyöngy Virág... Hangzatos, hangzatos, de a gyerek éli le vele az életét, nem ők. Ilyenkor teszem össze a két kezem és mormolom magamban, hogy ha legalább 2-2 és fél év múlva is besikerül egy, nem fogom a lengyel származásom miatt az Alojzy, Aurek, Bendek, Krysia, Gniew, Iwona, Jerzy stb. neveket választani, inkább felcsapom a magyar névnaptárat és onnan, hasonlóan a Csengéhez (ami a Tímea mellett a második kedvenc női nevem pl., míg férfiből kifejezetten nincs).
Azért Novák előd helyében én előbb egy marék száírtott döglött molylepkényi működő agysejtet növesztettem volna, mielőtt nevet választok vagy egyáltalán közhírré teszem. De hát úgy látszik az ecseri piacon olyat nem árulnak még a politikusoknak sem...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2015.01.03. 14:57:48

@Ricz: Nekem a Kis Virág, Szép Ajándék nevek jutottak már ismeretembe. Olyan is volt, hogy könyörögtem roma kismamának, hogy Vajk vagy Koppány legyen a fia neve, bemutatva a jobbikosoknak, de nem vállalta. :D Végül lány lett és Aisha, újabb sorozatnév.

Én azt szeretném, ha emberként és nem névként lenne a gyerek különleges, én is a női neveken gondolkoztam inkább, Csenge vagy Matild a két nyerő nálam.

KoNor_engineer 2015.01.06. 20:02:48

Tény, hogy ha Kúró Dórát nem vágta volna haza a három gyors szülés ott az altájon, akkor Emőke most őt b*szogatná, nem pedig egy újszülöttet (bár lehet, hogy ő már csak ezt élvezi, én a Novákból bármit kinézek...).
És persze rárepült a témára hazánk legnagyobb politikai prostituáltja (mellékállásban dj és mókamester), a Gy. Ferkó.

Szép kis év elé nézünk!
süti beállítások módosítása